Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan adom be a válást? A...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan adom be a válást? A biróságon van nyomtatvány vagy mi a módja? A nyomtatvány mellé kell valami íratot csatolni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 19. 14:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, nincs erre formanyomtatvány. Az ügyvéded ír egy badványt, és így kezdődik!
2009. máj. 19. 14:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Nincs szükségem ügyvédre,,akkor mi a módja?
2009. máj. 19. 14:49
 3/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a családban közös ügyvéd írta meg a papírokat. Nem volt vita, közösen megegyeztek mindenben, de a kérelmet a házasság felbontására ügyvéd írta meg nekik. Nem tudom, hogy Te mint magánszemély, megírhatod-e egyedül és ezt hova, hogyan küldheted be? érdemes lenne a megkérdezned a bíróságon.
2009. máj. 19. 14:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem volt ügyvéd,és szépen kulturáltan el tudtunk válni.A felperes(aki elindítja a válást)Ír egy kérvényt a bíróság felé,hogy miért szeretne elválni.Ebben a levélben kéri a gyermekelhelyezési jogát,és a közös ingó/ingatlan vagyon elosztását.A levelet 2 tanúval aláíratni ,majd a felperes és alperes is aláírja.Illeték bélyeget megvenni,és már el is kezdődhet a válóper.Mi közös megegyezéssel váltunk el.Minden felesbe ment,és mivel egyetértettünk mindenben,hamar elváltunk...
2009. máj. 19. 15:01
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi,megkérdem a bíróságon,ügyvédre nincs szükségem a gyerekek nagyok a vagyonon pedig nem fogok vitázni pontosan miattuk,,,így az ügyvédi díj felesleges kidobás...
2009. máj. 19. 15:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Mi is közös megegyezéssel adtuk be a keresetet,

ügyvédi közreműködés nélkül.

A forma nyomtatványokat itt megtalálod:

[link]

3 példányban kel mindent csatolni, és 12.000.ft az illeték.

2009. máj. 19. 20:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi,a gondom az , hogy én egyedül fogom beadni,az a nyomtatvány pedig a közös megegyezéssel beadott válásról szól.
2009. máj. 20. 10:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Én is egyedül adtam be, és a "közös megegyezéses" keresetlevelet küldtem be a bírósághoz.

Csatoltam a házassági anyakönyvi kivonatot is, és mivel mi már eladtuk a közös lakást annak az adás-vételijét is (másolatát)

2009. máj. 20. 15:44
 9/12 anonim ***** válasza:

15,44-es vagyok

A keresetlevelet csak én írtam alá.Se az exem, se tanúk

Simán elfogadták

2009. máj. 20. 15:47
 10/12 A kérdező kommentje:

Tehát kitöltöm a nyomtatványt lefénymásolom és 3 példányban elküldöm a bíróság cimére?Házassági anyakönyvikivonatot és gyermekek születési anyakönyvi kivonatát is mellékelni kell?+a 12ezer ft-os okmánybélyeget???vagy azt nem kell a levélbe tenni?

Köszi a válaszokat és bocs ha bután hangzik némelyik,de nem tudom egyáltalán hogyan kezdjek hozzá.

2009. máj. 21. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!