Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után büntethető -e az az apa aki nem látogatja a gyerekeit? Illetve nem tartja be a kötelező láthatást.
Igaza van valamelyik előttem hozzászólónak, hogy sok esetben nem azért nem látogatja a gyermekét mert nem szereti, hanem mert túlságosan fájdalmas és küzdelmes dolog.
Szegény férjem ugyanígy járt sajnos.
Volt felesége mindent megtesz, hogy elidegenítse tőle a saját fiát, sokszor a láthatási időben sem engedte be a lakásba, ha ott volt akkor is ocsmány módon beszélt vele a gyerek előtt, arról meg álmodni sem merhet, hogy netán néha telefonon felhívja a fiát.
Mivel néha hétvégén is dolgozik, többször kérte már az anyát, hagy menjen a rákövetkező héten, de erre is csak gúnyos röhögés volt a válasz, hogy kár jönnie, mert úgysem lesz beengedve...
Volt már gyámügynél is ez ügyben a férjem, de nagyon lassú folyamat és bizony a sok harcba, szomorúságba már elfáradt.
Sokszor mondja, hogy van is fia, meg nincs is :((
Én is megértem, aki nem látogatja.
Volt egy családja, aztán egyszer csak hopp, kéthetente hétvégén láthatja a gyereket. Az anyuka új pasija többet lehet a gyerekkel, mint a saját vér szerinti apja. És ez a gyerek érdeke? Meg ez az igazságos döntés?
Számomra ez undorító.
Ebben a kérdésben én is a férjem előző házassága révén vagyok illetékes, egy most 8 és 11 éves gyereke van.
Hozzátenném, mi nem Magyarországon élünk, valamint azt, hogy a férjem a legjobb apa, akit valaha láttam.
De a volt felesége lassan eléri, hogy eltávolodjon a gyerekeitől, mert a helyzet már csak problémát és sok-sok fejfájást okoz neki...
Amíg a gyerekek csak 60 km-re laktak, addig 2 hetente hétvégén volt láthatás. A váláskor a férjem ott hagyta a nőnek az autót, hogy a láthatásokkor az utazást fele-fele arányban osszák meg. Majd a nő beintett, hogy ha látni akarja a gyerekeket, akkor hozza-vigye őket... Így a férjem 3 éven keresztül ezt meg is tette.
Aztán elköltöztek 370 km-re. A férjem megakadályozhatta volna, hiszen ahhoz, hogy 50 km-nél messzebbre költözzenek a gyerekek, kellene a beleegyezése. De mi értelme lett volna háborúba kezdeni? A nő, mikor szólt erről, addigra már aláírta a lakásbérleti szerződést és a munkahelyi szerződését az új helyen...
Ilyen távolságból viszont vállalhatatlan a 2 hetente való láthatás, a férjem az 5 hetet vállalta be, plusz 4x évente az iskolai szünetekben 5-5 nap. Illetve, hogy az ex félútig szállítja a gyerekeket. Mivel már előre aláírta a szerződéseket, nem volt más választása a nőnek, belement...
Azóta is hallgatjuk, hogy a férjem milyen szar apa, mert csak 5 hetente akarja látni a gyerekeit...
Értem én, hogy a nő több szabad hétvégét akar magának, de nézhetné a gyerekeit is... 2 hetente hétvégén közel 2*400 km-t autózni nem egy szórakoztató dolog a gyerekek számára sem... Pláne nem betegen, lázasan, mert volt, hogy a gyerekeket így érkeztek hozzánk...
Emellett a pénzről is megy a vita.
Fizetés nagysága szerint 10 osztály van a gyerektartásban, a férjem 7-es szerint, vagyis az átlagtól többet fizet (kb. 900 eurót havonta a 2 gyerekre). A nő kijelentette, hogy ha ő is hozzáteszi a maga ugyanekkora részét, az még mindig csak 1800 euró, nehogy azt higgyük, hogy az elég 2 gyerekre havonta...
Ja, hogy egy nagy 2 szintes kertes házat bérelnek? (nekünk elég egy 2 szobás lakás is, mert nem futja többre...)
És most vett a nő új autót, az ülésekbe beépített monitorokkal?
És most nyaraltak a Garda tónál?
Persze jönnek mindig a külön igények is erre-arra, amit a férjem eddig visszautasított. Mert van egy bizonyos pont, ami fölött már nem a gyerekeknek lenne jobb, így is bőven megvan mindenük, hanem az exnek. És az ő luxusigényeit ugyan ne a volt férj elégítse már ki... De pesrze így ő a szaralak, merta gyerekeinek nem ad pénzt...
Most az van, hogy az új helyen a férjem fizetése kevesebb lett, így 6-os osztály szeint kellene fizetnie a jövőben. A nő ki van akadva, ügyvédet fogadott, mert az nem lehet, hogy kevesebb pénzt kapjon... Nem érdekli, hogy a férjem kevesebbet keres.
A férjemnek nagyon elege van emiatt már az egész gyerek témából, így is hosszú lettem, pedig csak minimális töredékét írtam a helyzetnek, és látom rajta, hogy mennyire szenved emiatt.
Mert nem elég, hogy rendesen fizeti a gyerektartást, évente 2x nyaralni viszi a gyerekeit, láthatásokkor 24 órában szórakoztatja őket, így is úgyis szar apa marad az ex szerint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!