Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet ez? Nem kell az apa aláirása?
Ha már van útlevele, az azt jelenti, hogy mindkét szülő aláírta, tehát hozzájárul a gyerek külföldre utaztatásához. Én külföldön élek a családommal, és nagyon sokszor utazom gyerekekkel egyedül, és sosem kérték még a párom engedélyét. Elég volt, hogy az irataik rendben voltak, hisz az útlevél megléte mindkét szülő aláírásához kötött.
Ha az apa nem engedélyezi a kiutat, fordulhat a gyámügyhöz. Ahogy előttem írták, valószínűleg egy rövidebb időtartamú külföldi tartózkodást nem fognak megvétózni, de ha hosszabb időtartamról van szó, akkor bizony súlyos következményei lehetnek a dolognak az anyára nézve.
8-as vagyok. sőt a személyi igauolványhoz valóban elég csak az egyik szülő. De az igénylőlap alján van egy mondat, hogy a másik szülő is beleegyezett az igénylésbe. na már most ilyenkor ugyanúgy tudnia kéne a másik szülőnek arról, hogy pl. anyuka elment egyedül igényelni személyit. Amennyiben nem tud erről apuka, akkor kb. megvalósítja anyuka azt, hogy hatóság félrevezetése stb.
Írtad kérdező, hogy költözés céljából akarnak elmenni. hát ez durva. Ezt gyámügyön jelentsd be, mert azonnal kivizsgálják, hogy a gyermek érdekében áll e a költözés, milyen életkörülményei lennének odakinn gyermeknek, és nemutolsó sorban hogyan jönne lérte a láthatás.
köszönöm!
- hát az itélkezés jogerős, igy valószinü hogy elég az anya aláirása?
- nincs suli neki kinn, nincs még lakásuk, anyának nincs munkahelye, azt mondta mindent csak azután intéz, hogy ha már kinn lesznek. erre én már az ügyvéddel irtam is neki egy szaftos levelet, amin csak nevet és azt mondta levél ide vagy oda, ő viszi a lányt és kész!
- az ügyvédemnek mondtam hogy gyámügyet is vonjuk be mert nem viccel a volt asszonyka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!