Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan oldhatom meg hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan oldhatom meg hogy az apa ne vihesse el?

Figyelt kérdés

ha biroságra menne az ügy, a baba 2 hónapos, és se most se a későbbiekben nem akarom hogy az apa ugy lássa a lányunkat hogy el is vigye és ne felügyeljem azt amit tesz.

nyomós indokom van erre... de ha nem muszály nem szeretném a bíróság tudtára adni. a lány az ö nevét viseli.

2011. máj. 26. 04:00
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

3 éves kora alatt a gyermeket a te engedélyed nélkül nem viheti magával.Ez a bírói gyakorlat.

Általában 2 hetente adnak 2-3 órát.

ezt itt olvastam, ez megfelelne de 3 éves kor felet is szeretném tartatni ezt lehetséges?

gyerektartással miujság ha az apa semmit se dolgozik???

2011. máj. 26. 04:13
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

A gyereknek és az apának is joga van a kapcsolattartáshoz. 3 év alatt valóban nem szokás engedni a gyermek elvitelét. E kor felett is lehet kérni felügyelt láthatást -ilyenkor egy kijelölt helyen, pl nevelési tanácsadóban találkozik a gyermek és a különélő szülő, egy szakképzett pedagógus, vagy gyermekvédelmi szakember felügyelete mellett. Ehhez komoly indok kell, csak úgy a kérésedre nem fognak ilyen mellett dönteni. Neked kell bizonyítani, hogy szükséges a felügyelt láthatás.

Ha munkanélküli, akkor is megállapít a bíróság egy minimum fizetendő összeget, amit vagy fizet a tartásra kötelezett, vagy nem. Ha nem fizet, akkor végrehajtást kell kérni. Ha nem vezet eredményre és már legalább 6 hónapja fenn áll a nemfizetés, akkor lehet kérni állam általi megelőlegezést. Ez nem visszamenőleges, csak a benyújtás napjától adható, 3 évre és egyszer meghosszabbítható újabb 3 évre.

2011. máj. 26. 05:44
 3/20 anonim ***** válasza:
52%

Ha nyomós okod van arra,hogy eltilsd az apától,akkor miért szültél tőle gyereket? Előbb kellett volna gondolkodnod! Nem hiszem,hogy csak a gyerek születése után lett olyan,amilyen.

Az gyerekednek az apjára is szüksége van,és joga van a láthatáshoz. A Bíróság is megítél majd láthatást. Az előző jól írta.

2011. máj. 26. 06:30
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

ha van nyomós okod akkor azt meg kellmondani a bírságon. És ott majd megítélik,hogy bizonyítva látják-e, valamint,hogy elég-e ahhoz,hogy ne vihesse el.

De csak a mosolyodért nem ítélolyat a bíró, hogy tarthassa a kapcsolatot az apjával.

A gyereknek joga van az apjához is. É az apának is a gyerekhez

2011. máj. 26. 07:36
 5/20 anonim ***** válasza:
83%

6:30-as: "Ha nyomós okod van arra,hogy eltilsd az apától,akkor miért szültél tőle gyereket? Előbb kellett volna gondolkodnod! Nem hiszem,hogy csak a gyerek születése után lett olyan,amilyen. "

Ezt nem tudom, miböl gondolod, mert ha pl. kiderült, hogy az apa a gyereket molesztálja, az hogy derülhetett volna ki azelött, hogy megszületett, vagy ha régebben nem ivott, most pedig rendszeresen részeg (vagy esetleg rászokott valami kábitószerre), azt honnan tudhatta volna a kérdezö elöre? Egyébként nem tudom, hallottál-e már arról, hogy minden ember FOLYAMATOSAN változik, tehát nem igazán elképzelhetetlen, hoyg valaki idöközben megváltozozz. Egyébként a kérdezö is valószinüleg NEM VÉLETLEN ment külön a gyermeke apjától...

Nagyon utálom, mikor valaki elkezd hözöngeni, és egyáltalán nem tudja, hogy miröl van szó, csak okoskodik.

2011. máj. 26. 07:38
 6/20 LN09 ***** válasza:
100%

Anno engem is vitt apám két hetente. Egy borzalom volt! Aztán sírtam anyunak, hogy nem megyek többet. Nem is mentem, apám cserébe feketén kezdett dolgozni, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie. :S

Aztán már nem volt rám kiváncsi.

Szerintem a bíróságon csak el kéne mondani azt a nyomós indokot. Ha elmondod nagyobb esélye van, hogy ne kapjon láthatási jogot.

Amúgy nem hiszem, hogy 2 hónapos gyereket molesztál az apja. Ha mégis, ez az indok, akkor el kéne mondani. Viszont láthatási joga van, ha nem tett olyat...

2011. máj. 26. 07:49
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Ma már 3 éves kor alatt is engedélyezik néhány órára, hogy az apa elvihesse a gyermeket, pl két etetetés között. Nagyon-nagyon nyomós ok, és főként be kell bizonyítani, kell ahhoz, hogy nem tarthassák a kapcsolatot. Olyan nincs, hogy te nem akarod elmondani a bíróságon. Szerintem sokat nem érsz a pszichológussal sem, én inkább megpróbálnék apukával megegyezni, és engedném a felügyeletem alatt a láthatást, mert három éves kora után úgyis megítélik a szokásos minden 2. hétvégét, és akkor a gyermeked, aki nem is ismeri az apját, sokkot fog kapni. Ezt szeretnéd?

Persze feltéve ha az apa nem gyilkos, erőszaktevő stb. bizonyíthatóan.

2011. máj. 26. 07:51
 8/20 A kérdező kommentje:

nézzétek megtudtam h drogos. nem kicsit. és képzeljétek nem nem vettem észre, és mivel senki nem lát bele az életembe nem itélkezést kértem hanem tanácsot HOGYAN VÉDHETEM MEG A GYEREKEMET ATTOL HOGY BEFÜVEZTESSE MIHELST AZ A GYEREK JÁRNI MEG BESZÉLNI TUD.

nem akarom elmondani mer azt csinál az életével amit akar , de nem akarom h elvigye ugyn h nem látom micsinál

2011. máj. 26. 07:58
 9/20 napietus ***** válasza:
79%
kíváncsi lennék arra az indokra, mert tényleg nagyon komolynak kellene lennie ahhoz, hogy a bíróság így döntsön. konkrétan ha a kiskorú életét, testi épségét nem látja biztonságban a bíró, akkor szoktak felügyelt láthatást megítélni. az, hogy anyuka kitalálja, kevés. ha van ilyen körülmény, akkor azt a bíróság tudomására kell hoznod. annál is inkább, mert ha esetleg baj van, és Te eltitkoltál olyan körülményt, ami veszélyeztette a gyereket, és olyan személy gondjaira bíztad, akinél tudtad, hogy veszélyben van, akkor te magad is veszélyezteted a gyereket.
2011. máj. 26. 07:59
 10/20 napietus ***** válasza:
100%
szerintem ez alég ok, de muszáj elmondanod a bíróságon, másképp nem fog menni. én sem bíznék egy 3 éves gyereket egy drogosra. de ha nem tudok erről, akkor ha én lennék a bíró, akkor sem ítélnék jól, mivel ugye nem tudok erről. aztán ha a gyereknek baja lesz, te is hibás leszel, mert elhallgattad ezt a körülményt, és ezzel veszélybe sodortad a gyerekedet.
2011. máj. 26. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!