Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor tudtad biztosan, hogy vége a házasságodnak és elválsz?
Én nem tudtam, Ő tudta. Mellesleg szerintem rosszul tudta. A legkomolyabb gond a rossz kommunikáció volt. Ha nem tudom, mi a baj és az mekkora, nem is tudok változtatni rajta. Hülye mérnök-nevelést kaptam a fősulin: "Ami nem romlott el, azt nem javítjuk meg!"
Ergo az, hogy 5 éve VÁRSZ, az egy nagy semmi. Ha végig hallgattál és nem szóltál, akkor pedig még hibás is vagy. Sőt, szólni sem elég önmagában, mert ÚGY kell szólni, hogy abból a másik megértse, mi van? Ez a jó kommunikáció alap ismérve, minimális szinten. Ha ez megvan, utána lehet majd "cifrázni".
Szóval üljetek le és beszélgessetek! Ne tudjon elfutni! Ha kell, kötözd le a székhez! Ezután pedig beszéljetek úgy, ahogy eddig nem! Komolyan, ellenőrizve, ha kell többször visszakérdezve, leellenőrizve, hogy mit értett abból a másik, amit én mondtam? Nagyon hatásos módszer, legtöbbször kiderül, a másik fél egészen mást értett a szavaimból, mint amit én közölni szerettem volna vele.
Ezt teszem én is, sok éve. Nem hajlandó kommunikálni, ha beszélni akarok vele, csak bevágja a flegmát vagy ordibál, csúnyán belémköt. Ha esetleg mégis tudunk beszélni, ami nagyon ritkán van, akkor jön az említett ígérgetés. És tart egy-két napig.
Nem érdekli az egész valószínűleg, de válni nem akar. Inkább ígérget. Nem hajlandó beszélni, ha erről beszélek vele (kedvesen szoktam), meg sem szólal, elfordul és szinte elalszik. Nem is figyel. Nagyon nehéz így.
Mekkora balf.szokat nevelt ki ez a világ... elképesztő.
Én még nem vagyok férjnél, de előre félek, hogy mi lesz.
Miért olyan nehéz nyugodtan, békésen, intelligensen fordulni a társunk felé?...
Pláne, ha már gyerek is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!