Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi jár a feleségnek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi jár a feleségnek?

Figyelt kérdés
Vettünk egy panellakást, 8 millióért, de az a pénz örökség: 2 milliót én örököltem, 6 millióról az anyám lemondott a javamra, hogy vehessünk egy lakást. Ez volt 7 éve. A feleségem válni akar, és mivel a 6m-et azért kaptuk, hogy lakásunk legyen, ezért vissza kell adnom az anyámnak, marad 2 millióm. Annyit fizetnék neki, többet nem is tudnék, mert hitelre vettünk egy kocsit, azt is a nyakamon hagyná, és még az sem biztos, hogy a lakást 8 millióért újra eltudnánk adni. Ő azt mondta, hogy neki nem elég a 2 millió. Mennyi járna neki? Ha nem tudom kifizetni, akkor mi a teendő? A lakás fele az ő, a másik fele az én nevemen van.
2009. márc. 26. 18:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
nem, CSAK a 2millát, a hát felét nem.
2009. márc. 26. 20:06
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy tudom, hogy ha bizonyítani tudod miszerint ő nem tett bele semmit a lakásba akkor effektív nem is jár neki egy fillér se! Max annyit kérhet, hogy míg együtt éltetek a házra ami költve lett annak a felét megkapja, az meg ugyebár nem 2 milla! De ehhez kéne anyukáddal beszélni, meg nem ártana ha lenne elfekvőben egy kölcsönadási szerződés is hiába családtag. A 2 milláról meg el tudsz számolni hiszen örökölted, ami meg visszavezethető!

A legokosabb, hogy fordulj ügyvédhez aki bizonyára jobban ismeri ennek a miértjét!

Kitartást a továbbiakban!

2009. márc. 26. 22:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, hat figyelj ide! A feleseged most akar 2 millat, de a lakas fele is az o neven van!!!! Az ot most nem erdekli, hogy nem adjatok el most a lakast, mert par ev mulva majd amikor eladjatok, az ove lesz a fele penz! Te semmit de semmit ne tudsz csinalni.

Ne adjal neki 2 millat, inkabb adjon o neked! Nem? Miert te adjal neki? Adjon o!:)

Na szoval menjel el szepen egy ugyvedhez, es azt csinald amit o mond, ne azt amit a feleseged dirigal neked!

A lakasra persze most azt mondja hogy nem akarja a felet, de az mar az ove, hiszen a neven van!!! Irjal majd!

2009. márc. 26. 23:15
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Annak ellenére, hogy megértelek, egy kérdés felmerült bennem: ha jól értem, már sok éve együtt vagy a feleségeddel. Ha nem kap semmit, lesz hová mennie a lányotokkal? 2 millióból is hová tud menni, mikor tudna ő vagy akár te abból a maradék kis pénzből bármilyen kis lakást is venni? Mert nem hiszem, hogy egyikőtök is tudna mondjuk 4-4 millióból, de még akkor sem nagyon tudnál, ha a 8-at megtartanád. Mivel a fele lakást a nevére írattad, meg fogja illetni. Számtalan ilyen esetet láttam már, asszonyka/emberke megkapta a fele ház után a pénzét még ha semmit nem is tett bele anyagilag. Ha az a kérdés, hogy mennyi járna neki, akkor törvény szerint a fele, ha 8-ért sikerül eladni, akkor 4 millió.
2009. márc. 31. 10:31
 15/15 anonim ***** válasza:

Az án anyám (pedig nem is volt vagyonvédelmi haccacáré) elvitt minden értékes dolgot a lakásból, és kiskoromban amit én kaptam pénzt is lenyúlta. CSak azt tudom mondani, hogy ne hagyd magad, és próbáld meg úgy felfogni a dolgokat, hogy ha nem akar titeket a lányoddal, akkor nem is érdemel meg titeket. Hidd el menni fog, nekem és az apámnak is 2évünkbe telt, de most már nem búslakodunk amiatt, hogy válik az anyám

szal csak fel a fejjel!XD(egyépként az én nagymamám is kiakarja kaparni a szemét anyámnak, amiért ilyen jól tönkre akart minket tenni)

2009. ápr. 9. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!