Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válásnál a férfi simán lenyúlh...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válásnál a férfi simán lenyúlhatja a nő vagyonát?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a házasságkötés után vettük a lakást, amibe én belefektettem a korábbi lakásom teljes árát, a férjemnek nem volt vagyona, a hitel az ő nevén van, ő fizeti (rámegy a teljes fizetése), én gyakorlatilag eltartom. A házasságkötés után vettük az én nevemre a garázst és az autót, szintén 100%-ban az én korábbi megtakarításomból. Még az esküvőt is az én szüleim állták, mert ők nem álltak úgy anyagilag. Én jobban is keresek, mint a férjem. A gyerekünk csak 1 éves, így ő nálam maradna.

Ilyenkor a férj kisétálhat egy esetleges válás esetén a vagyon felével? Házassági szerződés nincs.

Még nem válunk, de érdekelne. Nagyon megingott benne a bizalmam, mint férjben...

2009. ápr. 27. 12:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nem , bar en laikus vagyok, es a jozan paraszti eszt eloveve. Tudod bizonyitani , hogy a lakasodat adtad bele az ujba? Es azt , hogy szinte eltartod a ferjedet , mert az o fizetese a hitelre megy el ? A korabbi megtakaritasodat ? Ha igen , akkor semmi baj , de szerintem az elso ketto gond nelkul megy es a birosagon a feketen feheren leirt dolgok szamitanak.

De jobb lenne egy ugyvedet megkeresnek ezzel meg ha csak egy "ingasrol" is van szo , azert jobb ha tisztaban vagy mindennel, nehogy utana erjen meglepetes !

2009. ápr. 27. 12:17
 2/14 A kérdező kommentje:
a lakást tudom bizonyítani, a korábbi megtakarításokat nehezen, sajnos.
2009. ápr. 27. 12:18
 3/14 anonim ***** válasza:
61%

Elso vagyok. A lakas "tiszta" hisz a te lakasodbol van a kezdet es o fizeti a tovabbi reszletet , ami a fizetesi papirjabol es a fizetett reszletbol kiderul, hogy nincs penze a megelhetesre azok utan . A megtakaritasodbol pedig a te neveden van a tobbi ami nem sokat jelentene a hazassag miatt de , ha a fentiek utan elgondolkodik valaki , mibol tudott volna a ferjed barmit is felre tenni , ha az egesz elment a torlesztore?

Szamomra tiszta sor , de persze a jog mas , ezert lenne jo egy erre szakosodott ugyved .

2009. ápr. 27. 12:22
 4/14 anonim ***** válasza:
38%
Én is totál laikus vagyok, de abszolút nem értek egyet az első hozzászólóval. Az oké, hogy beleadtad a régi lakásod az újba, de a többit a férjed fizeti, épp ettől lesz közös, épp emiatt kell osztozni. Az, hogy az egész fizetése rámegy a hitelre, nem jelenti azt, hogy te tartod el, hisz te is a lakásban laksz, ami a régi lakásod árából most nem lenne a tiétek. Ez így szerintem teljesen közös.
2009. ápr. 27. 12:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Lakás ügyében a két válasz között félúton lehet az igazság. Vagyis az új lakás árából kivonva a régi árát, az így fennmaradó összeg feleződik kettőtök között, a tartozást is beleértve (neked jár persze a régi lakás árával megegyező összeg is).

A házasfelek különvagyona nem lesz közös, ha bizonyítani tudják ezt. Nem csak iratokkal lehet, hanem tanúkkal is.

2009. ápr. 27. 12:51
 6/14 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem a házasságkötés előtt szerzett részt ha tudod bizonyítani a te külön vagyonod, a maradék és a hitel a közös. A házasság alatt szerzett vagyon közös, akármilyen a megoszlás a keresetek között. A házasságkötés előttit kell tudni bizonyítani.
2009. ápr. 27. 12:54
 7/14 A kérdező kommentje:
12:31-es válaszolónak: ha a hitelt a férjem fizeti, én pedig eltartom (mert kevesebb, mint 500 forintja marad így), akkor szerintem nem egészen 50-50% a tulajdonjog. Gyakorlatilag én fizetem a hitel felét, ha végiggondolod.
2009. ápr. 27. 12:58
 8/14 A kérdező kommentje:
bocs, 5000 Ft-ja
2009. ápr. 27. 12:58
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én sem igazán értek hozzá, de úgy tudom, hogy a lakást meg tudod tartani akkor, ha kifizeted a férjednek az eddig befizetett hitel 50%-át. Nem tudom, hogy át tudod -e vállalni a hitelt a nevedre, mert ha nem, akkor bizony el kell adni és akkor is csak az az összeg illeti meg, ami a befizetett hitelösszeg fele.Csak az a közös, amit a házasságotok alatt szereztetek.Ez pedig az adósság, mellyel te fogsz neki tartozni.

Az autó és garázs már bonyolultabb lesz.

2009. ápr. 27. 13:06
 10/14 A kérdező kommentje:
ebben csak az a szomorú, hogy a vagyonosabb felet nem védi a törvény, ha valaki mondjuk érdekből megy hozzá/veszi el, aztán átvágja. Az egyetlen járható út ezek szerint a házassági szerződés...
2009. ápr. 27. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!