Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van-e esélyem a nekem járórész...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van-e esélyem a nekem járórészt megkapnom a közös ingatlanunkból?

Figyelt kérdés
Másfél éve elköltöztem a volt férjemmel közösen vett ingatlanból.A válásunkat 2008.szeptemberében mondták ki,és akkor ő még azt mondta,hogy ki tud engem majd fizetni.Ehhez ő kapot határidőt is,mert anyagi gondjai vannak.A határidő május 31-vel jár le és még annak érdekében,hogy rendezni tudjon engem,semmit nem tett.Figyelmeztettem,hogy a bírósághoz fogok fordulni,de ő csak az arcomba "nevetett".Mondván,úgysem tudnak ezzel majd mit kezdeni,mert az ő fizetése 71000 forint./Persze csak papíron,mert a többi 100.000 feketén megy neki zsebbe/Van esélyem rá,hogy a bíróság megelőlegezi a nekem járó részt és késöbb rajta számonkérik?/behajtsák?/Gyerektartást sem fizet,mert én kapom a családipótlékot:)érjem be azzal.Nagyon hülye ember,nem lehet vele nyugodtan,értelmesen beszélni,mert ő úgy gondolja,mindig neki van igaza.A válaszokat előre is köszönöm!Üdv.
2009. ápr. 22. 12:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy nem kapsz gyerektartást? Bírósági papíron így egyeztetek? A családi pótléknak semmi köze nincs a gyerektartáshoz, próbáljon ő egy családi pótlékból gyereknek vásárolni egy hónapig....igen érdekes lenne!Ha kértél gyerektartást, de nem fizet, fordulj a gyámhivatalhoz, ők majd intézkednek. Megkapod az államtól, tőle pedig majd levonják, ha nem tudják akkor ráterhelik az ingatlanára. Mindenképpen fordulj bírósághoz a jogos pénzedért, fogadj egy jó ügyvédet, és az ügyvédi költséget, a bírósági költséget és mindent terhelj rá. Ha szemét, akkor ne hagyd magad Te sem!
2009. ápr. 22. 12:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyermektartást 6 hónapra visszamenőleg kérheted, tehát nem csak mostantól. Állam általi megelőlegezésre tudtommal csak gyermektartás esetében van lehetőség, hiszen a gyerekek eltartását nem lehet halasztani.

Az ingatlanból neked járó rész kifizetését bírói peres úton tudod érvényesíteni. Tedd meg minél előbb, amúgy se lesz rövid idő!

2009. ápr. 22. 12:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyerektartásról még lemondani se lehet törvényesen, nemhogy beletörődni!

Intézkedj, és letiltják tőle!

2009. ápr. 22. 12:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A kozosen vett hazatokat eladjatok, es fele a tied, fele az ove, nem is ertem, hogy amikor elvaltatok miert nem igy csinaltatok meg, miert mentel abba bele, hogy o elvezze az ingatlant, es majd kesobb fizessen!!!

O ingyen el a hazatokban, te pedig alberletet fizetsz valahol???

Mi az, hogy nem fizet gyerektartast?

Miert hagyod hogy hulyet csinaljon beloled?

Megis milyen penzt elolegezne meg a birosag a hazzal kapcsolatban???? Mondjuk er a haz 10 milliot, a birosag neked fog adni 5 milliot vagyis a haz felet, mert a ferjed nem tud fizetni, vagy nem ertem?!

Eladjatok a hazat, feleztek mindent, es a birosagra pedig irjal es kerjel gyerektartast, ha van bejelentett munkahelye tiltasd le a fizetesebol a gyerektartast!!!!

Megis hogy gondolj a volt ferjed, a gyerekek veled elnek, es o kapja meg a csaladi potlekot, vagy miert mondta, hogy te kapod meg azt is?

Azonnal intekedjel, mert a volt ferjed teged hulyenek nez, hulyere vesz, te pedig mindent elhiszel neki, es bedolsz neki.

Vele nem is kell beszelned, hiszen egy idiota, mit akarsz vele beszelni? Neked hivatalosan intezkedned kell, o megkapja majd a leveleket, es mentek a targyalasra.

Neked ugyveddel kell beszelned, es a birosaggal, nem egy ilyen ostobaval aki a markaba rohog es kihasznal teged!

