Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan rendeznétek az alábbi esetben a vagyon megosztást?
Köszönöm a válaszokat!
Csak 1 gyermek van, idén lesz 4 éves!
Tévedések elkerülése végett! A férj normálisan szeretné az egészet kezelni s ő a gyerek érdekeit nézi, de sajnos az "anya" nem! A férjnek a legfontosabb, hogy hol és milyen körülmények között élhet tovább a gyereke, az utcára nem szeretné kitenni, viszont a feleségét a jövőben nem szeretné eltartani. Miért is??? A válás elkerülhetettlen. Volt egy pont, amikor megbeszélték a problémákat, és megegyeztek, hogy ami "elromlott" helyrehozzák. Adtak 1 évet maguknak. Nem sikerült. A férj úgy döntött ezt nem csinálja tovább, ez így nem élet, ő akarta a gyereket, a családot, hazaköltözik. Amikor mondta a felégének, hogy akkor csak havi 150E-ből fognak élni, akkor a feleség kijelentette, hogy hát sajnos nem mehet haza!!! Sajnos ezt már előtte is így volt, mert nem ez lett volna az első alkalom, hogy hazamenjen külföldről és otthon helyezkedjen el! A feleség otthon a kertes házban a gyerekkel, a férj kint munkásszállón összezárva a kollégákkal. A férj hazamegy otthon is a munka, semmi szeretet, gondoskodás. A feleség 20-a körül annyit képes írni sms-ben, hogy utalt-e már? A férj szerint mindketten hibásak, hogy ide jutottak, a feleség szerint csak a férje... Vissza mehetett volna az előző munkahelyére a feleség, ahol elég szépen keresett, de mivel nem az a célja, hogy dolgozzon, így sikeresen ki is rúgatta magát. Ezt ő mondta, nem kitaláció! A férj kérdésére miért nem dolgozik a következő válaszok érkeztek az elmúlt hónapokban:
- a gyerek miatt nem tudja építeni a karrierjét,
- a gyerek miatt nem tud több műszakot vállalni,
- le akarja százalékolni magát, csak még nem tudja mivel...arra hajt, hogy a férj eltartsa őt is, ezért nem dolgozik, ezért jár 35 évesen orvostól-orvoshoz, de mind csak pszihés esetet lát benne...állandóan fenyegetőzik ezzel. Egyszer már azt is mondta, az lenne a legjobb, ha meghalna és a gyereket is magával vinné a halálba...ilyen egy "Anya"????
Erre a férj azt mondta, rendben. Akkor megegyeznek és a gyerek nála lesz elhelyezve, viszont akkor kiviszi külföldre és ott fog óvodába, iskolába járni. Ő meg fogja oldani a gyereknevelést. Persze a feleségnek ez sem jó. A férj sem szeretné elszakítani az édesanyától a gyereket, de a nő egyre többször a gyereket tartja maga elé és a férj már kezd belefáradni a vitákba. Feleség kijelentette nem könnyíti meg a férj dolgát a válásban. Ez érthető is. Tavaly sikeresen lekötött a feleség a férj tudta nélkül 400E forintot, 5 évre a saját nevére. Ezt vésztartaléknak tették félre...a férjének utólag szólt róla. Ez milyen lépés volt??? Tudta nélkül, saját névre!!!
Én egyébként a férj testvére vagyok. Én is elváltam, újra férjhez is mentem. Első házasságból született két gyerek a másodikból egy. Soha, de soha eszembe nem jutott, hogy a gyerekem halálát kívánjam. A szememben egy ilyen nő nem "anya" és az is szégyen, gyalázat, hogy ezt meri mondani magáról. Csodálom, hogy tükörbe tud nézni ezek után. Sok nő álmodik az anyaságról, s ő???
A lényeg, hogy közös megegyezzéssel kellene beadniuk a válást. Ha nem így lesz, ettől függetlenül a válást kimondják, viszont utána következik a vagyoni per s akkor tényleg semmi nem marad abból amit eddig elértek, felépítettek az ügyvéd szerint. ITT A LÉNYEG!!!!
