Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megoszlik minden?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megoszlik minden?

Figyelt kérdés
Ha el szeretnék válni, de vannak hitelek amik az én nevemen vannak, azt onnantól nekem kell csak fizetnem, vagy megoszlik? Baba is épp úton van. Nem tudom mi legyen.
2012. jan. 5. 12:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Húúúúú ! Azért nagyon gondold meg ezt a válást. Ha a hitelek a Te neveden vannak, Neked kell fizetned, a bank Tőled hajtja be.

Az más kérdés, hogy a tárgy, amit a hitelből vettetek, közös-e, vagy sem. Erről külön meg kell egyeznetek.

2012. jan. 5. 12:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha házasság alatt vettétek fel,közösen kell fizetni.
2012. jan. 5. 12:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, mikor lett felvéve a hitel. Ha a házasság előtt, akkor felezik, ha előtte, akkor a hitelt felvevő nevén marad.
2012. jan. 5. 12:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy ketten kötöttetek-e szerződést a bankkal, vagy te egyedül. Mert, ha a kölcsönszerződést te egymagad írtad alá, akkor az a te tartozásod. Annyira rossz ez a házasság, hogy még másállapotban és adóssággal a nyakadon is kilépnél belőle. Arra is gondolj, hogy miből tartod el magatokat a gyermekeddel, míg nem tudsz dolgozni. Nem mondanám rózsásnak a helyzetedet a legnagyobb jóindulattal sem.
2012. jan. 5. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy,hogy kinek a nevén van, ha a házasság alatt lett felvéve, az közös.
2012. jan. 5. 12:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Nos az én nevemen van minden, és házasság előtt is vettünk fel, de utána is, de mivel csak nekem adtak hitelt így az én nevemen van. Sokszor átvert már, voltunk már egyszer külön is, mert elhagyott, de végül mégis egymás mellett kötöttünk ki. Rendbe akarom hozni az életem, és mellette nem igazán fog menni. Addig jó voltam míg nem dolgozott és én hülye eltartottam, most hogy dolgozik letagadja ha pénzt kap. Most is ez történt. Az orvos felírt nekem gyógyszert, de még csak ki sem váltotta, de neki meg van a cigije. Nem jó ez így.
2012. jan. 5. 12:55
 7/7 anonim válasza:

minden közös a hitel a tulajdon 3 kivétel van ami mindig érinthetetlen a másik fél számára

1. öröklés

2. házaságg előtt szerzett tulajdon

3. ajándékozásből szerzett vagyon

mivel a hitel egyik alá sem tartozik az közös pesze ennek fizetése közös megállapodás vagy bírooság..

ileltve egy hitel fajta van ami nem lehet közös ha te csináltál egy cége KFT BT stb.. az csak az adott félre vonatkozik ha ilyen cégben tartozik.

Kivételt képez ez alól az egyéni vállalkozó, mert annak az adósággai is közösek lesznek!

2012. jan. 6. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!