Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jártatok már úgy, hogy házasságban élt, és mikor a válásra került a sor, vagyonmegosztásnál egy fillért sem kapott? ( pedig semmit nem vitt magával az elköltözésnél)
Szó szerint kirakott. 10 perc a ruhaim összeszedésére, miután a 10 perc letelt elkezdte az udvarra dobálni a maradékot. MÁsnap már kicserélte a zárakat, nem tudtam semmit elhozni , amit otthagytam ruhát betüzelte.. :(
A gyereknek a ruháit sikerült összeszednem. Pár játékot még eltudtam rakni, de semmi mást. Ennek oka az hogy a házasségunk már megromlott 2-3 éve. Egy alkalommal összevesztünk ő a gyerek előtt cibálni kezdett, elmentünk a mamához aludni és én azt mertem mondani hogy itt a vége, beadtam a válókeresetet. Jönnöm kellett nem maradhattam tovább.
Ha közösek a dolgok,akkor a fele természetesen a tiéd!
Ha az ő nevén vannak a dolgok akkor nem!
Azt,hogy közösen fizetéttek a hitelt tudjátok bizonyítani?
Onnantól számít valami közös szerzeménynek, hogy összeköltöztetek, nem az esküvő dátumától. Amit az összeköltözés óta szereztetek az közös vagyon, teljesen mindegy kinek a nevén van.
Külön vagyonnak (amin nem kell osztozkodni) ezek minősülnek:
- összeköltözés előtt már megvolt;
- csak az egyik fél kapta ajándékba;
- összeköltözés előtt már megvolt vagyontárgy eladásából származó pénzen vett valami;
- örökség.
Minden más közös.
A lakásból jogszerűtlenül rakott ki, mert amíg a bíróság nem rendezi a lakáshasználatot jogod van ott lakni, ezért fel is lehet jelenteni.
Kösd fel a nacit, ahogy olvasom nehéz válásnak nézel elébe.
Kitartást!
Teljesen lényegtelen, hogy kinek mi van a nevén.
Minden, ami az együttélés alatt szerzett az KÖZÖS szerzemény és a vagyonmegosztás során 50-50%-ban OSZTANDÓ. Ezek szerint a lakás rádeső része (ezt ki kell számolni, mert ha jól értem fél évet + az önerőt a férjed egyedül fizetett, csak az azon felül eső rész közös), a többi amit felsoroltál pedig közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!