Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után büntethető -e az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után büntethető -e az az apa aki nem látogatja a gyerekeit? Illetve nem tartja be a kötelező láthatást.

Figyelt kérdés
2011. szept. 1. 00:24
1 2 3
 21/29 Inez.R. ***** válasza:
100%

Ha az ex bosszúálló és rosszindulatú, azt talán a bíróság előtt is meg lehetne említeni, bár nem tudom, hogy működik ez Magyarországon kívül.. Viszont a kisgyerek sem hülye, és ha az anya sokat gyalázkodik, éppen ő marad hiteltelen a gyerek szemében. És sok anya nem érti, hogy miután felnőtt a gyereke, és felnevelte, miért lazítja mégis a kapcsolatot az anyjával. Mert hazugságban nőtt fel, és erre nem kíváncsi többet. Az is hazugság, ha eltiltják az apjától, hiszen akkor a kisgyereknek a fantáziálás marad: "Az én apukám ilyen lenne, vagy olyan, ha ismerhetném." Saját magának gyúr össze elméletben egy ideális apukát, vagy egy szörnyeteget, és ebbe nemcsak az kerül bele, amit az anyjától hall, hanem az is, amit a mesében lát, amit az iskolában, óvodában mesélnek a társai, stb, stb.. A vágyai is beleszövődnek, és ez ellen az anya úgysem tehet semmit. A gyerekek sokkal rugalmasabbak, és élesebben látnak, intuitívabbak is. Nem szabd hazudni nekik.

Nekünk a válás után szintén nem volt könnyű, durva volt a perünk is, és a gyerek ott maradt a sok kérdésével, amit meg kellett válaszolni. Elmondtam neki, hogy sokféle Apuka van: vannak sokkal jobbak is, és rosszabbak is, mint neki, de neki ilyen van, és el kell fogadni. Nem hazudtam az apjáról, és ismerte is őt a saját valójában: olyan- amilyen. Jó és rossz tulajdonságai vannak. De nekem átjött az exférjem, ha beteg volt a gyerek, éjjel is elhozta a gyógyszert az ügyeletes gyógyszertárból, és felfúrta a konyhában a kredenceket, fizette a gyerektartást kölcsönpénzből is, és egyszer csak: felnőtt a gyerek. Jó maradt a viszonyuk, és ezt én nagyon klassznak tarom.

2011. szept. 3. 21:14
 22/29 anonim ***** válasza:

Inez, sajnos, vagy épp szerencsére, az anyjuknak van annyi esze, hogy a gyerekek előtt ne gyalázza az apjukat.

Meg hát mit mondhatna nekik? Apátok gonosz ember, mert csak azt a 900 eurót fizeti, amire a törvény kötelezi? Igaz, mellette elvisz titeket még évente 2x nyaralni, meg mikor nála vagytok mindig mentek moziba, cirkuszba, állatkertbe stb., és szülinapra meg karácsonyra is kaptok mindig ajándékokat, de apátok szar ember, mert több pénzt nem akar adni...?

A férjem el akarta kerülni a bíróságot, de most sajnos mennünk kell, mivel a nő ügyvédhez fordult. Közölte, hogy nekünk ez nagyon sokba fog kerülni... A férjem meg nem képviselheti magát az ő ügyvédjével szemben, így keresett most ő is egy ügyvédet.

Erre a nő jött azzal, hogy bezzeg ügyvédre van pénze, de hogy a gyerekeinek többet fizessen, nincs...

Meg tudnám folytani a pénzéhes r.bancot.

Örülhet, hogy én költöztem külföldre, és nem a férjem jött Magyarországra, mert akkor megnézhetné, hogy a mo.-i fizuból mennyi gyerektartást kapna... Vagy épp lehetne a férjem munkanélküli is, vagy kevesebbet kereshetne... Akkor sírhatna, hogy mennyi pénzt kap tőle. De így? Semmi nem elég egyes embereknek.

2011. szept. 4. 14:23
 23/29 anonim ***** válasza:
45%

Mi is külföldön dolgozunk /Anglia- self employed-ként /.

