Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jártatok már úgy, hogy házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jártatok már úgy, hogy házasságban élt, és mikor a válásra került a sor, vagyonmegosztásnál egy fillért sem kapott? ( pedig semmit nem vitt magával az elköltözésnél)

Figyelt kérdés
2011. júl. 1. 14:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Nem lett volna szabad kikoltoznod a hazbol.
2011. júl. 1. 15:23
 12/18 A kérdező kommentje:

Szó szerint kirakott. 10 perc a ruhaim összeszedésére, miután a 10 perc letelt elkezdte az udvarra dobálni a maradékot. MÁsnap már kicserélte a zárakat, nem tudtam semmit elhozni , amit otthagytam ruhát betüzelte.. :(

A gyereknek a ruháit sikerült összeszednem. Pár játékot még eltudtam rakni, de semmi mást. Ennek oka az hogy a házasségunk már megromlott 2-3 éve. Egy alkalommal összevesztünk ő a gyerek előtt cibálni kezdett, elmentünk a mamához aludni és én azt mertem mondani hogy itt a vége, beadtam a válókeresetet. Jönnöm kellett nem maradhattam tovább.

2011. júl. 1. 15:42
 13/18 anonim ***** válasza:
61%

Ha közösek a dolgok,akkor a fele természetesen a tiéd!

Ha az ő nevén vannak a dolgok akkor nem!

Azt,hogy közösen fizetéttek a hitelt tudjátok bizonyítani?

2011. júl. 1. 15:47
 14/18 A kérdező kommentje:
minden az ő nevén van, már annak idején sem akart semminek a felét sem rám iratni. A hiteleket természetesen tudom bizonyítani, hogy együtt fizettük. Hiszen mindent a folyószámlánkról vontak, arról amire a fizuk is mentek. Szerintem az hogy minden az ő nevén van, az még nem olyan probléma, a házasság alatt mind a ketten kerestünk, minden közös kasszán volt, nincs az az ítélő aki azt hinné hogy az én fizetésem sehol nincs!! Az ő keresete meg minden tisztázására édes kevés lett volna!! Vagy csak ennyi volt a hosszú év munkám?? Örüljek hogy dolgozhattam , hogy neki legyen és meg agyerek mehetünk amerre akarunk??
2011. júl. 1. 15:55
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Onnantól számít valami közös szerzeménynek, hogy összeköltöztetek, nem az esküvő dátumától. Amit az összeköltözés óta szereztetek az közös vagyon, teljesen mindegy kinek a nevén van.

Külön vagyonnak (amin nem kell osztozkodni) ezek minősülnek:

- összeköltözés előtt már megvolt;

- csak az egyik fél kapta ajándékba;

- összeköltözés előtt már megvolt vagyontárgy eladásából származó pénzen vett valami;

- örökség.

Minden más közös.

A lakásból jogszerűtlenül rakott ki, mert amíg a bíróság nem rendezi a lakáshasználatot jogod van ott lakni, ezért fel is lehet jelenteni.

Kösd fel a nacit, ahogy olvasom nehéz válásnak nézel elébe.

Kitartást!

2011. júl. 1. 16:17
 16/18 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy marha nehéz lesz, már a nyakamig kötöttem a gatyát!!!! Jan 3 -óta semmin nem egyezünk, még a gyerek sincs elhelyezve, szept. 5- én lesz ez ügyben a 3. tárgyallás. El akarja venni a gyereket, de nem szól ellenem semmi rossz. :) A bíróság meg azér nem döntött mé, mert ő folyamatosan a tanúkat idéztet be ezzel is húzza az időt ( nem kell fizetnie semmit, bár még semmit nem adott, hogy vegyek rajta valamit a gyereknek, de nem gond mert megoldom és megveszem én ) .
2011. júl. 1. 16:26
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen lényegtelen, hogy kinek mi van a nevén.

Minden, ami az együttélés alatt szerzett az KÖZÖS szerzemény és a vagyonmegosztás során 50-50%-ban OSZTANDÓ. Ezek szerint a lakás rádeső része (ezt ki kell számolni, mert ha jól értem fél évet + az önerőt a férjed egyedül fizetett, csak az azon felül eső rész közös), a többi amit felsoroltál pedig közös.

2011. júl. 1. 19:00
 18/18 anonim ***** válasza:
62%
"Azt,hogy közösen fizetéttek a hitelt tudjátok bizonyítani?" tudják, házassági anyakönyvi kivonattal ;)
2011. júl. 1. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!