Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lehet e kérni a gyermektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet e kérni a gyermektartás csökkentését ha megszületik a közös baba?

Figyelt kérdés
Férjem elvált 2 éve. Van egy lánya az előző házasságából aki után 20% gyermektartást fizet. A volt feleségnek vállalkozása van elég jól áll anyagilag, ellenkezőleg velünk. A férjem fizetése 125 ezer forint, ebből 70 ezer a lakáshitel,30 ezer az illeték és még minimum 25 ezer a gyerektartás. Én havi 30 ezer forintot kapok,35 hetes kismama vagyok. Sajnos a volt feleség nem hajlandó csökkentésre, még így is követelőzik. (jár a gyerek több foglalkozásra)Még nagyon sok mindent nem tudtunk megvenni a picinek,nem tudom mi lesz velünk.
2009. ápr. 27. 10:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem az egyáltalán nem rosszindulat, ha valaki úgy gondolja, hogy egy apának gondoskodnia kell a gyerekéről. Én megértem a kérdezőt, természetes, hogy a saját gyerekének akar minnél többet adni. De arról megfeledkezik, hogy a férjének a másik gyerekéről is gondoskodnia kell. Egy anya se mondhatja azt otthon a gyerekének, hogy most rosszabbul állunk anyagilag nem kapod meg ezt-azt. Vagy nem lenne mentség, ha az anyának is születne az új kapcsolatából is gyerek, de ezért megvonna dolgokat a "régi" gyerektől. Egyáltalán nem biztos, hogy az anyukát felveti a pénz. A gyereknek meg mért kéne lemondania a külön órákról. Épp elég, hogy elvesztette az apját, nem kéne még ezeket a dolgokat is elvenni tőle. Az a 25 ezer forint meg semmi, jön a nyári szünet, zárva az iskola ilyenkor egy szülő minden féle táborba befizeti a gyerekét, hogy valahogy átvészelje ezt az időszakot. Ezt a kérdező nyilván még nem tudja, de elég kemény pénzek ezek. Ez a 25 ezer kb egy hetet fedez egy táborban. A másik ami felmerült bennem, hogy most még csak a pénzzel van probléma, azt, hogy viselné a kérdező, ha apuka pl a nyári szünet felére megkapná a gyereket. Örömmel látná 5 hétre magánál, vagy vinné nyaralni, esetleg a ráeső hetekben befizeti majd valahova?
2009. ápr. 28. 10:10
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

Az apa nagyobb lanykaja az ex-nel 25ezret kap apatol havonta, mig az uj kisbaba majd 125ezret fog kapni apatol!

Akkor mi is a problema??? Mit kellene csokkenteni???

Es kit erdekel, hogy hitelt kell fizetni, talan a kislany ezmiatt ne tudjon kulonorakra jarni, mert az uj feleseg hitelt torleszt???? Gondolkodjunk.

Amugy a 25ezer is egy nevetseges osszeg, egy par 10 ezerrel jobban hangzana.

2009. ápr. 28. 10:37
 23/27 anonim válasza:
57%
Szia mi is most akarunk beadni egy ilyen kérelmet.A férjem előző házasságából van két fia.Akkor egyedül élt és 26800 forintot állapítottak meg.Most nekünk is van 2 kislányunk és az össz jövedelmünk 133000 forint amiből lejön 25000 lakástörlesztő és 40000 rezsi,10000 forin személyi kölcsön..Tisztában vagyok vele,hogy a gyereknek jár,de 58000 forintból nem lehet megélni.És mi sem tudunk fizetni.De mi felajánlottuk,hogy ahogy tudunk segítünk,de visszautasítottak minket.A gyerekeket eltiltották az apjától.nem is láthatja,nem köszönhet neki az utcán.De a pénzt követeli. Mi jelenleg olyan rossz anyagi helyzetben vagyunk,hogy rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülünk,meg lakásfenntartási segélyben.Ezeket is próbáld meg.Sok sikert.
2009. szept. 22. 15:00
 24/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, főként azoknak akik leszóltak.

Már lassan járogat a babám,beadtuk a kereset a bíróságon a csökkentésre.

Az ex teljesen kiborult,erre ő kérte az emelést,amit meg is kapott.

35 EZER FORINT!!!!!!!!!!!!!!

A lakásunkat elárverezték 2 hónapja,jelenleg a párom szüleinél lakunk.Én pedig 12 órába dolgozom mióta a gyerek betöltötte a 3.hónapot.Persze ezek után nem nehéz kideríteni,hogy a pici tápszeres lett.Hát kívánom nektek hogy ne tudjátok meg ezt az érzést.(azoknak szól,akik leszóltak)Borzasztó.

2009. dec. 1. 23:48
 25/27 anonim ***** válasza:

Hát igen,az okosokra kellett volna hallgatni.

A második hozzászóló voltam.

Arra azért kiváncsi vagyok,miért te 12 órázol,miért nem a férjed vállal plusszmunkát?

Egyébként azzal a 70 ezres hitellel jócskán túlvállaltátok magatokat,ha lecsökkentették volna némileg,akkor is elbukjátok.

Egy jó tanács még:ne akarjatok mindenáron saját lakást,keressetek egy albérletet,ami hosszú távú(önkormányzatoknak is van)70000 ft-nál mindenképp olcsóbb.

2009. dec. 2. 09:41
 26/27 A kérdező kommentje:
Tudod nem volt ennyi, az utóbbi 1,5 évben emelték meg 40 000-ről.De már nem érdekel.Az ex így is fel volt háborodva,mondván az öröksége a gyereknek..Ez kemény hidd el.Nem teszek hozzá,ez tényleg így van.Másodállás meg nem könnyű manapság,sztem Te is tudod.Így is 12 órázik ő is.Még hétvégén is.Kevés a szabad nap.Azért köszönöm a válaszod, egyszer úgyis megoldódik minden.
2009. dec. 8. 21:38
 27/27 anonim ***** válasza:

Nem kell foglalkozni a gyerekek örökségével,amíg éltek,addig nincs örökség senkinek.

Remélem egyenesbe jöttök minnél elöbb.

2009. dec. 9. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!