Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válófélben vagyunk, a gyerekek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válófélben vagyunk, a gyerekek velem vannak. Apuka elvitte a kicsit és nem akarja visszahozni. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
2011. dec. 18. 08:38
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

A két nagy már nem befolyásolható "ajándékokkal" és nem is mennek el vele.

A pénzről szól az egész,ezt jól látod,csak éppen a másik oldalról.

2011. dec. 20. 15:27
 12/22 Synesztro ***** válasza:
Nézd én pont így jártam, bár a másik oldalról és nálunk a pénzről is szól, meg arról is hogy az anya tönkre akar tenni, bosszút esküdött!(24/F) Tavaly váltam el 5éves a Fiam, a nejem félrelépett, terhes lett a pasi nem vállalta én rájöttem, elváltam!2 szék közül zuhant, most idestova fél éve! hogy nem látom a gyerekem, pedig bírósági végzés is van róla! Most veszik el Tőle, de meg kell mondjam, sürgesd meg a válást, kérvényezd a gyerek felügyeleti jogát és megkapod!!!Nagyon nő centrikus világban élünk, ami ezt a témát illeti, én vért izzadtam szó szerint mire eljutottam idáig, és még most is márciusig várnom és tűrnöm kell, közben az anya jogtalanul feljelentett végrehajtónál is mondván nem fizettem. Mire tisztáztam magam, csekkek fénymásolatait küldözgettem, bíróságra járkáltam stb, kifizettettek Velem 150E Ftot amit már sehonnan nem kapok vissza, és a gyerektartásba sem számolták bele!A fenyegetést nyugodtan Vedd fel, de én is javaslom, hogy csak a rendőrségen mutasd meg, ha feljelentést teszel, mert ott bizonyíték, a bíróságon, már tényleg úgymond sérti a jogait, de a rendőrségtől átkérve már nem!Megjátszottam én is úgyhogy tutira mondom, nekem sem lett így belőle bajom!de amíg nincs meg a válási procedúra, semmit sem tehetsz, max tanúkkal elmész akkor nem is bánthat, és bizonyítékod lesz hogy ott voltál akartad látni stb. a verőlegények sem lenne rossz megoldás, én mégsem javaslom, mert jó ügyvéddel akkor is Rád vereti, mondván nincs más ellensége csak Te!Nekem a tudtom nélkül, megverte a vt nejemet az utcán 1 srác 4 napra rá jött 1 rendőrségi levél gyanúsított részére, pedig esküszöm hogy semmi ilyet nem tettem!:S Sok sikert!
2011. dec. 22. 14:20
 13/22 anonim ***** válasza:

A nővérem pont így járt, mint Te! A férje elrabolta tőle a kisfiát és jó ideig nem is láthatta. Hiába ment rendőrségre, gyámügyhöz. Amíg nincs bírói határozat, addig nem követelheted tőle vissza a gyereket. Azonnal fordulj a bírósághoz (ahogy a 6. válaszadó is írta). A hangfelvétellel vigyázz! Vigyázz mit mondasz, nehogy aztán ellened tudja fordítani. A verőlegényes dolgot inkább hagyd, azzal több kárt csinálsz, mint hasznot. Törvényesen járj el, hogy minden rendben legyen. A bíróság tuti Neked fogja ítélni a gyerekeket, emiatt egy percig se aggódj. Ma Magyarországon az esetek kb. 99%-ában az anya kapja a gyerekeket, csak akkor nem, ha bizonyíthatóan alkalmatlan gyereknevelésre (drogos, alkoholista, hajléktalan, stb.)

Intézkedj minél hamarabb és próbálj meg higgadt maradni! Sok sikert! Szurkolok Nektek, hogy újra együtt lehessetek!

2011. dec. 22. 23:38
 14/22 anonim ***** válasza:
31%
Hát igen, mint írták H-ban a nő szent tehén és neki minden jár, így a gyerek is, utánna pedig a volt férjet meg-kopasztja közben más hapsikkal kefélget míg a volt férjével nem akart!!!
2011. dec. 23. 11:30
 15/22 anonim ***** válasza:

Előzőnek írnám, hogy mindenki magából indul ki!

Egy gyereknek igen is nagyobb szüksége van az anyjára, mint az apjára! A "megkopasztásról" meg csak annyit, hogy én is elvált vagyok, havi 10ezer Ft gyerektartást utal a volt férjem már évek óta, pedig a bíróság által megítélt minimum 14 ezer Ft lenne. Én viszont tekintettel vagyok arra, hogy azóta újranősült, s van másik két gyermeke, akiket szintén el kell tartania. Szóval nem mindenki "megkopasztós".

A válásunk oka pedig nem az volt, hogy nem "keféltem" vele, hanem az, hogy visszavágyott az anyja szoknyájához és ott hagyott engem és a kétéves kisfiát.

Szóval mielőtt ilyen hülyeségeket írnál, gondolkozz el egy kicsit! Csak azért, mert Neked rossz tapasztalataid vannak, még nem kellene általánosítani!