2009. ápr. 22. 13:13
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen,sajnos naív voltam,csak az exemnek is megakartam adni az újrakezdés lehetőségét,de már rájöttem,hogy ez ostobaság volt a részemről.A családipótlék nem nekem,hanem a gyerekre jár/természetesen azt én kapom/,csak ő úgy gondolja,hogy az is elég nekem,érjem be azzal.Az ingatlant nem akarja eladni,mert ő sokat bukna rajta.Viszont,mint ahogy minden családot,minket is megviselnek a fizetnivalók,ezért is figyelmeztettem,hogy kell a pénzem,így ,vagy úgy.Rajtam tovább"ne élősködjön".Azt is a fejemhez vágta,hogy én gyesen voltam a közös gyerekkel,amikor mi vettük az ingatlant.Mit tettem én az asztalra!?Ő szerinte nekem semmi nem járna,mert én "csak gyereket neveltem".Bírósági papírom van róla,hogy ő jön nekem 850.000forintal./azért csak ennyivel,mert a befizetett összeget kérhetem,vagyis csak annak a felét és mi a válás elött nem sokkal vettük a házat./Azt tudom,hogy a gyerektartást kérhetem visszamenőleg,csak azt nem,hogy esetleg van-e rád mód,hogy valamilyen úton-módon engem kifizessen az"állam",és utána rajta behajtsák.Köszönöm az eddigi válaszokat,létszi adjatok tanácsot!
2009. ápr. 22. 13:46
 6/10 A kérdező kommentje:
A bíróságon megállapodtunk,hogy ő havi 10.000 forint gyerektartást fizet majd,de nem fizet,mert "nincsen "pénze.
2009. ápr. 22. 13:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A kérdésed kétféle és úgy is válaszolok rá:

1.) a tartásdíjat meg kell próbálnod behajtani, először is, ha még nincs rá bírósági ítélet, erre be kell őt perelned és a lehetőség szerint letiltást kérni. Ha nem fizet egy huzamosabb ideig, vagy azt nem tudják végrehajtani, akkor a gyámhatósághoz fordulhatsz a tartásdíj állam általi előlegezése iránt.

2) a közös tulajdont meg kell szüntetni, ha bármelyik tulajdonostárs azt akarja. Ennek megvannak az egymást követő lehetőségei a törvényben, de azt, hogy a bíróság a közös tulajdont nem szünteti meg, nem mérlegelheti, az kötelező, a megosztás módja változhat (vagy ő váltja magához, vagy közösen értékesítitek, akár árverés útján is).

Ez utóbbinak nem igazán van köze ahhoz, hogy ő mennyit keres, ha nem vállalja a magához váltást, azt úgy elárvereztetheted, hogy csuda...

Vedd tehát a kezedbe az ügyeket. Ügyvéd voltam.

2009. ápr. 22. 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Most jobban elolvastam azt, amit a kommenthez írtál, nos, visszamenőlegesen gyerektartásdíjat csak 6 hónapra lehet érvényesíteni, ezért is lenne fontos a sietség. A 6 hónapon túlit már nem, bizony.

Másrészt a bíróság semmit sem előlegez, hanem azt a felgyülemlett és előzőleg megítélt, valamint behajthatatlan (megkísérelt, de nem eredményre vezetett) tartozás miatt a gyámhatóság fogja engedélyezni az állam általi gyt-előlegezést, tehát ehhez is bírósági döntés, majd behajtási kísérlet kell, csak ezt követően élhetsz ezzel a lehetőséggel.

2009. ápr. 22. 14:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Minel elobb intezkedjel, ne vesztegesd az idot! Irjal a birosagra, es kerd azt a nyamvadt 10000 Ft-ot, ez is szinte a 0-val egyenlo, de megis valami! Ne hagyd a bore alatt, kit erdekel hogy nincs penze! Neked legyen a gyerekre penzed, ugye?

Intezkedjel, es az allam nem fogja kifizetni neked a 850 ezret, ezt felejtsd is el, azt a ferjednek kell kifizetnie, es kit erdekel, hogyha eladjatok a hazat o rosszul jar????

Te miert vele foglalkozol, miert nem magaddal es a gyerekeddel? Te miert sajnalod ot, teged ki sajnal szerinted?

Irjal a birosagnak, es ne feljel, vele pedig NE beszeljel, hiszen nincs mit beszelni vele!

2009. ápr. 22. 15:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha megállapította a bíróság a gyerektartást, és még munkahelye is van, MIÉRT NEM TILTATOD le a fizetéséből???? Megáll az eszem!
2009. ápr. 23. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!