Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szocpol miatt lett a férjemre íratva ház fele. Vissza tudom valahogy kapni?
Nem értem, miért ti vagytok albérletben hárman, miért nem fordítva?
Jogilag nehéz bármit mondani, mert a lakás szerzése, szerzési minősége és a házasság időpontja ismeretlen. Ezeket írd le.
Tisztességgel összekutyultátok!
A második válaszolóval értek egyet. Minden bíróságon hetente egy nap van ingyenes tanácsadás, vidd be a papírjaidat, amik az üggyel kapcsolatban vannak, és kérj tanácsot, milyen lehetőségeid vannak, még mielőtt egy "fizetős" ügyvédet fogadnál!
Ha váltok akkor ezt is el kell bíróságon rendezni.Hát én biztosan nem mentem volna gyerekekkel albérletbe!!!!!
Szedd össze magad állj a sarkadra.Szeddd össze az összes papírt,és menj az ügyvédedhez.Intézkedjen
Ilyenkor képbe fog kerülni az, hogy mióta vagytok házasok (vagyonközösség ideje), ki mennyi jövedelemre tett szert igazolhatóan, tanúkkal bizonyítani, hogy kinek a pénzéből betonoztatok/csempéztetek, stb.
Marha macerás ügy lesz, de nem megoldhatatlan. Mindenképp CSALÁDJOGÁSZT keressetek és jót, mert egy büntetőjogász csak okoskodni fog, érteni hozzá nem. Tehát szakjogász kell és időt is kell rá szánni.
A bírósági panasznapot próbáld meg, bár az ügy bonyolultsága miatt szerintem nem fognak elég energiát fektetni bele és nem mennek utána az össze információnak. Azért hallgasd meg őket, de ha tényleg nyerni akarsz az ügyön, akkor sikerdíjjal dolgozó családjogászt keress.
Ne haragudj, de tennék fel pár kérdést:
-miért ti latok albérletben?
-a férjed mire fel követeli a ház felét is? (én hasonló helyzetben biztos, hogy visszaadtam volna, hiszen az nem engem illet, az esetleges beruházásokat, amiket meg ráfordítottunk, azt kérném, de nem így. Hanem pl: a feleség hitelt venne fel, akár a házra és abból, vagy gyerektartásból valahogy rendezném)
KELL NEKED EGY NAGYON JÓ ÜGYVÉD!
A ház nagy része téged illet. A hitel közös, mert közösen vettétek fel. A házból annyi rész jár neki jogosan, amennyi hitelt eddig fisszafizettetek - ennek a hitelnek a fele, mivel ketten fizettétek.
Pl. 10 millió a ház, felvettetek 6 millió hitelt, amiből 2 milliót már visszafizettetek, így 1 millió illeti őt a házból, és 2 millió a maradék 4 milliónyi hitelből az övé, a rád eső hitel is 2 millió.
De ha nem szerzel ügyvédet, egy vasad sem marad, és még a hitelt is nyögheted a semmire.
És... bármilyenek voltak a körülmények, nagyon nagy hiba volt elmenned a SAJÁT házadból. Nehéz lesz visszavenni így.
hát ehhez tényleg kereshetsz egy jó ügyvédet... bár amennyit esetleg meg tud szerezni neked, annak a kétszeresét elviszi a díja. xD Panasznapon a tizedét nem tudják megoldani.
Tekintve hogy a fél lakás a nevén van, az övé. A két szép szemedért nem fogod visszakapni egy válás során. mivel 10 éve házasok vagytok, ezért már eleve a vagyonközösség miatt is lesznek galibák. A válás nem egy jól profitáló üzlet általában, sajnos sokat fogsz rajta bukni, bár őszintén szólva nagyrészt a saját hülyeséged miatt. :S A ház felét jó eséllyel csak akkor kapod vissza, ha visszavásárolod tőle. Ha ezt nem akarod, akkor vagyonmegosztás után eladjátok, és a saját részéből úgy vesz mindenki lakást, ahogy akar.
A hiteles rész sem egyszerű, ezt mindenképp jogásszal oldjárok meg.
Az, hogy te önként kiköltöztél a gyerekekkek a házból, semmit nem nyom a latban.
Sok jót ne remélj, erre készülj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!