2011. dec. 23. 17:38
 16/22 Synesztro ***** válasza:
83%
Senkit nem akarok megbántani, de a gyereknek arra van nagyobb szüksége, aki nem pénzkereseti forrásra használja, és aki nem uszítja személyes bosszúja miatt a másik ellen!Nincs ilyen, hogy nagyobb szüksége van az anyjára, vagy hogy az anyánál van a legjobb helyen a gyerek!Ez hülyeség! már 1 éve nálam lehetne a Fiam, ha a gyámügyes ezzel a szlogennel fél évig nem hessegette vna el a bejelentgetéseimet, most amikor az anya 200kilós élettársa 1 ütésből úgy verte szájon a fiam, hogy kórházba került már rájött hogy tévedett! Márciusban mondják ki az ítéletet, és kapom meg!A gyerek nem érzékelhet semmit, a 2 szülő ellentétéből!Én bár útálom a vt nejemet, amiért megcsalt, és tönkretette az életemet, rühellem a vt anyósomékat, akik többedmagukkal megtámadtak, és kiraboltak a nyílt utcán a válásom után, de mégis amíg megkaptam a Fiam soha nem volt olyan hogy ne szóltam vna rá hogy menj vissza, és adj a mamának, meg anyának puszit,mert nem adtál nekik!Ezt így kéne mindenkinek!1 gyerek nem tehet róla hogy megszületett, és a szülők ellentéte nem ő!
2011. dec. 24. 10:03
 17/22 anonim válasza:
100%
Én elvált szülők gyereke vagyok (16/F), a balhé több mint 5 éve véget ért már, a tapasztalataim érdekesek lehetnek a jelen lévő fúria anyukák számára. Szüleim amióta az eszemet tudom állandóan veszekedtek. (Eleve csak azért házasodtak össze, mert anyukám terhes lett velem, nélkülem valószínűleg egy éven belül szétmentek volna.) De ha már lúd, legyen kövér; született egy húgom is. Rá két évre autóval beleszálltunk egy betonoszlopba, mind túléltük szerencsére. Apukám vezetett, teljesen józan volt, és a rendőrségi vizsgálat is megállapította, hogy a sebességváltó hibája miatt csúszott meg az autó. Persze anyukám szülei ezt másképp gondolták, apukámat hibáztatták anyukám súlyos fejsérüléséért és maradandó (de szerencsére enyhe) látáskárosodásáért. Nem telt bele 4 év és elváltak. Mindketten mással voltak addigra, gyorsan lerendezték. Bírósági határozat: gyerekek anyánál, apa havonta gyerekenként 60 000 Ft-ot fizet, és minden második hétvégén találkozhat velünk. Következő évben mindketten újraházasodtak, és apukámék nagyobb lakásba költöztek. Húgommal utáltuk, hogy alig látjuk apát, úgyhogy előálltunk egy javaslattal: két hétig itt, két hétig ott. Anya nehezen, de belement, hogy próbáljuk ki. Azóta (újabb 5 év telt el) így van, senki senkinek nem fizet, és mindenkinek ugyanannyira van gyereke. Tanulság: a gyereknek egy szülőre sincs jobban szüksége, mint a másikra. A "közös gyermekfelügyelet" másik nagy előnye, hogy nem kell a pénzen veszekedni. És mi, gyerekek úgy érezzük, hogy így a legjobb. Kérdező - a megoldás az, ha exedet továbbra is embernek tekinted, elfogadod, hogy a gyerekeid apja és elássátok a csatabárdot. Egy higgadt, békülő szó csodákra képes. A gyerekeket meg senki ne hangolja a másik ellen, mert az a lehető legrosszabb amit tenni lehet velük. Egyenrangú felek vagytok, tessék szépen megegyezni!
2011. dec. 24. 15:54
 18/22 Kolibri71 válasza:
Majd a gyerekelhelyezésnél jól jön, hogy ő már most önkényeskedik. Ilyet akkor sem tehet, ha még nem váltatok el. Mondjuk nálam amikor ilyen történt simán kivette a rendőr a gyereket a kezéből és az enyémbe nyomta.
2011. dec. 25. 08:47
 19/22 anonim ***** válasza:
15/18...igazad van, saját tapasztalat. Ugyan nem váltam el de csak úgy csendessen tűrök. Amikor megismerkedtünk jó munkahelyem volt, hajó az Adrián, 3 autó, stb...és akaratom ellenére terhes lett.Titkolta a terhességét. Mivel a gyerek nem hibás így házasság lett a vége. Most kefe = 0 de míg el nem érte a célját!!!!!Máskülönben külföldi vagyok és csak Magyarországon van ilyen etikátlan vállás hogy még a fogkefét is ketté törik!
2011. dec. 25. 09:18
 20/22 anonim ***** válasza:
Bocs 15/19 a helyes...az előző kommentnél
2011. dec. 25. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!