Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyit árt, ha az elvált...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit árt, ha az elvált szülők nem egyeznek a nevelésben?

Figyelt kérdés
Hogy lehet igazságot tenni,ha a szülők nagyon másképp nevelnék a gyereket? Mi van akkor,ha az anya,akire általában továbbra is marad a felügyeleti jog elcseszi a közös gyereket? Hogy állítsa meg egy apa,akinek valljuk be nincs annyi szerepe a dologban,?vélemény?
2011. júl. 31. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Kompromisszumot kell kötni. Pontosan miről van szó?
2011. júl. 31. 19:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Leállítani nem lehet, mivel az anyuka másképp áll hozzá, és úgy is úgy fogja csinálni ahogy akarja, hisz nem élnek együtt. Ha van lehetöség minél többet együtt kell lenni a gyerekkel, hogy az apa nevelése is a gyerekre ragadjon idövel. Majd ha nagyobb lesz agyerek eldönti hol érzi magát jobban.
2011. júl. 31. 19:46
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy ebből sok jó fog kisülni. Nekem ovis koromban elváltak a szüleim. Ki hogy neveli viták nem voltak, mert anyám ragaszkodott hozzám, apám beletörődött a hétvégeskedésbe és nem ócsárolta anyámat, hogy másképp neveljen vagy bármi. Azonban minden egyébről vitatkoztak, hosszantartó válóper volt.

Otthon (anyámnál) folyton azt hallgattam, hogy mert ha apád itt lenne, sokkal könnyebb lenne. Mert ha az a szemét apád így-úgy, akkor mi blabla. Jajj már megint mit csináltál? Pont olyan vagy, mint apád.

(Mivel anyámat az utca összes öregasszonya sajnálta és angyalnak tartotta, így el is hittem, hogy anyámank igaza van.)

Apámnál jól éreztem magam, ő nem szekált. Tanult velem, játszott velem.

Viszont az apai nagyanyámnál szintén az ocsmányságot hallgattam. Anyámat szidta, róla faggatott, utáltam.

Viszont apámat sem tekintem jónak, mert mi a francért raktak össze anyámmal, ha nem gondolták komolyan a közös életet/családot...?! Gondolkodhatott volna előre, vagy megpróbálhattak volna beszélgetni egymással és értelmesen élni.

Akkor én sem menekültem volna folyton otthonról, és sokkal könnyebb lett volna az eddigi életem a hülye gátlásaim nélkül. Mert lett sajnos nagyon sok, ami mind a mai napig visszahúz minden téren. felnőttként teljesen átlátom az egészet, de gyerekként benne lenni, úgy felnőni iszonyat...

Próbálj a gyerek fejével gondolkodni, hogy neki mi eshet jól/rosszul és aszerint cselekedni. A fentieket azért részleteztem, hogy átlásd milyen elvált szülők gyerekeként létezni...

2011. júl. 31. 19:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyon sokat árt. Nekik is, a gyereknek is. Az elvált szülőknek soha nem szabad arról megfeledkeznie, hogy ők EGYMÁSTÓL váltak el, de a gyerekükért MINDKETTEN felelősséggel tartoznak életük végéig. Bármilyen korú gyerekről is van szó, az alapvető nevelési normákat a szülőknek tisztáznia kell egymás között, és ahhoz tartania is kell magukat. Az a gyerek, akit "kétfelé" nevelnek a volt szülők, egyrészt megszenvedi, hogy ő az ütköző két olyan ember között akiket ő egyformán szeret. Másrészt nagyon hamar megtanulja, hogy lehet kijátszani egymás ellen a szülőket, és kihasználni őket a maga javára.
2011. júl. 31. 19:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Ismerek egy olyan szitut, ahol az anya neveli a gyereket, és kényezteti keményen. Apuka fizeti a summás gyerektartást, és hétvégére megkapja a gyereket. Persze a gyerek vele is szemtelen, és apuka próbálná nevelni, de ilyenkor a gyerek mindig azzal zsarolja, hogy nem muszáj találkozniuk... Az apának így tűrni kell, ha látni akarja a gyereket.
2011. júl. 31. 19:56
 6/8 anonim ***** válasza:

A férjemnél is ez a helyzet. Az anya kiskorában majomszeretettel (pl 4-5 éves koráig meg se foghatta más a gyereket, csak ő) nevelte. 14 éves korában váltak el, onnantól anyuka elindult a lejtőn, bulik, drog(ok), pasik számolatlanul. Következetlen, hangulati alapon döntéseket hozó ember.

A férjem annyit tudott tenni, hogy ha ő van a lányával, akkor odafigyel rá, meghallgatja, ugrik neki, ha bármi van.

A lány az anyja dolgait már elereszti a füle mellett, sőt, megveti az életmódja miatt, de csendben marad, hogy ne legyen balhé otthon. A férjemre viszont hallgat, tőle a kritikát is elfogadja. Persze néha rá is haragszik, ha nem enged meg neki valamit, de mivel meg is indokolja, hogy miért nem és miért az ő érdekében korlátozza, a "harag" rövid ideig tart és gyorsan szent a béke.

Itt az a fő különbség, hogy az apját tiszteli és ragaszkodik hozzá, az anyját viszont nem. Azt pedig a gyerek is jól látja, hogy ki mit tesz érte.

Erre ragyogó példa volt az, amikor az anyja közölte a születésnapján, hogy tőle nem kap semmit, mert nincs pénze, majd rögtön ezután, hogy a családi szülinapra is benéz, de utána rohan vidékre bulizni (arra volt keret).

A férjem viszont tényleg kitett magáért, torta, ajándékok, "ez a nap rólad szól".

Ilyenek után nem nagyon kell magyarázni a gyereknek, hogy kit hova tegyen fejben.

Sőt, amikor mi megismerkedtünk a férjemmel, akkor már elvált volt. Az ex természetesen látatlanul is elmondott minden r.ibancnak és retkes k.urvának, akkor is, ha a gyerek mellette volt. Jó két évvel később találkoztam a lánnyal, akivel azóta is jóban vagyok. Kíváncsiságból rákérdeztem, hogy hogyhogy ilyen nyitottan állt hozzám, amikor évekig hallgatta otthon a szebbnél szebb jelzőket rám. Mondta, hogy ő inkább a saját szemének hisz, mint az anyjának. (Meg gondolom itt is az apja - érthetően pozitív - véleménye is többet nyomott a latban nála.) Ekkor volt kb. 15 éves.

2011. júl. 31. 20:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon sok választ küldtetek.Végre jobban látom a helyzetet.Milyen sok helyen fordul ez elő,félelmetes.
2011. júl. 31. 20:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Sajnos sokat. Ez a helyzet nálunk is. Már két éve húzódik a válóper, gyerekelhelyezés sehol, és szöges ellentmondásban állnak az elveink. Ő mindent rájuk hagy, nekem meg nagyon nehéz úgy szigorúbbnak lennem, ha az anyjuk állandóan ellentmond. A gyerekek totál flegmák lettek, nem törődnek semmivel és ellustultak, de nincs lehetőségem semmi, pedig még közös felügyelet van. Az asszonyt már a gyámhivatal is megbüntette, de hiába.
2011. aug. 8. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!