Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kisfiam 14 hónapos. Válás után mennyi láthatást
szokott kapni az apa?
1/11 anonim válasza:
Szerintem nem szabad nagyon elszakítani az apától.Az senkinek sem jó, főleg a gyereknek. Szerintem hetente 2-3 szor találkozhatnak, vagy az apa vigye el nyáron stranra és szerevzzenek be programokat. De semmi féle képp ne szakítsák el a gyereket az apától.
2008. ápr. 5. 22:01
szia´
a normál forma az kéthetente egy hétvége. ha megegyeztek akkor ezt írjátok be. de ahogy írták minél többet kellene hogy lássa a gyerek az apját. ha apa is akarja akkor minél többet amennyit csak tudtok.
hogy mit ír ki a bíróság ahhoz nem kell tartanotok magatokat ha megegyeztek közösen. de ha te nem akarod hogy apa lássa akkor is köteleséged a láthatás jogát fentartanod, ami azt jelenti hogy ha amit írtam szab kia bíroság akkor kéthetente a hétvégét köteles vagy engedned, (igaz ez nem jelenti azt hogy te végig nem lehetsz ott vagy a te otthonodban legyen a láthatás ezt a részét meg szabhatod) ha nem engeded akkor az apa fel is jelenthet és csúnyán megbntetnek.
2008. ápr. 6. 07:49
Én valahol úgy hallottam (de lehet, hogy ez nem valós), hogy 2 éves kor alatt csak a gyermek saját otthonában láthatja az Apa.
2008. ápr. 6. 11:32
4/11 anonim válasza:
Hetente vagy kéthetente lehet egy hétvégét megítélni. Ennél többet is engedhetsz, de két éves gyereket nem vihet el az apa ha te nem engeded, tehát vagy a te lakóhelyeden, vagy egy általad meghatározott helyen történhet a láthatás.
2008. ápr. 6. 12:24
A rendszeres kapcsolattartás általában a meghatározott időnkénti (pl. kéthetenkénti hétvégeken ismétlődő) - egy vagy két napos - együttlétet jelenti, míg a rendkívüli az iskolai/óvodai szünetek, illetve az ünnepek időtartamából meghatározott időtartamú együttlétet. Egyébként pedig megegyezésetek szerint, ha nem tudtok megegyezni akkor a bíróság dönti el. Sehol nincs jogszabályba foglalva, hogy nem vihetne el az apja egy ilyen pici gyereket. Más kérdés, hogy a szülők rendszerint abban egyeznek meg, hogy kb. 3 éves koráig ne legyen eltávozós láthatás.
2008. ápr. 6. 12:25
6/11 anonim válasza:
Bocsi, azt akartam írni,hogy két évesnél fiatalabb gyereket nem vihet el az apa.
2008. ápr. 6. 12:25
De pedig így van, most voltam ügyvédnél hasonló ügyben, ő konkrétan azt mondta, hogy 2 éves korig nem viheti el a gyereket az apa, ha én nem egyezem bele, mert így írja elő a törvény.
2008. ápr. 8. 22:05
Nálunk is el vihette a gyereket az apa.Ha két éves akkor is elviheti, csak kérheti az anya hogy ameddig nem szobatiszta, addig ne aludhasson nála.Ezért szokták ilyen esetbe minden hétvége egy napját megítélni a bíróság.Vagy szombat vagy vasáranop
2008. ápr. 9. 16:00
Bírói gyakorlat,hogy a gyermek 3 éves kora alatt nem viheti el magával senki a gyermeket.Utána sem törvényszerű,mert akkor is megvizsgálják az életkörülményeket,pl:a két fél lakóhelye közti távolságot,és legjobb esetben a gyermek érdekeit nézik
2008. okt. 7. 13:19
Nekem nem rég volt ilyen ügyem!
3 éves kora alatt a gyermeket a te engedélyed nélkül nem viheti magával.Ez a bírói gyakorlat.
Általában 2 hetente adnak 2-3 órát.
2008. nov. 9. 15:13
Kapcsolódó kérdések: