Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan tudhatom meg, mennyit keres a férjem?
Azt nem árt tudnod, hogy ha hivatalosan külön mentek, attól kezdve a férjed JÓVAL kevesebbet fog kapni, mert a gyerekekre járó kedvezményektöl elesik.
Azon kivül a 20% gyerekekre CSAk akkor jár, ha ez nem több a megszokott összegnél, amit egy gyerekre szokás fizetni (tehát 100ezer körüli összegre nem számithaszt) és az 50% csak akkor jön össze, ha legalább 3 gyerek van.
Ezen kivül arra nem kell semmit fizetnie, hogy neked nagyobb lakásra jusson, ez kizárólag a te ügyed.
2012. jan. 14. 08:06
nem akarlak elkeseríteni, de a különélő félnek a fizetése max 50% a tiltható le. Mégis hány gyerekről van szó? A sérült gyermek után tudsz emelt családit kérni, ami min 23 ezer forint és biztos megkapod a gyermeknevelási támogatást. Mégis csak annyit írj le, hogy mennyit kapsz a férjedtől a gyerekekre és hány gyerek van, ettől több konkrétum nem kell, de ezzel tudnánk pontosabbat írni neked, hogy mennyire számíthatsz. a férjed magyarországon dolgozik???
2012. jan. 14. 19:12
Szomorú, hogy egy nő ennyire csak a pénzre hajt, mint te!!
Bármi történt, nem "kárpótlást" ítélnek majd neked,
hanem gyerektartást!!
2012. jan. 15. 05:54
24/34 A kérdező kommentje:
Tudod mi a szomorú? Hogy ezt ma egy férfi megteheti. Csinál nagycsaládot, aztán gondol egyet, mégsem kell, ő mégsem erre vágyott. És amíg elegen gondolkoznak így (gondolom te is egy vagy az ehhez hasonló "apák" közül), nem is lesz jobb. Nekem a családom kellett, a férjem, akit szerettem. A pénz most már ahhoz kell, hogy a gyerekeknek legyen,minthogy nekem enni sincs kedvem.
25/34 A kérdező kommentje:
A férjem pedig él mint Marci hevesen, sokkal több pénzből egyedül, mint mi együtt.Kizárólag étteremben eszik, új nőcskével szórakozni jár. A gyerekei meg itt sírnak utána, hol van az apjuk, mikor jön már haza. Tudod miért nem adom be a válást, hogy legalább az 50% meglegyen? Mert a nap nagy részében már az sem érdekel. Egye meg.
Szóval ha nincs a férj, akkor jó a pénze is.
A kiknyilatkoztatásaidból az jön le, hogy sosem szeretted őt igazán, csak azért kellett, hogy biztosítsa a hátteret. Amit írogattál, abból megértem hogy lelépett. És örülj, hogy ad valamit egyáltalán, mert az alap az, hogy amíg a bíróság nem ítél meg valamit, addig nincs semmiféle pénzhazaadás. Ráadásul ha jól értem, otthagyta nektek a lakást is. Ha kérne többlethasználati díjat, ami jogosan járna neki, mert csak ti használjátok, akkor annak az összege lehet hogy lenne annyi, mint amennyi gyerektartást kellene adni. De te még most is elvárnád, hogy ő oldja meg a problémáid, amikor már elköltözött, vegyen neked nagyobb lakást stb. Hát megértem ha nem akart veled maradni. És azt is megértem, ha ezt látván nem akarnak házasodni a mai fiatalok sem.
2012. jan. 16. 07:26
Miért kell a kérdezőt leugatni kapásból,mert meg merte kérdezni hogyan tudna utána járni mennyit kap valósan a mint "apa" férje?
Az ,hogy ha valakit meg gyaláznak és elhagynak igenis kihozza a nőkből az "állatot" és igenis harcol a gyermek megérdemelt pénzéért,ha már az apjuk elhagyta őket!!!
Sajnos én is egyedül maradtam a fiammal,havi 10 ezret kapok gyerektartásnak de a fizetése 20% járna de nem adta le a papírt a melóhelyén így csak havi 10 küld ha nem felejti el(néha előfordul)Neki a fizetése havi 110-130 körül van amit kézbe kap.
Kérdésedre csak annyit ha beadod a gyermek elhelyezést a vagyon megosztást,a gyermek tartási díj megállapítását a bíróság utána fog járni a férj keresetének,munkahelyének.
2012. jan. 16. 07:53
Tudod, elég hiteltelen vagy így, hogy nem árulsz el semmi információt. Örülj, hogy fizet a gyermekei után. Téged nem kell eltartania az exférjednek. De ha leírnád, hogy mennyit fizet, hány gyerekre, abból ki tudnánk neked számolni, hogy kb mennyit keres.
2012. jan. 16. 17:24
nekem is furcsa hogy nem írja meg a kérdező mennyit kap most apukától. anonim a dolog úgyis. de azért tényleg jobban tudnánk segíteni. pl.ha lírod hogy 3 gyerekre kapsz össz vissz 10 ezer ftot, akkor az egész gyakori kérdésk összefogna hogy segítsünk neked!! De ha pl. azt írnád, hogy 3 gyerek után kapsz 100.000 ft, akkor azért az már egy kicsit más megvilágításba helyezné a dolgokat...
2012. jan. 17. 12:22
Lehet hogy más másként van vele, de én annak idején úgy voltam, hogy mindegy mennyit kapok, csak velem lehessenek a gyerekek. Ehhez képest a volt párom a perben konkrétan leírta, hogy 200.000 forintot kér két gyerekre gyerektartást. (Ennek egyébként a tizedét állapította meg a bíróság.) Szóval le lehet hurrogni, de én undorodom az olyan nőktől, akiknek ennyire a pénz számít. Iszonyat rossz irányba fordult ez a világ, és emitt van ilyen sok válás is. Szerintem a kérdezőnek nem azzal kéne foglalkoznia, hogy mit csinál, kivel jár, hova megy a volt férje, és főként nem azzal, hogy a saját pénzét mire b...a el, hanem azzal, hogy ő maga milyen példát mutat. És ez a mostani példa nem jó.
2012. jan. 18. 07:27
Kapcsolódó kérdések: