Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha beadom a válást közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha beadom a válást közös megegyezéssel, de a férjem mégsem akar válni, akkor ez mit von maga után?

Figyelt kérdés

Bízok abban, hogy a kicsi miatt megváltozik és mégis beletörődik a válásba ezért gondoltam, hogy így adom be mégis. A tárgyalásig még sok idő van. De ha mégsem változna a helyzet és ő továbbra sem akar válni és a tárgyaláson is ehhez tartja magát, akkor azon kívül, hogy tényállást vesznek fel mi következmények lehetnek még? Egy önző alak és nem törődik azzal, hogy egy nyugodt szétválással a babának lenne jobb és nekünk is.A kapcsolat helyrehozhatatlan a részemről, már nem tudok neki megbocsátani, fél évig nem sikerült, mert ezóta külön élünk. Nem is értem ő még mit akar?? Mert szinte semmit se tud az életünkről, azonkívül, hogy eljön szinte minden nap megnézni 1-2 órára, de beszélgetni semmit se szoktunk. Elhidegültünk és túl sok minden történt, aminek nem kellett volna.

Tehát én boldog szeretnék lenni a kicsimmel és nem veszekedni állandóan és elégedetlenkedni ezért válnék el. A döntésem végleges.

A válaszokat köszönöm és várom.

2009. ápr. 20. 10:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy ő nem akar válni, a bíróság úgyis elválaszt titeket, csak nem olyan gyorsan fog menni mintha ő beleegyezne.
2009. ápr. 20. 11:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak idohuzast von maga utan igy a valas, semmi mast.

Egyszer ugyis elvalasztanak benneteket, igy hosszabb ideig tart.

2009. ápr. 20. 11:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy elválasztanak, de akkor ne közös megegyezést adjak be? Mert az már kész van, beborítékolva, csak ő mégsem válik. Elég a felperesnek aláírni, vagyis nekem. Vagy inkább adjam be keresetként? Vagy mindkét esetben ugyanúgy lassabb lesz, tehát ne írjak újat, menjen így el? És hátha még megjön az esze?
2009. ápr. 20. 11:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akar válni akkor nem tudod beadni közös megegyezéssel a válást. Közös megegyezés esetén a keresetlevél mellé csatolni kell egy iratot amiben minden lényeges kérdésben előre megállapodtok. Nem tartom valószínűnek, hogy a közös megegyezést aláírja ha nem akar válni.
2009. ápr. 20. 11:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de ezt nem ertem. A kozos megegyezes azt jelenti, hogy KOZOSEN, tehat mindegyikotok el akar valni, nem???

Akkor mit jelent az, hogy megvan a kozos megegyezes, de megsem akar valni?

Akkor most kozosen megegyeztetek a valasrol, vagy megsem?

2009. ápr. 20. 11:19
 6/9 A kérdező kommentje:

A magyarország.hu oldalról töltöttem le egy nyomtatványt és csak a felperes aláírására van szükség, és még 2 tanú aláírására. Ezt töltöttem ki, tehát neki nem kell aláírni. Ügyvéd látta, nincs ellenjegyezve, azt mondta megfelelő így, de a férjem közben nem akar válni mégsem.

Beadjam így van ne, inkább írjam le az okokat, de a vagyont nem szeretném a bírósággal tárgyalni és szeretném ügyvéd nélkül megoldani, mert ha vitázunk sok pénzünk rá megy és nem akarom. A kicsitől veszünk el mindent. Tehát bízva abban, hogy változik az álláspontja, hisz egyszer már beleegyezett beadjam-e így, vagy írjak újat.

Köszi.

2009. ápr. 20. 12:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Add be!
2009. ápr. 20. 12:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az ugyvedtol megkerdezted azt amit ide leirtal?

Ha gondolod menjel el egy masik ugyvedhez meg, vagy kerezd meg a jogiforum.hu-n ott is jogaszok valaszolnak!

2009. ápr. 20. 13:26
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, a közös megegyezéshez mindkét fél megegyező, befolyásmentes akaratára van szükség a következő kérdésekben:

- mindketten akarják a válást,

- ingóságokat megosztották,

- megállapodtak a házastársi tartást illetően, ha volt ilyen igény,

- megegyeztek a legutóbbi közös otthonként szolgáló lakás használat illetően,

- megegyeztek a gyermekelhelyezés és szülői felügyelet, a gyermekkel való kapcsolattartás és a gyermektartásdíj kérdéseiben.

Ha fentiek közül akár csak egyetlen egyben nincs megállapodás, akkor már nem megegyezésen alapuló a válás. Ha nincs megállapodás, akkor a válás hosszabb lesz. Ráadásul helyettetek sok kérdésben majd a bíró fog dönteni. De a válást nem akadályozza, ha egyik fél nem akar, csak a másik.

Az ingatlan tulajdoni megosztása tekintetében nem kell megállapodni, azt lehet külön perben intézni. Persze ha meg tudtok állapodni, akkor annál jobb.

2009. ápr. 20. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!