Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Láthatás kivitelezése - megtagadása? Mit tegyek?
Megtagadhatom a láthatást, ha nem tudom, hogy hova vinné apuka a gyermeket és félő vissza sem hozza? -Merthogy utazzak én?
Központi hivatal szerint nincs bejelentett lakcíme sem (behajtótól tudom).
Végzés nincs a láthatásról sem, csak az elhelyezésről.
előzmények:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__18..
Mit tegyek?:(
Olyan nincs, hogy az elhelyezésről van döntés, a kapcsolattartásról (köznyelvben: láthatás) pedig nincs... Keresd elő azt a papírt és menj be a Gyámhivatalba.Kérd a jogászt. Egyébként ugyanoda tudsz írni panaszt is, mert a tartásdíj elmulasztása kiskorú veszélyeztetésének számít. A Gyámhatóság ilyenkor szüneteltetheti a kapcsolattartás jogát...min. fél vére, vagy amíg nem fizet. Zárójelben: még büntető feljelentést is tehet ellene...
Ha pedig elköltözött, neki kellene a kapcsolattartás újraszabályozását kérni. Mert biztos vagyok benne, hogy van erről döntés, csak lehet, egy másik ügybne-szedj ösze mindent, vagy megvan a hatóságnál a másolata-
. Szóval ott bizonyára az van, a lakásodon kell átvenni, oda visszahozni, meghatározott időben. Ha akár 10 percet késik, hívhatod a rendőrséget.
Az a kérdés, mit akarsz. Mert azt nem tudod megakadályozni, hogy elvigye-csak akkor tudnád, ha legalább egyszer bizonyítod, hogy veszélyeztet őket. De önmagában a tartásdíj elmulasztása veszélyeztetés-vidd a Gyámügynek be a végrehajtó válaszát...és ha akarod, felfüggesztik a láthatás jogát.
Kedves utolsó!
De van olyan, már több embernek mutattam az ítéletet.
Anyánál elhelyezve illetve 6 hónapra visszamenőleges tartásdíj + havi fix 15e. Elmaradás törlesztése havi 10e + aktuális havi.
Mindkettőnk terepszemléje és az összeg indoklása zárja az ítéletet. Tényleg nincs benne se láthatás , se bármi hasonló.
Voltam már rendőrségen is, pont amiatt, hogy nehogy elvesszen az összeg, mert akkor is majdnem 6 hónapot kivártam, fizetgetett, de nem a rendes összeget, hanem a felét vagy épp kimaradt 1-2 hónap.
Ment ügyészségre, ahol megállapították, hogy nem tehetek/tehetnek semmit mert munkanélküli,
ezzel egyidőben behajtásra is adtam..
ha munkanélküli sőt pénze sincs, miért virít a helyi disco honlapján a képe?? hogy váltott albérletet az elmúlt pár hónap alatt az isten tudja már hányszor?
Miből él? mellesleg élettársa is van, aki tudom, hogy nem kötelezhető semmire és felelősséggel sem tartozik a gyermekért, de gondolkozhatnának...
Na mindegy.. behajtó alkot, csak eddig nem sok eredménnyel, mert mire megy a letiltás a munkahelyre, addigra kilép...
vicces :(
Beszéltem a gyámüggyel, neki kell kérni a szabályozást, nehogymár én ugráljak a gyerekekkel - így mondta a hölgy. :)
kitértünk az anyagi részre is, nincs az a bíróság /gyámügy, mi engem mint lassan nagycsaládos és nem én költöztem el, kötelezne az útja megtérítésére.
És újra kiemelem, nincs döntés ezügyben!
nálam kell átvennie és visszahoznia időre.
Nem vagyok viszont köteles elengedni mivel ugye a címét se tudom a folyamatos költözés miatt, kivel / kikkel lakik, bármit bekamuzhat..
kérhetem az igazolást hogy hol lakik és a gyámügy kimegy ellenőrizni is, ha kérem :o)
Ezen kicsit meglepődtem :o)
Ezen felül továbbra sem akarom tiltani, csak igazolja már le mit és hogy akar és biztosítson afelől, hogy a gyermekem haza kerül..
Felhívtam (lám fel is vette) és közöltem vele, hogy rendezze a lakcímét, hoyg a gyámügy megnézhesse.
Érdekes már ment is a mentegetőzés ezerrel, ő nem fenyegetni akart, meg nem akart semmi hivatalosat intézni stb.. aham..
És végezetül, az hogy nem fizet még nem ok arra hogy megvonják vagy megtagadjam a láthatást, mert akkor engem büntetnek meg :o(
Bár az is kérdés , akkor mit és miből adna neki enni egy hétig?
Várom a címét , hogy mehessen a gyámügy.
így elengedem.. Fiam nagyon várja, miután meghallotta a fél beszélgetést, mert pont akkor ért haza a suliból..
:(
Ezeket nézd meg:
(Kicsit lejjebb van benne a Btk.196. § (1) bek. a tartás elmulasztásáról)
Tovább: [link]
Itt van lent amit írtam: rosszul van megfogalmazva-és ebbe szokott belekapaszkodni a gyámhatóság, mert ha a fenti Btk. szakasz alapján eljárás indul, az már kiskorú veszlyeztetésének minősül. Tudod, a jog olyan, mint egy keresztrejtvény..s kell tudni összeolvasni.
szóval teendők:
Szabályoztatni kell a gyámüggyel a kapcsolattartást
2-jelentsd fel a tartási kötelezettség elmulasztásáért
3-kér kk. veszélyeztetése miatt a kapcs. jogának szüneteltetsét.
Jelenleg azért nincs mit tenned, mert buta mód ugyanannyi joga van, mint neked.
És inkább itt fórumozz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!