Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet ez? Nem kell az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

ZsD kérdése:

Hogyan lehet ez? Nem kell az apa aláirása?

Figyelt kérdés
a felek elváltak, a gyermek az anyánál. Apa nem engedélyezi a külföldi kiutat. de a gyermeknek már megvan az utlevele. személyije még nincs.
2012. jan. 27. 11:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Az apa jelentse a dolgot, mert engedély nélkül nem viheti az anya külföldre a gyereket, és ezért érvénytelenitik az útlevelet.
2012. jan. 27. 11:20
 2/24 anonim ***** válasza:
83%
hát géz, mivel a gyermek az anyánál lett elhelyezve, igy egyedül is aláihat az anya, nem kell az apa beleegyezése. most mondta egy ügyvéd!!! mit tehetünk, ha továbbra sem engedi az apa, de az anya elviszi?
2012. jan. 27. 11:26
 3/24 anonim ***** válasza:
94%
Azért az sem mindegy, hogy miért akarnak kimenni külföldre. Nem mindegy, hogy egy max 2 hetes nyaralás, vagy külföldre költözés a cél. Ha csak a nyaralás, és azért cirkuszol az apuka, akkor a gyámügy se csinál belőle nagy ügyet, főleg, ha már van útlevele a gyereknek.
2012. jan. 27. 11:31
 4/24 anonim ***** válasza:
21%
Én úgy tudom hogy unión belül az anya oda viszi a gyerekét ahová akarja.
2012. jan. 27. 11:47
 5/24 anonim ***** válasza:

Ha már van útlevele, az azt jelenti, hogy mindkét szülő aláírta, tehát hozzájárul a gyerek külföldre utaztatásához. Én külföldön élek a családommal, és nagyon sokszor utazom gyerekekkel egyedül, és sosem kérték még a párom engedélyét. Elég volt, hogy az irataik rendben voltak, hisz az útlevél megléte mindkét szülő aláírásához kötött.

Ha az apa nem engedélyezi a kiutat, fordulhat a gyámügyhöz. Ahogy előttem írták, valószínűleg egy rövidebb időtartamú külföldi tartózkodást nem fognak megvétózni, de ha hosszabb időtartamról van szó, akkor bizony súlyos következményei lehetnek a dolognak az anyára nézve.

2012. jan. 27. 11:59
 6/24 A kérdező kommentje:
költözésről van szó, és én ( apa vagyok) nem irtam alá semmit az utlavélhez.
2012. jan. 27. 12:01
 7/24 anonim ***** válasza:
Külföldre nem viheti a gyereket az apa engedélye nélkül. Nyaralni sem, unió ide vagy oda. Ha megteszi, nagyon megütheti a bokáját, még el is vehetik a gyereket tőle és lecsukhatják.
2012. jan. 27. 12:08
 8/24 anonim ***** válasza:
akkor először is tegyél bejelentést annál az okmányirodánál ahol ezekszerint nélküled elvégezték az útlevél ügyintézést. személyiigazolvány az amihez elegendő az egyik szülő jelenléte. Útlevélhez kell mindkét szülő. Egyedül akkor nem kell útlevélhez mindkét szülő,ha jogerős bírói végzést mutat be anyuka, hogy nála lettek elhelyezve a gyerekek. Ez mikor történt? Amikor igényelve lett az útlevél hivatalos ítélet volt már? mert ha nem akkor az okmányiroda nagyon megütheti a bokáját...
2012. jan. 27. 12:27
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok. sőt a személyi igauolványhoz valóban elég csak az egyik szülő. De az igénylőlap alján van egy mondat, hogy a másik szülő is beleegyezett az igénylésbe. na már most ilyenkor ugyanúgy tudnia kéne a másik szülőnek arról, hogy pl. anyuka elment egyedül igényelni személyit. Amennyiben nem tud erről apuka, akkor kb. megvalósítja anyuka azt, hogy hatóság félrevezetése stb.

Írtad kérdező, hogy költözés céljából akarnak elmenni. hát ez durva. Ezt gyámügyön jelentsd be, mert azonnal kivizsgálják, hogy a gyermek érdekében áll e a költözés, milyen életkörülményei lennének odakinn gyermeknek, és nemutolsó sorban hogyan jönne lérte a láthatás.

2012. jan. 27. 12:30
 10/24 A kérdező kommentje:

köszönöm!

- hát az itélkezés jogerős, igy valószinü hogy elég az anya aláirása?

- nincs suli neki kinn, nincs még lakásuk, anyának nincs munkahelye, azt mondta mindent csak azután intéz, hogy ha már kinn lesznek. erre én már az ügyvéddel irtam is neki egy szaftos levelet, amin csak nevet és azt mondta levél ide vagy oda, ő viszi a lányt és kész!

- az ügyvédemnek mondtam hogy gyámügyet is vonjuk be mert nem viccel a volt asszonyka!

2012. jan. 27. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!