Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha beadom a válást közös megegyezéssel, de a férjem mégsem akar válni, akkor ez mit von maga után?
Bízok abban, hogy a kicsi miatt megváltozik és mégis beletörődik a válásba ezért gondoltam, hogy így adom be mégis. A tárgyalásig még sok idő van. De ha mégsem változna a helyzet és ő továbbra sem akar válni és a tárgyaláson is ehhez tartja magát, akkor azon kívül, hogy tényállást vesznek fel mi következmények lehetnek még? Egy önző alak és nem törődik azzal, hogy egy nyugodt szétválással a babának lenne jobb és nekünk is.A kapcsolat helyrehozhatatlan a részemről, már nem tudok neki megbocsátani, fél évig nem sikerült, mert ezóta külön élünk. Nem is értem ő még mit akar?? Mert szinte semmit se tud az életünkről, azonkívül, hogy eljön szinte minden nap megnézni 1-2 órára, de beszélgetni semmit se szoktunk. Elhidegültünk és túl sok minden történt, aminek nem kellett volna.
Tehát én boldog szeretnék lenni a kicsimmel és nem veszekedni állandóan és elégedetlenkedni ezért válnék el. A döntésem végleges.
A válaszokat köszönöm és várom.
Csak idohuzast von maga utan igy a valas, semmi mast.
Egyszer ugyis elvalasztanak benneteket, igy hosszabb ideig tart.
Bocs, de ezt nem ertem. A kozos megegyezes azt jelenti, hogy KOZOSEN, tehat mindegyikotok el akar valni, nem???
Akkor mit jelent az, hogy megvan a kozos megegyezes, de megsem akar valni?
Akkor most kozosen megegyeztetek a valasrol, vagy megsem?
A magyarország.hu oldalról töltöttem le egy nyomtatványt és csak a felperes aláírására van szükség, és még 2 tanú aláírására. Ezt töltöttem ki, tehát neki nem kell aláírni. Ügyvéd látta, nincs ellenjegyezve, azt mondta megfelelő így, de a férjem közben nem akar válni mégsem.
Beadjam így van ne, inkább írjam le az okokat, de a vagyont nem szeretném a bírósággal tárgyalni és szeretném ügyvéd nélkül megoldani, mert ha vitázunk sok pénzünk rá megy és nem akarom. A kicsitől veszünk el mindent. Tehát bízva abban, hogy változik az álláspontja, hisz egyszer már beleegyezett beadjam-e így, vagy írjak újat.
Köszi.
Az ugyvedtol megkerdezted azt amit ide leirtal?
Ha gondolod menjel el egy masik ugyvedhez meg, vagy kerezd meg a jogiforum.hu-n ott is jogaszok valaszolnak!
Figyelj, a közös megegyezéshez mindkét fél megegyező, befolyásmentes akaratára van szükség a következő kérdésekben:
- mindketten akarják a válást,
- ingóságokat megosztották,
- megállapodtak a házastársi tartást illetően, ha volt ilyen igény,
- megegyeztek a legutóbbi közös otthonként szolgáló lakás használat illetően,
- megegyeztek a gyermekelhelyezés és szülői felügyelet, a gyermekkel való kapcsolattartás és a gyermektartásdíj kérdéseiben.
Ha fentiek közül akár csak egyetlen egyben nincs megállapodás, akkor már nem megegyezésen alapuló a válás. Ha nincs megállapodás, akkor a válás hosszabb lesz. Ráadásul helyettetek sok kérdésben majd a bíró fog dönteni. De a válást nem akadályozza, ha egyik fél nem akar, csak a másik.
Az ingatlan tulajdoni megosztása tekintetében nem kell megállapodni, azt lehet külön perben intézni. Persze ha meg tudtok állapodni, akkor annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!