Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldhatom meg hogy az apa ne vihesse el?
ha biroságra menne az ügy, a baba 2 hónapos, és se most se a későbbiekben nem akarom hogy az apa ugy lássa a lányunkat hogy el is vigye és ne felügyeljem azt amit tesz.
nyomós indokom van erre... de ha nem muszály nem szeretném a bíróság tudtára adni. a lány az ö nevét viseli.
3 éves kora alatt a gyermeket a te engedélyed nélkül nem viheti magával.Ez a bírói gyakorlat.
Általában 2 hetente adnak 2-3 órát.
ezt itt olvastam, ez megfelelne de 3 éves kor felet is szeretném tartatni ezt lehetséges?
gyerektartással miujság ha az apa semmit se dolgozik???

A gyereknek és az apának is joga van a kapcsolattartáshoz. 3 év alatt valóban nem szokás engedni a gyermek elvitelét. E kor felett is lehet kérni felügyelt láthatást -ilyenkor egy kijelölt helyen, pl nevelési tanácsadóban találkozik a gyermek és a különélő szülő, egy szakképzett pedagógus, vagy gyermekvédelmi szakember felügyelete mellett. Ehhez komoly indok kell, csak úgy a kérésedre nem fognak ilyen mellett dönteni. Neked kell bizonyítani, hogy szükséges a felügyelt láthatás.
Ha munkanélküli, akkor is megállapít a bíróság egy minimum fizetendő összeget, amit vagy fizet a tartásra kötelezett, vagy nem. Ha nem fizet, akkor végrehajtást kell kérni. Ha nem vezet eredményre és már legalább 6 hónapja fenn áll a nemfizetés, akkor lehet kérni állam általi megelőlegezést. Ez nem visszamenőleges, csak a benyújtás napjától adható, 3 évre és egyszer meghosszabbítható újabb 3 évre.

Ha nyomós okod van arra,hogy eltilsd az apától,akkor miért szültél tőle gyereket? Előbb kellett volna gondolkodnod! Nem hiszem,hogy csak a gyerek születése után lett olyan,amilyen.
Az gyerekednek az apjára is szüksége van,és joga van a láthatáshoz. A Bíróság is megítél majd láthatást. Az előző jól írta.

ha van nyomós okod akkor azt meg kellmondani a bírságon. És ott majd megítélik,hogy bizonyítva látják-e, valamint,hogy elég-e ahhoz,hogy ne vihesse el.
De csak a mosolyodért nem ítélolyat a bíró, hogy tarthassa a kapcsolatot az apjával.
A gyereknek joga van az apjához is. É az apának is a gyerekhez

6:30-as: "Ha nyomós okod van arra,hogy eltilsd az apától,akkor miért szültél tőle gyereket? Előbb kellett volna gondolkodnod! Nem hiszem,hogy csak a gyerek születése után lett olyan,amilyen. "
Ezt nem tudom, miböl gondolod, mert ha pl. kiderült, hogy az apa a gyereket molesztálja, az hogy derülhetett volna ki azelött, hogy megszületett, vagy ha régebben nem ivott, most pedig rendszeresen részeg (vagy esetleg rászokott valami kábitószerre), azt honnan tudhatta volna a kérdezö elöre? Egyébként nem tudom, hallottál-e már arról, hogy minden ember FOLYAMATOSAN változik, tehát nem igazán elképzelhetetlen, hoyg valaki idöközben megváltozozz. Egyébként a kérdezö is valószinüleg NEM VÉLETLEN ment külön a gyermeke apjától...
Nagyon utálom, mikor valaki elkezd hözöngeni, és egyáltalán nem tudja, hogy miröl van szó, csak okoskodik.

Anno engem is vitt apám két hetente. Egy borzalom volt! Aztán sírtam anyunak, hogy nem megyek többet. Nem is mentem, apám cserébe feketén kezdett dolgozni, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie. :S
Aztán már nem volt rám kiváncsi.
Szerintem a bíróságon csak el kéne mondani azt a nyomós indokot. Ha elmondod nagyobb esélye van, hogy ne kapjon láthatási jogot.
Amúgy nem hiszem, hogy 2 hónapos gyereket molesztál az apja. Ha mégis, ez az indok, akkor el kéne mondani. Viszont láthatási joga van, ha nem tett olyat...

Ma már 3 éves kor alatt is engedélyezik néhány órára, hogy az apa elvihesse a gyermeket, pl két etetetés között. Nagyon-nagyon nyomós ok, és főként be kell bizonyítani, kell ahhoz, hogy nem tarthassák a kapcsolatot. Olyan nincs, hogy te nem akarod elmondani a bíróságon. Szerintem sokat nem érsz a pszichológussal sem, én inkább megpróbálnék apukával megegyezni, és engedném a felügyeletem alatt a láthatást, mert három éves kora után úgyis megítélik a szokásos minden 2. hétvégét, és akkor a gyermeked, aki nem is ismeri az apját, sokkot fog kapni. Ezt szeretnéd?
Persze feltéve ha az apa nem gyilkos, erőszaktevő stb. bizonyíthatóan.
nézzétek megtudtam h drogos. nem kicsit. és képzeljétek nem nem vettem észre, és mivel senki nem lát bele az életembe nem itélkezést kértem hanem tanácsot HOGYAN VÉDHETEM MEG A GYEREKEMET ATTOL HOGY BEFÜVEZTESSE MIHELST AZ A GYEREK JÁRNI MEG BESZÉLNI TUD.
nem akarom elmondani mer azt csinál az életével amit akar , de nem akarom h elvigye ugyn h nem látom micsinál

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!