Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez a furcsa manapság?
35 éves vagyok, van három lányunk és egy fiunk.
A középső lány most jelentkezett táborba, volt a kérdőívben testvérek száma, és megkérdezték tőle hány féltestvére van.
Hazajött, ezt így elmesélte, erre a nagylányom (16) is mesélte, hogy tőle is nem egyszer megkérdik, hogy hány apától/anyától vannak ennyien.
Tőlem is megkérdezték anno kismamák a kórházban, hogy hányadik házasságom a mostani. Mivel a negyedik gyermekemet szültem. Ja meg hogy mind édes gyerek-e.
Manapság az a furcsa, ha szülők együttvannak és nincs a nagycsaládos gyereknek legalább egy féltesója?
Sajnos manapság az :( Nekem is böki a csőröm, az elváltak viselkedése főleg, de jó ilyet olvasni, mint amilyen te vagy :)
Ami a legborzasztóbb, hogy legyen bármi, mindenki a válást tanácsolja. Az ok pedig annyi, hogy ő is elvált. Hánynom kell ettől. Nekem mindenek előtt lenne a családom,a gyerekek,a férjem és csak legvégső esetben válnék, de itt. Soha nem kérnék tanácsot azoktól, akik itt válaszolnak. Legalább ezt megtanultam. Tisztelet a kivételnek!
21:51
Szerencsére még nem mindenütt van így. Én 2001-ben kezdtem el gimibe járni (hatosztályosba), akkor 26-an kezdtünk, az egyik lánynak akkorra már elváltak a szülei, de a többieknél nem volt válás, senkinek sem volt féltestvére. Aztán fokozatosan lekoptunk, az érettségi évére 18-an maradtunk. Azokról nem tudok semmit se, akik elhagyták az osztályt 8. után, de a többiekről tudom, hogy mi van náluk. Az egyik srácnak azóta elváltak a szülei, de a többieknél nem volt válás. Szerencsére. Sajnos már tényleg egyre több a válás.
Tudom, hogy ez nem volt válasz az eredeti kérdésre, csak gondoltam leírom ezt ide, hogy lássátok: szerencsére még nem mindenütt annyira általános a válás.
Bocsi, nem kötekedni szeretnék, de
"Én is szeretnék sok gyerkősöt. A kisfiamnak is kéne egy testvérke, mert a három nagy mellett egyke lesz."
Ez most egy végtelen sorozat lesz akkor? :D Ha következőnek se lesz kistesója, szülünk még egyet, majd még egyet, majd még egyet.. :D
Azért a 4-szeri császáros heg már elég veszélyes... ne csak egy lehetséges kistesóra gondolj, a meglévőknek is kell még sokáig anyuka. Konzultálj előbb a dokival, de hallgasd is meg :) És ne legyen kisebbségi érzésed, hogy császárral szültél, hisz nem te akartad és attól még ugyanúgy megharcoltad az egészet a gyermekeidért. Ha meg bele is vágtok az 5-dikbe, szinte biztosan programozottat fognak javasolni..
No de gratula a gyermekekhez, és szerintem is ti csináljátok jól :)
Bocs, féloff, de ismerek egy külföldi családot (mondjuk ott a 3-5 gyerek az általános a családoknál). Lett két gyerek egymás után, majd 4-5 év múlva gondolták, hogy szeretnének még. Ekkor sikerült mindenféle orvosi beavatkozás nélkül hárompetéjű ikreket összehozni :)
Így három szüléssel meglett az öt gyerek, bár nem kis kiadás volt, hogy mindig háromszor annyiba került minden - beiskolázás, szülinapok, stb. Sőt, a vallási ceremóniákhoz, melyek bizonyos életkorhoz kötődnek, egyszerre három "felszerelést" kellett megvásárolni. Egyenként is drágák, de apuka mosolyogva mesélte, hogy talán azon kevesek egyike, aki tudott ezekből alkudni, mert rögtön "nagy tételben" vásárolt mindent :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!