Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén mennyi esélye van a férjemnek, h a bíróság neki ítéli a gyerekeket? (3éves kislány+6hónapos kisfiú még a hasamban)
Egy apa is felér egy anyával, pont ugyan olyan értékű szülő, ugyanarra képes -a szüléstől és a szoptatástól eltekintve- mint az anya, ahogyan egy anya is lehet nemtörődöm, érzéketlen, gyermeknevelésre képtelen.
A magyar joggyakorlat ilyen, hogy az anyát tekinti fontosabbnak, felelősségteljesebbnek. Ehelyett az adott személyeket kellene nézni. Külföldön egyáltalán nem meglepő vagy rendkívüli dolog, ha az apához kerülnek a gyerekek.
Én nő vagyok, anya, ráadásul egyedülálló, mégis úgy gondolom, hogy a gyereknek amellett a szülő mellett a helye, amelyik nagyobb érzelmi -és talán anyagi- biztonságot tud adni neki. Aki felelősségteljes, nyitott, érett gondolkodású.
Nálunk ugyan apuka egy pillanatig sem volt kíváncsi a gyerekére, de ha magához akarta volna venni és úgy látom, hogy a gyerek boldogabban nőhet fel mellette, mint mellettem, akkor habozás nélkül engedtem volna. Még úgy is, hogy tudom, a szívem szakadt volna meg.
esélye nincs a férjednek.
az hogy most nem dolgozol természetes,hisz babát vársz,és utána még 2 évig gyed,melóhelyed is lesz,és muszáj visszavenniük is,de az még messze
A szülés és szoptatás ennyire bagatell dolog lenne, ahogyan itt gondolják?
Akkor sok szerencsét drága férfiak!
03:21!
9 hónap és azt megelőző hosszú hónapok során, amíg gyógyszert szedtem azért, hogy legyen, azért, hogy megmaradjon, azért, hogy rendben megszülessen... daganat mellett... és a szülés során se legyen komplikáció... Én most adtam életet ennek a második gyermekemnek néhány hete.
Butaságokat írsz. Gondolkodj el! Meg fogod érteni. Ha mást nem, érezd meg!
"az agyatlan"
Utolsó, bocs, de nem értek egyet veled. Elhiszem, hogy ez komoly kitartást igényelt és minden elismerésem, de ez nem jelenti, hogy a férfiak nem tennék meg ugyanezt a saját gyermekükért!!! A gyerek férfi és nő közös utóda, mindkettő alapfeltétele. Az én apukám például garantálom, hogy ugyanezt megtenné értem, attól függetlenül, hogy férfinek született ezért anatómiai sajátosságok miatt nem tud kihordani egy gyermeket. A szülők egyenrangúak!
Ezt nőként írtam.
Ezzel sem értek egyet. Akkor még talán igaz lett volna, amikor még a férfiak elmentek a háborúba, a nők nem dolgoztak, csak otthon voltak gyereket nevelni,a férj pedig eltartotta a családját. Ma már ez nem így működik. Nem mindenhol van az,hogy labdába sem rúghat az apa, egyre több helyen odaítélik ahol a legjobb helye van. Én a kéthetente láthatást megszüntetném, minimum heti 3 nap. Az a normális, ha mindkét szülőjével ugyanannyit tölt, de sajnos még a pszichológia témában is írnak róla, hogy gyakorlott bosszúállás az, hogy nem engedik az apához a gyereket. Na most valóban előnnyel kell indulnia egy olyannak, aki képes a gyereke érdekeit egy nevetséges bosszúvágy miatt háttérbe szorítani?
És most nem arról beszélek, akiknél indokolt az, hogy ne legyen az apával a gyermek, mert esetleg bántalmazhatja,hanem normális volt házastársakról.
Szerintem nem érdemel előnyt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!