És a párom gyermekének anyja / egyszerűen nevezzük ribancnak/ kapja a minimális 15 000 Ft-ot havonta gyerektartásként. Ügyvéddel konzultáltunk, egyszerűen ma nem lekövethető Mo.-on a külföldön szerzett jövedelem. A szörnyű az egészben az, hogy alkoholra, cigire költi minden pénzét. Régebben drogozott is. Találtam egy jó tanulmányt a neten - www.freeweb.hu/info27/anya3.doc -, sajnos tökéletesen passzol a ribanra. Szóval egy fillérrel sem küldünk többet a ribancnak, mint ami jár, hiszen nem mi fogjuk biztosítani számára a luxuskörülményeket.

2011. szept. 4. 17:44
 24/29 anonim ***** válasza:

Samsara, na nekem épp ez a bajom. A férjem exfelesége 900 eurót kap, meg még amiket leírtam megkapják a gyerekek, mégsem elég.

Én nem vagyok híve annak, hogy az exet feltétlenül köpködni kell, de ezek után nálam is kiérdemelte a nő a pénzéhes ri.banc jelzőt. Úgy gondolja, hogy a férjemnek (meg hát mivel házasok vagyunk nekem is), vízen és kenyéren kellene élnünk az erdőben, és minden maradék pénzt leadni nekik...

Már alig várom, hogy végre bíróság előtt legyen tisztázva, hogy mennyi gyerektartást kell mostantól fizetni, és mi az amit pluszba követelhet a gyerektartás mellett, hogy végre befogja a száját. Mondjuk úgysem fogja, mert meg van keseredve, és ezért próbálja mások életét is megkeseríteni.

Itt Németországban nem könnyű, a törvények nagyon a nők pártján állnak (amire nőként mondhatnám, hogy de jó, de igazságosnak semiképp nem igazságos), nem hiába mondják, hogy az elszegényedés egyik leggyakoribb oka a válás... Mármint a férfi részéről...

A nő már most be van fordulva, hogy mi lesz, ha a férjemmel közös gyerekünk lesz, akkor biztos el is felejti majd a másik 2 gyerekét... Ilyenekkel jön folyton. Nem normális az már biztos.

Ja, és tanár. Itt No.-ban a tanároknak ki van nyalva a seggük minden oldalról, úgyhogy azt hiszik ők szarták a spanyol viaszt. Az is mindent elárult, hogy mikor az ügyvédnek mondta a férjem, hogy az exfeleség tanár, még az ügyvéd is azt mondta, hogy átgondolja elvállalja-e az ügyet, mert nem lesz könnyű ügy, a tanárok mindg azt hiszik, hogy mindig igazuk van...

2011. szept. 5. 08:44
 25/29 anonim ***** válasza:
Hűhh, soha nem hallottam erről a DRMMS-ről, de jó, hogy írtad. Most még biztosabb vagyok benne, hogy ez a ribanc beteg.
2011. szept. 5. 08:54
 26/29 anonim válasza:
42%

[link]

Nekünk a bíróságon elmondták, ha az Apa nem látogatja a gyermeket a vállalt időpontokban, akkor a szociális osztályhoz lehet fordulni, ahol pénzbírságot szabnak ki. Ugyanez vonatkozik az Anyára, ha nem engedi a láthatáskor az Apának látni a gyereket...

2011. szept. 5. 12:18
 27/29 anonim ***** válasza:
68%

Kedves 08.44,

szörnyű mennyire primitívek tudnak lenni az emberek.Vagy az elvált nőkre szűkítsük a kört? Persze nem mindegyik. Gondolom vagy inkább hiszem. Ezek szerint -hogy idézzem szavaid- az a pénzéhes r.banc is Németo.-ban él? Jól értettem? Az a baj, hogy az egész rendszer elvakult, elfogult az elvált anyákkal kapcsolatban. És igen, igazad van, semmi sem elég nekik. Ha a Párod ennek az összegnek a kétszeresét küldené a r.bancnak, az sem lenne elég. A férjem Hollandiában dolgozott régen. A r.banc / a mi r.bancunk :) / szerzett egy dublőrt, tehát megcsalta a páromat. Állandóan részeg volt- az agresszív fajta-, a gyerekkel nem foglalkozott. Ezek az előzmények. Megismerkedtünk a férjemmel. Egy hátizsákkal jött el. Mind a mai napig nem adta ide az a m.cskos r.banc sem a ruháit, sem a könyveit, sem a párom családi / a férjem édesanyja pár éve halt meg/ fényképeit... semmit. És akkor még hozzáférhetett a párom bankszámlájához. Megbeszélték, a gyerektartás összegét szépen leveszi majd minden hónapban.

