Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Seruti kérdése:
Szocpol miatt lett a férjemre íratva ház fele. Vissza tudom valahogy kapni?
Figyelt kérdés
2008 nyarán bővítettünk,hitelt is vettünk fel,de nem lett elég.Ekkor igényeltük a félszocpolt két gyermekünk után.Viszont az volt a feltétel, hogy a férjem nevén is kell, hogy legyen a ház.Addig az enyém volt 1/1 arányban és nagyapámé a haszonélvezeti jog.Szerencsére őt ez nem érdekli mert van egy kis háza abban él.Csak az érdekelne ,hogy most válunk,azon kívül,hogy a hitelt felvettük a férjem semmit nem hozot a házba,most meg követeli mindennek a felét.Hogy szerezhetem vissza tőle a fél tulajdont?Másik kérdésem:Életbiztosítással kombinált hitelt vettünk fel ami az ő nevén van,nagyapám az adóstárs én meg mint jelzálog kötelezett vagyok a hitelben.Kérheti e férjem hogy fizessem a hitel felét?Lehetséges lenne,hogy az életbiztosítás nélküli hitel felét fizetem csak?Egyébként ő él a közös házunkban és mi a két gyerekkel albérletben.2011. nov. 15. 06:28
11/13 anonim válasza:
Ha a nagyapádé a haszonélvezet, akkor neki joga van megmondani, hogy ki lakhat a házban, a tulajdonost is kitilthatja, ha neki úgy tetszik.
HA vele, megbeszéled, akkor a férjednek villámgyorsan el kell onnan tünnie, és te a gyerekkel lakhatsz ott.
12/13 anonim válasza:
Ha jól értem a ház a különvagyonodhoz tartozott ám te egy részét a férjednek ajándékoztad. Próbáld az ajándékot visszakövetelni, de mivel házasságotok alatt történt közös beruházás az ingatlanon így mindenképp szerez tulajdonjogot. Arról, hogy ki lakik az ingatlanban arról a haszonélvező dönt.
Ennyi információból nem sok derül ki, de ügyvédnek úgyis el kell majd mondani a történetedet és tud rá valami javaslatot.
13/13 anonim válasza:
A nagyszüleidé a ház és te költöztél el?Mi is a párommal és a babámmal a nagyszüleim házában élünk (sajnos meghaltak),de itt több jogom van,mint páromnak.Bármibe segít,de ezt ő is tudja.NÁlunk szerencsére jó a kapcsolat.Ne hagyd magad!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!