Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen formában tudom elszámol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen formában tudom elszámolni, hogy a mire költöm a tartásdíjat?

Figyelt kérdés
A volt férjem kétségbe vonja, hogy a 20000 Ft-t tartásdíjat el tudok költeni a gyermekemre minden hónapban. Ha én is hozzáteszem ehhez az összeghez a magam 17.5%-át+ a családi pótlékot, akkor 45000-47000 Ft körül van havonta. Nem érti meg, hogy nem csak ruhára, élelmiszerre kell számolni, hanem sok egyébre is. Pl. az óvodakezdésre egy fillért nem adott és az orvosi ajánlásra megvett gyógyszereket és oltásokat is én fizettem. Elég sokszor beteg, így a majdnem minden hónapban a gyógyszerekre is elmegy egynéhány ezres.
2011. nov. 20. 22:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
75%

Te meg vond kétségbe az elmeállapotát! Eszetlen egy pasi lehet.

Miért kellene elszámolnod felé?

2011. nov. 20. 22:19
 2/20 anonim ***** válasza:
81%
A férjednek kutya kötelessége fizetni a tartásdíjat, és semmi köze hozzá, hogy mire költöd. Mellesleg többek között a rezsi kifizetése is ugyanúgy része a gyereknevelés költségének. Nem hibernálhatod a gyereket, és meleg víz is kell a fürdetéséhez.
2011. nov. 20. 22:27
 3/20 anonim ***** válasza:
76%

Hát a volt párod se komplett.Egy új cipő alhangon 3000.-,nadrág 2500.- kabát 4-6000(egy normálisabb9 és pikk pakk kinövi.

Mint írtad ovis,családomban is van ovis és hát...amióta az mindig beteg a 3 hónapból jó ha cakk pakk bent volt 1 et mert jöttek a megfázások stb... 3szor kelet legutóbb ügyeletre is vinni,mert annyira lázas volt nah ez a 3 alkalom benne volt majd 30.000 be mert mindig szar volt a gyógyszer...

Gyűjtsd össze az ilyen számlákat, kíváncsi leszek mit szól hozzá az apa.

2011. nov. 20. 22:29
 4/20 anonim ***** válasza:
72%
Én sem vagyok együtt a párommal, viszont azt tudom, hogy a tartásdíjat a gyerekre költi! Egy ismerősöm fizeti a tartásdíjat, de kiderült, hogy az egészet magára költi a kedves anyuka! Ebben az esetben is eszetlen a férfi, ha rákérdez a dolgokra?
2011. nov. 20. 22:32
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
Az anyuka a tartásdíjként kapott összeget hozzáteszi a saját fizetéséhez, és az egészből egyben gazdálkodik, nem kell a tartásdíjat külön kezelnie. Ha a gyerek nem szenved semmiben hiányt, semmi köze az apukának hozzá, hogy az adott hónapban a gyereknek vett csizmát vagy a kanapé huzatát újította fel.
2011. nov. 20. 22:36
 6/20 anonim ***** válasza:
80%
Most egy ideig gyűjtögess minden blokkot, számlát, aminek a gyerek ellátásához köze van - élelmiszertől a gyógyszerig, aztán told apuka orra alá. Látni fogja, hogy az ő havi 20 ezre még kevés is, meglátod, nem fogja feszegetni a témát.
2011. nov. 20. 22:44
 7/20 anonim ***** válasza:
51%
A pasi csak fizessen, a nők meg költik a lét mindenfélére! Ennek az ismerősnek a feleségét a bírónő küldte haza a bíróságról, hogy nehogy már minden bőrt lehúzzon a volt férjéről! A csillagos egekig emeltette volna a tartásdíj összegét! Az ember melózott látástól-vakulásig! 24 órás szolgálatban volt fegyveres őr, aztán fusizott a két szabadnapján! És a volt felesége csak fejte, fejte! Ezt gusztustalannak tartom!
2011. nov. 20. 22:44
 8/20 anonim ***** válasza:
91%

Utolso: igen,ez valóban gusztustalan,de ez a másik véglet.

gondolj bele,hogy egy egyedülláló anyának mégis mennyi pénzébe,idejébe és energiájába kerül a gyereket nevelni,egy fizetésből? És a fütés,vizszámla,áram is uyganuyg ide tartozik.

Ha nekem valaki azt mondja,hogy havi 20 ezer forintot nem visz el egy gyerek,az hazudik.csak az étkezés kerül ennyibe kb. Én azt tartom gusztustalannak,hogy az ilyen vasárnapi apukák felháborodnak azon,hogy felelősségeik is vannak a gyerek irányába,nem csak jogaik.

2011. nov. 20. 23:05
 9/20 anonim ***** válasza:
75%
Készíts neki kimutatást. Ha ketten vagytok a gyerekkel, akkor pl. az összes közüzemi számla negyedét a férjed állja (mert kétfelé oszlik, de a gyerekre eső rész fele a tiéd), ergo ha 40 ezer havonta a rezsi, akkor abból 10 a tartásdíjból megy el. A kaja negyedét is a férjed kell állja, a gyerek ruháinak, cipőinek, iskolai felszerelésének, különóráinak, gyógyszereinek is a felét. Ezeket ha szépen összeadod, bőven kijön az a 20 ezer, sőt még több is.
2011. nov. 20. 23:12
 10/20 anonim ***** válasza:
25%

Kedves kérdező!

Neked senki felé sem kell elszámolnod. Küldd el a Pi be a volt férjedet. Őneki most az a dolga, hogy minél többet dolgozzon, és küldje a pénzt. Ha már a családját nem bírta együtt tartani. A franc a po.fáját. Mink a feleségemmel aránylag jól kerestünk, de még így is voltak olyan időszakok, ahol nagyon meg kellett fogni a pénzt, hogy mindig jusson a gyerekekre, ami kell.

2011. nov. 20. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!