Ügyvédnő kiszámolta, az a r.hadék majd' 2 milliót vett le a számláról. Ilyen előzményekkel ő van mérhetetlenül megsértve, a házasságkötésünk hetén kaptuk a feljelentést. A férjem lassan 3 éve nem láthatta a gyermekét. És hiába írogatnak ilyeneket, hogy pénzbírságot szabnak ki az anyára, ha nem engedi a láthatást az apa számára, ez egyszerűen nem igaz! Imádta a kölyök az apját, ahányszor vittük vissza-még a cirkusz előtt- az anyjához, az egyébként cserfes, csacsogó , szobatiszta gyermek bepisilt útközben és hallgataggá vált. Nem is folytatom a panaszkodást. Értelmetlen. Mondjuk mi minden egyes telefonbeszélgetést rögzítünk. Ennyit tehetünk. Bár jogilag ugye nem használható fel... Tudom, hogy nehéz helyzet. Lelkileg sem egyszerű feldolgozni, hogy tulajdonképpen 3-an vagyunk egy kapcsolatban. Hiába nincs fizikálisan jelen a ribanc, mégis tesz újabb és újabb dolgokat, amik miatt újra róla kell beszélni és azon gondolkodni, most éppen mit tervez. Mindenesetre kívánom, hogy szülessenek gyönyörű gyermekeitek és legyetek boldogok! Hidd el, az élet mindent visszaad. Jót, rosszat kamatostól. Szép napot neked! Jaaaa és én is tanár vagyok. :) És nem hiszem, hogy mindenben igazam van... :)

2011. szept. 6. 07:53
 28/29 anonim ***** válasza:

Szia Samsara,

nem, ez csak Németországban igaz, hogy a tanárok azt hiszik mindenben igazuk van :), mert itt annyira mindenki fölé vannak helyezve a rendszerben, hogy emiatt azt hiszik, hogy akkor már minden jár nekik alanyi jogon. Az is, hogy mindenben igazuk legyen. Persze ez csak általánosítás, nem általam, a németek tartják így, de azért a férjem exe élő példa erre.

Sajnos otthon, Mo.-on épp az ellentéte igaz, egyáltalán nincsennek megbecsülve a tanárok, így nem is nagyon van, ami miatt elszállhatnának.

Az exfeleség matek tanár, a kislányuknak a legrosszabb jegye 3-as, persze matekból...

Nálunk az a felállás, hogy a férjem és az exe is németek.

Én angolul meg magyarul beszélek, a németet tanulom, viszont az ex meg csak németül, így nincs olyan közös nyelv, amin jól ki tudnám osztani, és meg is értené. Talán ez a szerencse, mert akkor már még jobban elfajultak volna a dolgok, ha én is belefolyok...

A férjemnél jobbat nem is kívánhatnék magamnak. Természetesen a gyermeikeit elfogadtam, hiszen az életének részei, hozzá tartoznak, de egy pénzéhes, rosszindulatú ribancot nehezen viselek. Remélem ha bármi pluszt is megítél neki a bíróság, azt majd a pszichiátriai kezelésére kell költse.

Köszönöm a jókívánságokat, nektek is kitartás a ribanccal szemben, ne hagyjátok, hogy megkeserítse a ti életeteket is, csak azért mert ő meg van keseredve. Persze ezt könnyű mondani... :-(

2011. szept. 7. 09:07
 29/29 iambosz válasza:
0%
Azt az "apát" akit a saját gyermeke nem érdekli az élet szenvedéssel bünteti meg.
2012. jan. 19. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!