Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen esetekben lehet kérvényezni ingatlan becslőt? Válóper alatt a bíróság is kirendelhet egyet? Vagy bármelyik fél kezdeményezheti az ingatlanbecslő bevonását?
Figyelt kérdés
Feleségem és köztem tart a válóper, lassan 3 éve. Fele-fele tulajdonú az ingatlan, ott hagytam feleségemnek az ingatlant (gyermekek miatt). Tisztességesen fizetem a hitel felét, kizárólagos lakászhasználatot kért feleségem, ami ellen nekem semmi kifogásom sincs, kapja meg nyugodtan feleségem a kizárólagosságot, maradjanak ott a gyermekekkel nyugodtan, ám miután ezt megítélik neki, nekem pénzt kell, hogy adjon feleségem, hisz ennek a kizárólagosságnak van egy ellenértéke. Ehhez kéne tudni az ingatlan pontos értékét. Természetesen feleségem alul becsüli, amint megtudta, hogy neki kell nekem fizetni pénzt, máris rossz az a lakás, értéktelen a lakás stb. amíg ezt nem tudta, addig bőszen hangoztatta a bíróságon is, hogy milyen szuper a lakás, milyen jó elhelyezkedésű, milyen jó berendezésű stb. (Megjegyzem a bíró is elég furcsán nézett, mikor ekkora ellentéteket hallott, egyszer tökéletes a lakás, aztán már lelakottnak hívja)2011. dec. 19. 10:52
11/19 A kérdező kommentje:
nem, megismerkedtünk, és házasság után vettem. én fizettem be az önerőt, feleségem semmit nem adott bele, sőt amíg tartott a házasság a hitelt is én fizettem, már csak azért is mert ő nem dolgozott, mai napig nem dolgozik! tehát ezért jogilag övé az 50 %, hisz házasság után közös vagyonnak számít. mivel újépítésű volt, így a berendezést is mindent magam vettem, az utolsó pohárig.
2011. dec. 21. 11:11
12/19 anonim válasza:
Ahh :(
Annyira rohadt igazságtalan minden, és te laksz albérletbe :S :(
Na jól van nem sajnálkozom itt tovább, már 2 oldal óta rikácsolok itt :D
Remélem minden jól alakul és a ház felének árából tudsz magadnak venni egy másikat :)
13/19 A kérdező kommentje:
igen ez valóban igazságtalan, nézd nekem ami most elsődleegs hogy gyermekeimet biztonsáos helyen tudjam. Akár még az is megeshet, hogy hozzánk kerülnek gyermekek, mert nagyon úgy néz ki, hogy feleségem idegei felmondták a szolgálatot, hamarosan kirendelnek pszichológust aki megvizsgál majd minden résztvevőt. Itt azért kifognak derülni feleségem turpisságai, szemétkedései stb. Tehát ha a legjobban alakul a dolog, akkor nem hogy laknia nem lesz hol feleségemnek, de még a gyerekeit is elvesztette. Nézd nem panaszkodom, de az anyagi helyzetem nem rossz, magas keresetem van, bár tény, hogy saját hitelmentes lakást nem tudok venni, ehhez valóban szükségem lenne az engem megillető pénzre. De végső soron ha feleségem annyira ellenekzni fog, akkor majd a bíróság áron alul elárverezi, kapunk érte amennyit kapunk, abból még kikell fizetni a hitelt, és ami marad azt kell felezni. Én nem fogok híd alá kerülni, de feleségemről ezt már nem fogom tudni elmndani...Mondom ha minden kötél szakad, én ezt megfogom lépni, mondom nyilván nekem sem érdekem, hogy áron alul kelljen el a lakás, de ha nincs más mód, akkor akár még ezt is vállalom..
2011. dec. 21. 11:19
14/19 anonim válasza:
A biróag CSAK a hivatalból kirendelt értékbecslö véleményét fogadja el, éppen azért, hogy ne lehessen ismerösökkel irreális árat megadni.
15/19 A kérdező kommentje:
ez esetben akkor tökéletes. Nekem semmi bajom nincs a hivatalból kirendelt értékbecslővel. Tisztában vagyok a lakás adottságaival, magam tényleg csak a reális árat szeretném érte...
2011. dec. 21. 11:27
16/19 anonim válasza:
Jah, azt hittem végleges a gyermekelhelyezés.
Ez esetben akár te is élhetnél a házban, ha te kapod a gyerekeket, gondolom ki tudnád fizetni a volt feleségedet.
17/19 A kérdező kommentje:
Én abba a lakásba nem szívesen mennék már vissza, tudod az emlékek! :(
2011. dec. 21. 11:48
18/19 A kérdező kommentje:
gyermekek is emlékeznek, hogy sokáig ott élt anya és apa, aztán apa elment onnan, és sokáig jöttek más férfiak abba a lakásba, aztán pedig apa újból itt van de már anya nincs...áh ezt gyerekek sem értenék. én új életet szeretnék kezdeni ha megkapnám gyermekeket. maradnánk ugynabban a városban, de abba a lakásba nem szívesen mennék vissza...
2011. dec. 21. 11:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!