Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Láthatáskor a másfél éves gyereket elviheti a férjem egy teljes hétvégére?
Sziasztok! Nincs még másfél éves a kislányom. Férjem, ha itt hagytam rá a gyereket néha pár órára, akkor többször hisztérikusan hívott fel, hogy jöjjek azonnal haza, mert nem tudja megoldani a dolgot... Most azzal fenyegetőzik, hogy ügyvéd mondta neki, hogy kéthetente majd péntektől vasárnapig elviszi tőlem a gyereket. Hogy van ez? Ilyen lehet, hogy 3 éves kor alatt elviszi egész hétvégére? Segítsetek légyszi, aki elvált és végigment ezen, mert kétségbe vagyok esve!
Ha nem egyezünk meg a láthatásban, akkor mi a szokásos bírói döntés? Köszönöm!
Ügyvéddel beszélj, viszont a láthatást nem akadályozhatod meg!
Elvinni valószínűleg ilyen picit nem kéne, és nem is érdemes még, de ahogy nagyobb lesz a gyerek, igenis meg fogja kapni a kéthetente hétvégét, meg a szünetek felét is majd, ezt akkor tudnád csak kivédeni, ha veszélyes lenne a gyerekre. (És itt komoly veszélyre gondolok, nem arra, hogy "hagyja TV-zni", vagy ilyesmi.)
Egyébként, ha a gyerek elvan vele is, és el is tudja látni, akkor semmi akadálya, hogy elvigye.
Nem tiltani akarom az apjától!!!
Az apa fenyegetőzik: elveszi tőlem a gyereket, majd ő megad neki mindent, őt fogja szeretni stb. A férjemnek én a mai napig azt mondom, hogy nem ragaszkodom a kétheti láthatáshoz, gyakrabban is láthatná, csak mindig előre beszéljük meg, de ez neki nem jó, mert akkor alkalmazkodnia kellene hozzám (hozzánk). Ő az önző, és most fenyeget, hogy akkor viszi el, amikor akarja, én nélküle nem utazhatok el a gyerekkel stb. Bocsánat, de engem fenyegetnek és nem én akarom tiltani a gyereket!!!! Csak tudni szeretném, hogy másnál hogy működnek ezek a dolgok!
Én apa vagyok, és nagyapa. De nem értem a sok süket palit! Ott volt az asszony, a gyerek, együtt volt a család. És most nagy részben az ő hibájából, hogy szétment a család, most kell neki a gyerek? Fura dolog.
Erről mindig a nagy Magyarország jut az eszembe. Itt volt, a mienk volt. Senki sem vehette volna el tőlünk. Jól is éltünk. De nekünk még nagyobb kellett. Hadba vonultunk. Ezért mostanra szétszedtek bennünket, mint kutya a lábtörlőt. Most meg sírunk.
Hú, annyira megértelek hogy el sem hiszed! Én ilyenben vagyok most sajnos, csak nekem nem a férjemről van szó, csak a gyerekem apjáról!
A lányom 16 hónapos, elhagyott terhesen, nem is érdekelte soha a gyerek. Feljelentett zaklatásért mert tájékoztattam a gyerekről őt és a családját, és hívtam őket sokszor hogy jöjjenek látogatni. Nem tették. A héten mondta ki a bíróság mennyi gyerektartást kell fizetnie, mert eddig azt sem fizetett. Most miután már tudatosult benne és a családjában, hogy eddig mennyivel tartoznak a gyereknek, (nem nekem) kaparnak a gyerek után!!! Már a gyámügynél be is adta a követeléseit, hogy mikor hogy melyik napon, hánytól hányig akarja a gyereket látni. Fogalma nincsen a gyerekről, sem a napi rendjéről és fenyegetőzik. Hozzáteszem, hogy két éve lassan szóba sem áll velem, nemhogy megbeszéljen velem bármit is.
3 éves kora előtt valóban nem viheti el, csak a te jelenlétedben látogathatja. És igaza van az egyik hozzászólónak, ha pár óra után hívogat, mit akar egy hétvégével?? Megértem, hogy megijedsz, mert nekem is okozott pár kellemetlen idegtépő napot amikor megláttam a gyámügyön a követeléseit. Teljesen átérzem az aggodalmadat!
Aki meg csak az észt tudja osztani, és fogalma sincsen semmiről, inkább ne adjon tanácsot. Nem minden anyuka azon van, ha feltesz egy ilyen kérdést, hogy tiltsa az apjától a gyereket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!