Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lehet e kérni a gyermektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet e kérni a gyermektartás csökkentését ha megszületik a közös baba?

Figyelt kérdés
Férjem elvált 2 éve. Van egy lánya az előző házasságából aki után 20% gyermektartást fizet. A volt feleségnek vállalkozása van elég jól áll anyagilag, ellenkezőleg velünk. A férjem fizetése 125 ezer forint, ebből 70 ezer a lakáshitel,30 ezer az illeték és még minimum 25 ezer a gyerektartás. Én havi 30 ezer forintot kapok,35 hetes kismama vagyok. Sajnos a volt feleség nem hajlandó csökkentésre, még így is követelőzik. (jár a gyerek több foglalkozásra)Még nagyon sok mindent nem tudtunk megvenni a picinek,nem tudom mi lesz velünk.
2009. ápr. 27. 10:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
70%

Bocs kedves kérdező,nem téged akartalak megbántani,hanem az egyik hozzászóló offjára offoltam én is.Ha irreálisan magas a gyerektartás,akkor talán van lehetőség lefaragtatni.De ha mondjuk ilyen 25-30ezreket fizet,akkor abból aljasság még elvenni.Annak a gyereknek is élni kell.

Egyébként meg aki így viselkedik az tartsa el egyedül a gyerekeit,majd rájön mennyire lehetséges ez a semmiből,vagy szinte semmiből.Mert aki tisztességesen neveli a gyerekét,megadja neki az alapvető dolgokat,azt tudja ez mibe kerül.Plusz,ugye hozzá kell számolni,hogy a gyereknek is lakni kell valahol,ahol számlákat kell fizetni,suli,ovi,ruha,étel,játék...stb...aki mindezt megoldja pénz nélkül,az árulja el hogyan,és ne mástól várja ennek a megvalósítását.

Tudom,hogy nehéz manapság megélni,de talán mégsem az a humánus megoldás a saját megélhetésetekre,hogy a gyereket rövidítitek meg.Nem a gyerek tehet a létezéséről,hanem a szülei.Pont ezért az Ő felelősségük a megélhetése.A párod keressen megoldást,esetleg több munkával,persze tudom nem könnyű,de senkinek nem az.

2009. ápr. 27. 11:21
 12/27 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló,nálunk nem csak százalék,hanem minimum összeg is van.Ez a 25000.Szóval,ha a férjem tartós beteg lesz és táppénzt kap,akkor kiszámolható hogy mennyi is marad.
2009. ápr. 27. 11:51
 13/27 anonim ***** válasza:
69%
Bár nekem még nincs gyertmekem én magam hasonló helyzetben nőttem fel(apám lemondott a láthatásról gytartást azonban fizetett havi 5000 ft-ot)Mind a két oldalnak igazag van valamilyen formában azonban megértem az apuka helyzetét nem arról van szó hogy nem akar a "régi" gyerekének fizetni hanem arról hogy u.a. a keresetből már egy másik gyermeket is el kell taratani. Azt szerintem mindenki beláthatja hogy attól hogy van egy gyereke az édesanyától elváltak de lett egy másik kapcsolata/ házassága ott is szeretne egy babát. Logikus a kérdés és jogos is sztem. Habár ha elfogadsz egy tanácsot-mint "gyerek"-től én azt mondom hogy soha nem az összeget vártam amit apu küldeni fog hanem azt hogy mikor jön el velem a játszótérre!!!!!!!
2009. ápr. 27. 12:14
 14/27 anonim ***** válasza:
68%
Hát sajna ez van. És ha téged is elhagy lesz megint egy gyereke, te is máshogy látod a dolgot. Ugye? Nem akartam bunkó lenni, de az elvált hölgyet is meg lehet érteni, aki egyedül neveli a lányát saját erőből. Az a kevés 25ezer szerintem megilleti. Gondolj bele mennyibe kerül egy gyerek.
2009. ápr. 27. 12:16
 15/27 A kérdező kommentje:
Hát..nem egyedül neveli,még válás előtt odaköltözött a barátja.Aki szintén vállalkozó...
2009. ápr. 27. 12:44
 16/27 anonim ***** válasza:
65%
Bemenntek a gyámügyibe/így megspóróljátok az ügyvédiköltségeket/és elmondjátok mit szeretnétek.A gyámügyihivatal jegyzőkönyvet vesz fel a gondjaitokról és a kéréseitekről.Ők kirendelnek egy ügyvédet,akit majd ők /gy.h/fizetnek.A bíróságon ő képvisel majd titeket.Kérnifogják a pici anyakönyvikivonatát is./a közös babáét/A bírónő meghallgatja mind két felet egyformán.Valószínűleg elrendel egy környezettanulmányozást,ami arról szól majd,hogy ténylegesen milyen anyagikörülmények között éltek.Mivel a volt feleség nem egyedülálló anya,így az élettársa anyagi dolgait is nézznifogják.Egyértelmű,hogy nem lemondani szeretne a párod a gyerekről,csak a tartásdíj összegén változtatni.A buta megjegyzéseket,hogy te is juthatsz ilyen sorsra,majd a közös gyereketektől is elveszi a pénzt,ha különmenntek,engedd el a füled mellett.Számít a közös gyerek is,sőt,ha két közös lenne,mindkettő számítana.3 felé venné a bíróság azt a bizonyos maximum 50%-ot.Ti sem halhattok éhen,hiába "mehet a rovásotokra "a gyerektartás.Figyelembe veszik,hogy amikor a tartásdíjat megállapította a bíróság akkor mennyi volt a bevétel és most mennyi.Ugyanúgy az exnél is.Egyébként az anya kötelessége is biztosítani a gyerek anyagibiztonságát,nem csak az apáé.Ezt 5 hete mondta a tárgyaláson nekünk a bírónő./felháborodott az anyán/Ezt csak azért írtam ide,mert onnantól kezdve,hogy az anyának van élettársa,már az ő felelősége is a gyerek megélhetése.Gyámügyire mennjetek,vagy fogadó napon a bíróságra.
2009. ápr. 27. 13:20
 17/27 anonim ***** válasza:
71%
Azt gondolom, hogy akik ennyire ingerülten és érzékenyen reagálnak a kérdésre, valójában a saját helyzetükből és történetükből indulnak ki. Nincs két egyforma történet. Nem minden férfi szemétláda, aki elválik a feleségétől, és új életet kezd, új családod alapít és nem minden Nő szent, aki egyedül marad a gyermekével egy időre. Szerintem nem szabad soha általánosítani!
2009. ápr. 27. 13:55
 18/27 anonim ***** válasza:
68%