Ez már több, mint 1,5 éve megy, mármint az egyezkedés. Eredmény nélkül. Már nem menthető meg a házasság, mert a férj már teljesen elhidegült a feleségétől, mind érzelmileg, mind szexuálisan. A feleség sem közeledik hozzá semmilyen irányban. Csak két dologról beszélnek, a gyerek és a válás. A férj 1 éve már megismerkedett egy másik nővel, akivel ca. fél éve együtt is él. Erről a feleség is tud.
Természetesen úgy gondolta a férj, hogy ha lemond a gyerek nevére a ház rá eső részéből a részleteket fizeti tovább, amíg a hitel le nem jár, ez evidens. Ha a feleség fizetni tudná a hitel másik felét s a rezsit, akkor nem is lenne gond, el sem kellene költözniük, de nem tudja!!! Mivel nem dolgozik!!!! A férj mondta neki, hogy keressen mielőbb munkát, hogy meg tudjon állni a saját lábán, mert ő nem hajlandó a jövőben eltartani. Több pénzt fog utalni, mint amennyit majd a bíróság megítél, de azt nem neki, hanem a gyerekének adja, rá kell költenie.
Legutóbb azt mondta a feleség, hogy ellene neveli a gyereket a jövőben...
Ha a férjnek lenne talonban 5 millája nem lenne itt semmi gond, nem gondolod??? Az elmúlt években minden pénzt hazaküldött a feleségnek. A házat nem tudja eladni a feleség beleegyezése nélkül, mivel közös tulajdon, 50-50% s mint írtam a feleségnek esze ágában sincs megválni a háztól. Egyébként abból az 5 millából vették az asszony autóját is, ami a nő nevén is van.
Igen a férfi egy balek, mert addig nem akarja beadni a papírokat amíg nem egyeznek meg, mert nem akarja sem a nőt, sem magát megrövídíteni. Annak idején volt egy olyan kapocs közöttük, amire úgy gondolták mindketten, hogy lehet építeni egy életet. Egy családot. A férj akarta inkább a gyereket s lásd ő nem élhet vele, mert a pénz fontosabb és nem számára, hanem a feleség számára!!! A feleség szülei igen jó módúak voltak annak idején s ezt a szintet akarta fenntartani a férje jól fizető külföldi állásával, de sajnos egyre jobban elszállt alatta a ló s egyre többet és többet akart. Sajnos idővel kibukott, (elég hamar), hogy a pénz fontosabb ebben a házasságban a feleségnek, mint az érzelem. Soha nem gondoskodott a férjéről, mint feleség. S ezt értsd minden szintre. Ezt be is vallotta a feleség. "Ő nem volt jó feleség, de kitűnő anya!!!" Na erről beszélhetnénk a fent leírtak tudatában. Anyánk főzött mindig félkész ételt, amit elvitt magával, minden alkalommal. A feleség még az útra sem készített egy szendvicset se soha, pedig 1200km nem egy rövid táv.
De ez mind nem számít. A férj megtalálta egy másik nőben az igazi boldogságot. De az első és legfontosabb a gyereke, gyerekük jövője. Egyébként sokat gondolkodott mi legyen. Éljenek-e így tovább, boldogtalanul a gyerek miatt vagy váljanak el, adjanak egymásnak esélyt arra, hogy újra boldogok legyenek egy másik emberrel, mert nekik együtt már nem megy. Sajnos akkor a gyerek nem családban nő fel. De ez így nem is egy igazi család igaz??? Az esély megvolt, de minden maradt a régi...
