Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » El akarok válni hova kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El akarok válni hova kell fordulni, Milyen szervekhez? Én XVIII. kerületi lakos vagyok!

Figyelt kérdés
2009. márc. 27. 17:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
A lakhely szerinti illetékes Bírósághoz kell beadni a kérelmet.Ha van ügyvéded,akkor ő beadja,ha nincs akkor te írd meg,és ajánlott levélként küldd el.
2009. márc. 27. 18:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Beadható a kérelem az alperes lakóhelye szerinti bírósághoz, vagy pedig a házastársak utolsó közös lakása szerinti bírósághoz is.

Előzetesen azonban el kéne dönteni, hogy milyen bontásról van szó: közös megegyezéseshez vagy ún. tényállásoshoz, ugyanis a kérelem ettől függően más és más kell legyen.

2009. márc. 27. 18:38
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Előttem szóló (most éppen kettővel előttem): hogy érted azt, hogy "lakhely szerint" kell beadni?

Talán érdemes lenne megnézni a perrendtartást, mielőtt félrevezeted a válasszal a kérdezőket.

2009. márc. 27. 18:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előttem szóló,

Az akit "lehurrogtál" erről beszélt

Milyen bíróság jár el a házassági bontóperben?

A házassági bontóperben eljárni az a bíróság illetékes (vagyis a keresetet annál a bíróságnál kell benyújtani), amelynek területén

az alperes belföldi lakóhelye (annak hiányában: tartózkodási helye) van,

az alperes utolsó ismert belföldi lakóhelye van, amennyiben a belföldi lakó-, illetve tartózkodási helye ismeretlen,

a felperes lakóhelye (tartózkodási helye) van, ha az alperes utolsó ismert belföldi lakóhelyét sem lehet meghatározni ,

a házastársak utolsó közös lakóhelye található, ha a felperes a közös lakóhely szerint illetékes bíróságnál kívánja a pert megindítani . Az utolsó közös lakóhelyet a személyi igazolvány bejegyzésével, vagy ennek hiányában hatósági bizonyítvánnyal kell igazolni (lásd Legfelsőbb Bíróság PK 211. sz. állásfoglalás).

(A Polgári Perrendtartásról szóló törvény (1952. évi III. tv., továbbiakban: Pp.) rendelkezésének értelmében.)

Abban a kivételes esetben, ha a fenti illetékességi szabályok egyike sem lehetne alkalmazható (pl. mert a válni készülő magyar állampolgároknak nincs Magyarországon sem lakóhelye, sem tartózkodási helye), a házassági bontóperre a Pesti Központi Kerületi Bíróság az illetékes .

2009. márc. 28. 06:55
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
18.39-esnek!Mielőtt félrevezetésről beszélsz,miért nem írod meg akkor te a helyes választ???Sajnos már váltam kétszer,csak tudom hogy hová kell beadni a kérelmet.
2009. márc. 28. 11:12
 6/14 A kérdező kommentje:
Nekem a XVIII.kerülteben van az állandó lakhelyem,páromnak vidéken!De ő is itt lakik a kerületben,de nincs ide bejelentve!Ilyenkor mit lehet tenni?
2009. márc. 28. 18:39
 7/14 anonim ***** válasza:
57%

Ahhoz a birosaghoz irjal levelet, ahol laksz! Nyilvan nem a parod videki cimehez tartozo birosaghoz fogsz menni, nem?:)

De elmehetsz a hozzad tartozo birosaghoz, es meggyozodhetsz rola, hogy jo helyre kuldod a leveledet.

Amugy van telefon is, kerdezd meg a keruletedhez tartozo birosagot!:)

2009. márc. 29. 01:32
 8/14 anonim ***** válasza:
51%

Ha a lakóhelye szerinti bíróságra adja be a levelet akkor azzal csak az időt húzza.

Én is így tettem.Aztán kaptam egy levelet, hogy Ők nem illetékesek, és döntsem el hogy az utolsó közös lakhely szerinti vagy az alperes lacíme szerinti(állandó) bíróságra küldjék-e át a keresetemet.

2009. márc. 30. 07:05
 9/14 A kérdező kommentje:
Nekünk nincs közös lakcímünk!
2009. márc. 30. 15:26
 10/14 anonim ***** válasza:
51%

Soha nem is volt közös lakcímetek?

Soha nem voltatok sehova mindketten bejelentkezve?

2009. márc. 30. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!