Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Anyu válni akar, mert apu...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyu válni akar, mert apu iszákos, már józan állapotban sem normális. Agresszív és volt már tetlegesség is többször. A gond, hogy minden vagyon, ház, vállalkozás apu nevén van. Hárman vagyunk testvérek. Milyen esélyei lennének anyunak válás esetén?

Figyelt kérdés
2009. máj. 28. 15:40
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Egyébként a családi vállalkozásba anyu nincs bejelentve(apu nem engedi,nem akar utána fizetni), és fél,hogy válás esetén nem részesülne ebből.Mi lenne a megoldás?
2009. máj. 28. 16:44
 12/17 anonim ***** válasza:
Kérjetek jogi tanácsot erről, mert azt nem teheti az apád hogy egyáltalán nem támogat titeket.Egyébként jó hogy így állsz hozzá a tanuláshoz.(5. válaszoló)
2009. máj. 28. 16:50
 13/17 A kérdező kommentje:

Válás után egy 14 és egy 11 éves gyerek mennyire döntheti el,hogy soha többet nem akarja az apját látni?

Anyu bejelelentett állás nélkül ha nem kapná meg a testvéreimet, kérvényezhetem én a gyámságukat?Már elmúltam 18..

2009. máj. 28. 16:57
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

18 után szerintem lehetsz gyám, de anyukádnak valahogy ezt meg kéne kerülnie és egy állást találnia. Nagyon kiszolgáltatott helyzetbe kerültetek, és nem is értem hogy fajulhatott ez eddig. Nem hiszem, hogy az apának ítélik a láthatást, és hál isten már nagyobbak vagytok. Úgy tudom 14 éves kortól a gyerek eldöntheti kivel akar lenni.

Mindenképp beszéljetek jogi tanácsadóval vagy a gyámhivatallal (ott adnak ilyen tanácsot)(bár szart is tudnak keverni), de gyerekek ügyében ők a hivatalos szerv, először ott érdeklődj. Sok sikert, és írj!

2009. máj. 28. 17:15
 15/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok jó tanácsot!Mindenképpen jogi útra tereljük az ügyet de ezelőtt még minden lehetőségre fel kell készülni.Az olyan emberek akik a gyerekeiket bántalmazzák, nem érdemlik meg, hogy szülők legyenek.Ha anyuék elválnak én soha többet nem akarom látni az apám, nem is érdekel, hogy él vagy hal...nem minden az apai jog...
2009. máj. 28. 17:55
 16/17 anonim válasza:

nem tudok sokra válaszolni.

biztos, hogy nem apádnak ítélnék a tesóidat, és 14 fölött idéznek be gyereket a bíróságra. emellett 14 éves kortól dönthetnek, hogy látni akarják e az apjukat, ha ítéltek láthatást.

2013. nov. 15. 15:40
 17/17 Rony26 válasza:
100%
Remélem 2009 óta rendbe jöttek a dolgok és jó életetek van.
2014. máj. 19. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!