Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig tart ez a válás és mit tehetek?

Nekem az utolsó információim(elég régiek)
10%-a a fizetésnek és kéthetente egy hétvége.(de ha csak egy gyerekről van szó,akkor olyan 20%körül szokták ítélni)
Nagyjából fél év alatt fog lezajlani a válás.
A gyereket minden épeszű bíró neked ítéli,ha biztosítani tudod a megfelelő életkörülményeket a gyereknek.Ha elviszi az engedélyed nélkül és neked ítélte a bíróság,akkor börtönbe is kerülhet.

Ügyes a férj!
Heti 4 alkalom? És mikor lesz veled a gyerek??? Heti 3-szor? Akkor tulajdonképpen nála van a gyerek és te láthatod 3-szor? Ez durva. Te eteted, fürdeted, öltözteted, ő meg a szabadidőt tölti vele? Jó kis megegyezés, mondhatom...
A fizetés 20 %át szokták megítélni egy gyerek esetén, úgyhogy itt téged éppen palira vesznek.
Bocs, de ez van.
Ha tényleg közös megegyezés, akkor gyorsan megy a válás.
Hogyhogy nincs közös vagyon? Összeházasodtatok, együtt éltetek és ezalatt semmit se vettetek, a pénzeteket is mind elköltöttétek? Mert csak ekkor nincs közös vagyon. Ha csak pénzt spóroltatok ezidő alatt, már az is közös vagyon.

Biztosan ezt akarod? Hogy hetente 4-szer nálad üljön 1 órát? És ha új kapcsolatod lesz? Akor se fog zavarni, hogy jön nálatok játszani a gyerekkel 1 órát? Természetesen most még pici a gyerk, így lesz. De 2-3 év múlva vinni fogja. Hazajön a gyerek oviból, van 3 órád a lefektetéséig és 4 napon ilyenkor majd jön apa és elviszi őt (biztos nem nálatok fognak ücsörögni, ez tuti.). Aztán hazahozza, mikor fürdetni kell már. Te robotolsz vele (főzöl, mosol, takarítasz utána, betegségben virasztasz, stb.), ő élvezi vele a tiszta szabadidőt.
Az ilyen megegezések kötnek ki végül ismét a bíróságon, marakodás, veszekedés, stb.

Előre bocsájtom,hogy nő vagyok,de az ismerőseim körében elég sok az elvált házaspár.A biróság csak akkor ítéli az apának a gyereket,ha az anya drogozik,vgy elhagyja a gyerekét.A tartásdíj is több,mint amiben megegyeztetek.
De azt azért nem értem,hogy ha a láthatásban megegyzetetek,miért akarod kikötni,hogy nem viheti el a gyereket?A láthatás uis.a gyerek nagykorúságáig szól.
Egyáltalán miért szültél gyereket? Nyilván nem most romlott el a házasságotok,hanem még a gyerekvállalása előtt,különben miért írnád,hogy ott ronrorrad el,hogy vele maradtál?Igaz,hogy neked kell majd a gyerekkel foglalkoznod többet,de azért az apának is kellene jogainak lenni.Egy gyereknek nemcsak kéthetenként van szüksége az apjára,hanem folyamatosan .Arról nem is beszélve,hogy a z anyák szerveznek a láthatás időpontjára programot,amit a gyerek elmulaszt.
Sokszor az az érzésem,hogy a nők csak azért mennek férjhez,hogy legyen akitől gyereket szülhetnek,és azután elválhatnak tőle.Ha pedig még pénzes is ,jól megkopaszthassák.Önmagukat jó anyának gondolják,pedig csak önzők,és a gyerekre nem gondolnak.Felelősen kellene házasságot kötni,és csak akkor vállalni gyereket,ha mindketten akarják és együtt nevelik fel,ahelyett,hogy a férfiakat csak eszköznek tekintik.

Nem árt már most tisztázni, hogy mi lesz a későbbiekben a láthatást illetően, ezért én azt javaslom, hogy már most úgy írjátok a megállapodásba is, ahogy később szeretnéd. Ez a minimum láthatás lesz, amit te köteles vagy betartani. Természetesen, ha mindkettőtök szeretné, ennél többször is láthatja a gyereket, ezt nem tiltja semmi. Úgy is írhatjátok, hogy 3 éves koráig így, aztán meg úgy. Azért közös megállapodásnak hívják.
Az bontóper illetéke 12.000 Ft + az ügyvédi díj. Ha közös megegyezéssel váltok, akkor nagyon hamar lezajlik az egész. Ha nincs semmi amibe belekössön a bíró, elvileg 1 tárgyalás után is elválasztanak titeket.
Az utolsó válaszolónak meg azt üzenem, hogy azért mert neked van egy boldog családod, jól sikerült házasságod (vagy éppen nincs még gyereket) nincs jogod más életébe beleszólni. Felesleges is dobálózni ilyenekkel, hogy minek szült gyereket. Sose tudhatod, hogy minek, ha nem voltál vagy vagy ilyen helyzetben. Én is egyedül nevelem a 8 hónapos fiamat, én se így terveztem. Mikor megszületett, még nálunk is rendben volt minden, de ettől én még nem leszek rossz, meggondolatlan anya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!