Neked a volt feleseg jol meno vallalkozasahoz, valamint a volt feleseg baratjanak vallalkozasahoz egyaltalan semmi de semmi kozod nincs!

Te es a ferjed is indithattok vallalkozast!

Ahhoz sincsen semmi kozod, hogy az ex gyereke kulonorakra jar! Meg szep hogy jar, remelem tovabbra is jaratni fogjak. Nem, majd nem fog azert jarni, mert ti gyereket vallaltok, vagy megis hogy gondoltad ezt?

A ferjed eleg jol keres, 125 ezret, plusz csaladi potlekot fogtok kapni, plusz te is kapsz gyedet (gondolom)

Te a szules utan hamarosan bolcsodebe adhatod a kozos babatokat, es igy konnyebb lesz a ferjednek kifizetni a 25ezer gyerektartast, hogy te is ujra dolgozni fogsz.

Remelem nem gondolkoztok megegy baban, hiszen akkor meg nehezebb lesz majd kifizetni a 25ezres gyerektartast a ferjednek!

Nem gondolod, hogy az ex lemond azert barmirol is, mert ti gyereket vallaltok!

Elobb kellett volna gondolkodnod mielott osszekototted az eletedet egy kisgyerekes ffi-val.

Sajnalom, de ez az igazsag.

Szallj magadba, es ne fajjon a fogad mas vagyonara, mas jol meno vallalkozasara.

Azt a hulyeseget pedig felesleges mondanod, hogy a ti babatokra nem jut havonta 25ezer Ft. Mert ennel tobb jut neki.

2009. ápr. 27. 19:00
 19/27 anonim ***** válasza:
40%

Kedves kérdező!

Itt úgylátszik nagyon sok nő válaszolt neked, akiket elhagyott a férjük, és most rajtad köszörülik a nyelvüket.

Ne foglalkozz velük, sajnos a rosszindulatból van a legtöbb.

Jó egészséget és sok boldogságot kívánok Neked a születendő babádhoz!

2009. ápr. 27. 20:52
 20/27 anonim ***** válasza:
62%

Mennyi rosszindulatú ember van!

Kedves 19.00! A kérdező irta hogy a férje 125-ezret keres,de abból 70 a lakás hitel,30 az illeték(gondolom részletfizetést kértek) és 25 a gyerektartás. A kérdező jövedelme 30 ezer FT- Hiába keres jól,ha csak 30 ezer marad meg...

nem tudom miért bántjátok sokan,hogy nem kellett volna gyereket vállalnia olyan férfival,akinel gyereke van...

A válaszokat olvasva,az jött le h sokan ugy gondolják,h az ex meg az uj pasija éljenek jól,de huzzák le még a maradék bőrt a volt férjről,aki uj életet akart kezdeni,és az úk kapcsolatból származó baba meg ne kapja a szükséges dolgokat. A férj nem lemondani akarna a ygerekről,csak kevesebbet fizetni.

Kérvényezztétek nyugodtan a bíróságtól a csökkentést,meg fogjátok nyern. SOk szépet a babához!

2009. ápr. 28. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!