Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A gyermektartásdíj megállapítá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gyermektartásdíj megállapításánál, ha sportol a gyermek, akkor a sportolás havi díja beletartozik a gyermek tényleges szükségleteibe?

Figyelt kérdés

Minden jogi oldalt átolvastam már és mindenhol csak azt írják,hogy a szülők jövedelmét nézik alapul és a gyermek tényleges szükségleteit. De mik a tényleges szükségletei? (iskoláztatás,élelmezés,ruházkodás)És a sport finanszírozása is megoszlik,vagy az "szórakozásnak" számít. Nem élsportoló a gyermek.

Aki vált már úgy,hogy sportolt a gyermeke,az kérem válaszoljon! Köszönöm!

2011. aug. 4. 16:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

,,de értsétek már meg végre,hogy a nő 40ezret kap havonta,aminek a nagy részét magára költi. Ha cipő kell neki mi vesszük,ha nadrág kell neki mi vesszük, ha moziba akar menni,tőlünk kap zsebpénzt, ha lemerült a telefonkártyája,mi töltjük fel. Ha táborba megy, mi fizetjük és mi adjuk neki a zsebpénzt. Soroljam még"

Ezt kell befejezni. Odaadtok a ribacnak havi 40et és kész, osszák be.

2011. aug. 4. 18:30
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a havi 40 az nagyjából reálisnak mondható, többet meg tényleg ne adjatok az anyjának. Esetleg az lehet megoldás, hogy innentől nem vesztek ruhát, cipőt, stb. a gyereknek, azt oldja meg anyuka a gyerektartásból, és az így felszabaduló összeget - ha akarjátok - költhetitek a vízilabdára. Tudom, hogy sokba kerül a sport, nálunk is a havi tagdíj, a versenyek nevezési díja, az edzőtáborok, az edzőruhák elég sok pénzt elvesznek, de ezt a gyerektartásból finanszírozom. Én is kb. 40-et kapok gyerekenként, és hó végéig mindig épp elég a pénzünk, de ha beosztom, jut a sportra is. Az meg amúgy hülyeség, hogy havi 10-20 ezerből lehet egy gyereket "finanszírozni".Csak az iskolai ebédbefizetés egy tízes, és akkor itthon még nem evett, nem vettem neki ruhát, cipőt, tanszert, gyógyszert, bútort, játékot, nem fizettem a rezsit (mert az is beletartozik a gyerek eltartásába) stb. Mondjuk az sem állja meg a helyét, hogy anyukának ugyanannyit kell hozzátennie pénzben, mint amennyit apuka fizet (alapvetően természetben köteles ellátni a gyereket), de fenntartom, hogy a havi 40 az reális összeg, ha többet akartok a gyerekre költeni és az anyuka ebben láthatóan nem partner, tehát magára költi és nem a gyerekre, akkor más megoldást kell találni. Esetleg nem költözhetne hozzátok a gyerek?
2011. aug. 4. 20:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem csillagászati összeg az a 40000, és gondolom van elég, ha apuka vállalt még egy gyereket. Vagy úgy vállalta, hogy nem tudja eltartani? Nem hiszem, ha 40000 a gyt. A 80000 viszont tényleg túlzás, 40000-ből ezek ki kell teljenek, ha vmi miatt nem, számlákat kérjen az apa, és egyeztessenek, mi kell, mi nem. Mondjuk ha a gyerek mindene ez a sport, és kell hozzá még valamennyi, illene az apukának is mérlegelni, de nyilván nem 80000-et. (Ha meg bosszúállásról van szó, mert mondjuk te csábítottad ki az apát a családból, akkor megértem az anyát, próbálja csak a töredékét visszaadni annak, amit kapott.)( Itt a 40000 mondjuk tisztességes összeg, az viszont nem sok jót mond el rólad, hogy "tényleges szükséglet", mit szólnál, ha a pali téged is otthagyna, aztán a gyerekednek számolgatnák, mik a tényleges szükségletei, mert szórakozás, szabadidős tevékenység, tábor minek annak, van már új. Egyen, kiszámoljuk a kalóriatáblából mennyit kell fogyasztania, hány nadrágot hordhat, ezzel már képes életben maradni, akkor ok, többre nem vagyok köteles.)
2011. aug. 5. 13:40
 14/15 anonim ***** válasza:
63%
Egy némelyik nő már nem is tudja,hogy mit is csináljon.40 ezert pedig ossza be.Az isten pénze sem lenne elég.Én csakegy nagymama vagyok,de látom nálunk is mi van.Uj ruha a gyereken csak akkor van amikor mi adunk rá.Mikor még itt volt,csak a Brendonban vásárolt ruha volt jó.Most a mások által levetett is megfelel.Novemberben titok zokni,a 40 fokos melegben előkerült a térd zokni amit vettem neki a titokzokni helyett.Közben szegény gyerek el van hanyagolva,de a pénzt hajtja.Ha Ő is mellérak amit tartásdij cimén kap,akkor mindjárt másképp áll a helyzet.Punpolnák a volt férjeket a végtelenségig egyesek.Az apuka gyűjtse a számlákat a mit a gyerekre költ,s szépen a biróságnak nyújtsa be,azonkivül vegye számitásba az új gyereket is.
2011. aug. 6. 13:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Menyit az apa jövedelme? 40 fizet és jutt plusz dolgokra, új asszony eltartása, új gyerek, + ha jól értem 2 korábbi gyerek. Anyira csak nem élhetek rosszúl hogy a gyerek pénzét keljen elveni.
2013. máj. 11. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!