Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás, pénzelosztás gond, SOS?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás, pénzelosztás gond, SOS?

Figyelt kérdés

Sokkal kevesebb volt a keresetem az egész együttlétünk alatt, mint a férjemé. Az én minden pénzem, az örökségem is, elment a közös életünkre és az ő karrierjére. Az ő számláján van minden megtakarításunk, az ő nevén az autónk (még élettársak voltunk, amikor vettük), minden. Gyakorlatilag az volt, hogy az én keresetemből éltünk, ő hozzátett valamennyit a sajátjából, és ami abból megmaradt, azt eltettük az ő számláján.

Most úgy néz ki, hogy elválunk, és amikor felhoztam, hogy lehetne-e közös megegyezés, és hogy ugye nem tenne nekem keresztbe anyagilag, akkor azt mondta: persze, neki semmi problémája nem lenne azzal, hogy mindenki vigye, ami az övé, hogy gondolhatom róla, hogy kiforgatna. És komolyan azt gondolja, hogy ez így mekkora kegy, hogy tíz év közös élet után megtarthatom a könyveimet és a macskámat, ő dehogy tartana rá igényt. Mert kb. ez minden, ami az "enyém". De úgy látom, hogy nem is érti a kérdést, hiszen ami nála van, az az "övé". Hát kár, hogy ez csak most derült ki, akkor nem költöm el az örökségemet "kettőnkre"! :,-((( Soha meg sem fordult a fejemben, hogy szerinte a megtakarításunk nem közös!

Nekem nem is kellene, hogy felezzünk, csak hogy legalább annyi pénzem legyen, hogy elkezdjek egy életet. Ezek után az utóbbi hónapokban a számlámon hagytam a fizetésemet, de ez nem valami sok. És mellette még attól félek, hogy képes arra, hogy felveszi készpénzben a számlapénzét, és akkor tényleg meg vagyok lőve, mert akkor meg az én kicsi pénzemen osztozunk ketten.

Mit csináljak?? Lehet vele beszélni, "alkudozni" de ebben a dologban egyszerűen nem érti, hogy miért lenne igazam. Én meg csak verem a fejemet a falba, hogy hogy lehettem ilyen ostoba. A legszebb az egészben, hogy eljöttem vele külföldre lakni, és innen intézem! Ezért is lenne nagyon jó a közös megegyezés.

(Tudom, tudom, jól választottam. De most már késő.)

Nincs gyerekünk, ha ez számít. Nyolc évig élettársak voltunk, két éve házasodtunk és sajnos idén robbant a bomba.

2011. szept. 21. 16:05
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
A kérdésem csak annyi, hogy mit lehet ilyen helyzetben csinálni? Van vagy volt még valaki hasonló helyzetben?
2011. szept. 21. 16:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az örökség házasság esetén nem számít közös vagyonnak!

Beszélj egy ügyvéddel, ő tisztázni fogja a helyzetet.

2011. szept. 21. 16:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Lényegtelen, hogy kinek a nevén van a számla.

Az együttélés óta szerzett vagyon (legyen az ingatlan, autó vagy pénz) KÖZÖS.

Keress egy jó ügyvédet, tájékozódj, majd ülj le beszélgetni a férjeddel. Ha okos, akkor megegyeztek, ha nem akkor megy az egyezkedés ügyvédeken keresztül.

Sok sikert.

2011. szept. 21. 16:11
 4/12 A kérdező kommentje:

Attól félek, hogy már nincs a számlán semmi.

Én nem férek hozzá a számlához, és félek, hogy a beszélgetésünk után felvett róla mindent készpénzben. Az autónk nem ér szinte semmit már. Mindig a pénzt gyűjtöttük nagyon, ez a legtöbb, amink van, nekem még néhány ékszer (örökség ez is), más nincs is talán.

2011. szept. 21. 16:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha ilyet tenne a párom, megmondanán neki, hogy vagy ad X összeget amin albiba vagy kisebb lakásba tudok menni vagy viszem a vagyon felét ügyvéden keresztül! Melyikkel jár jobban?
2011. szept. 21. 16:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Fordulj ügyvédhez! Mást nem tudok tanácsolni Más ország más procedúra.
2011. szept. 21. 16:19
 7/12 A kérdező kommentje:
Az örökséget is úgy értem, hogy anyám a kezembe nyomta, hogy ez az enyém a nagymama után. Nem volt lepapírozva semmi.
2011. szept. 21. 16:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Magyarországon házasodtunk, ott is kell elválnunk, úgy tudom!
2011. szept. 21. 16:20
 9/12 anonim ***** válasza:

Érdekes a másik végletet elolvasni. Nálunk minden hasonlóság ellenére a végkimenetel fordított volt. Hiába volt enyém a nagyobb kereset, éltünk az övéből, félretettük az enyémet, végül ő vett belőle új házat. A saját nevére. (Ami azért fontos, mert azóta van két másik gyereke egy másik férfitól. Pedig ha okosabb lettem volna, és nem taglóz le az egész szakítás, akkor a közös gyerekünk nevére is vehette volna azt a házat. Hülye voltam., illetve mással voltam elfoglalva.)

Sajnálom, hogy a statisztika nálatok akar egyenlíteni. Egyszerűen vannak önző emberek, akik csak a maguk érdekét nézik, és nem is értik, hogy ezzel mi lehet a baja másoknak? Ha jól tudom, az itthoni jogszabályok szerint 5 év bizonyítható együttélés után azonban ugyanazok a szabályok érvényesek, mintha végig házasok lettetek volna. Vagyis a megtakarításnak pontosan a fele a tied, ha levonjuk belőle a személyhez kötődő (örökség, ajándékozás stb.) részt. Ha beszélsz ügyvéddel, megerősíti. Bár lehet, akkor arra is rábeszél majd, hogy azonnal zároltassátok bírósági végzéssel a számlát, pont azért, hogy ne vihesse el onnan a pénzt. Akkor pedig csúnya válás elé néztek.

2011. szept. 21. 16:22
 10/12 A kérdező kommentje:
Olyan sok gond van ebben az egészben! Például nem akartam még megindítani a válást, csak elkezdtünk beszélni róla, és még nem akartam ügyvédet, hátha helyre tudjuk hozni a házasságunkat. Közben meg egyszer csak szóba került. A végén még a válás felhozása miatt lesz válás!
2011. szept. 21. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!