Sokszor adtam igazat a feleségnek is s itt jön az, hogy fele-fele arányban hibásak abban, hogy tönkrement a házzasságuk. A férj külföldön távol a családtól, de ez milyen áldozat volt tőle, amikor ő akarta a gyereket??? Amikor meg hazajött volna a feleség küldi vissza...amikor trombozisa volt, műtét után 3 nappal már vezetett is vissza külföldre, mert táppénzt az nem fizetnek és a pénz kell, otthon sem maradhatott, mert az asszony küldte, kell a pénz!!! De előtte nyírja le a fűvet a kertben, mert ugye a feleség nem ér rá, mert gyereket nevel...stb. A feleség szerint a férje élte világát külföldön, míg ő gyereket nevelt. Aki itt áldozatot hozott az ő s nem a férje. Szerintem meg egy gyerek nem áldozat!!!
A férj egyet szeretne. A gyerek ne sérüljön a válás miatt, s a gyerek továbbra is megadhassa maximálisan amit adhat, mind érzelmileg, mind anyagilag. S természetesen a gyereke anyjával is normális viszonyt szeretne fenn tartani, hisz lehet elválnak, de a gyerek egy örök kapocs közöttük, akiről közösen kell gondoskodniuk a jövőben életük végéig.
Sajnos a nő már csak azt látja, hogy a férjének van egy "ribanca".
Mind a kettejüknek megvannak a sérelmeik, de ezt nem kellene, hogy a gyereken csattanjon. S sajnos a feleség egyre inkább ebbe az irányban gondolkodik.
"A házat nem tudja eladni a feleség beleegyezése nélkül, mivel közös tulajdon, 50-50% s mint írtam a feleségnek esze ágában sincs megválni a háztól. Egyébként abból az 5 millából vették az asszony autóját is, ami a nő nevén is van. "
Minden házasság alatt szerzett vagyon KÖZÖS. Ház, autó, bankszámla! Teljesen függetlenül attól, hogy kinek a nevén van! Tehát hiába van a nő nevén egy 400.000 forintos bankszámla, az KÖZÖS. Hiába van a nevén az autó, az KÖZÖS. Hiába van akárhány % a házból a nevén az KÖZÖS.
Erre 3 kivétel létezik:
1., Öröklés - az sosem lesz közös tulajdon
2., Névre szóló ajándékozási szerződés
3., Ha az egyik fél BIZONYÍTHATÓAN a házasság előtti különvagyonából vett valamit
Tehát ha az az 5M bizonyítható, akkor az jár neki külön, de minden azon felüli ingó, ingatlan, pénz és egyéb KÖZÖS 50-50.
Ha a nő nem akarja eladni, akkor ajánlani tudok 2 dolgot:
1., Bíróság --> közös tulajdon megszüntetése kérelem. Ilyenkor elárverezik az ingatlant és valószínűleg erősen áron alul. De nincs ellene kifogás.
2., Simán ne fizesse a férj a részleteket, majd elveszi a bank hamar... És akkor ha pénzéhes a feleség akkor be fogja látni, hogyha eladják a házat - akár áron alul is - akkor neki abból JUT PÉNZ. Ha rábízzák a bankra akkor neki LÓF@SZ SEM JUT, mert a bank simán eladja féláron is, csak a hitel jöjjön ki belőle...
Tegnap 11:58 vagyok. Ha ilyen részletesen leírtad volna a dolgot, nem írom a zárójeles részt. Sajnos sokszor megtörténik az, amire itt az asszony hivatkozik.
Ez esetben valóban nincs más út, mint közölni a feleséggel, nem kap több pénzt. A testvéred utaljon közvetlenül a banknak, így nem lesz elmaradás a törlesztésben. A nőnek viszont semmit, hidd el néhány héten belül munkába áll, vagy intéz magának valami segélyt. Ebben a helyzetben viszont szinte biztos, hogy ő akar majd egyezkedni. Illetve, az asszonynak utaljon egy akkora összeget, ami kb. egy átlagos gyerektartás, és közleményként írja is oda, hogy e célból utalja. Aztán, ha erre sem lép semmit a nő, akkor tényleg be kell adni a keresetet, lesz, ami lesz, a férj mindenképp tud új életet kezdeni, de már nem szórja ki a keresetét tovább az ablakon.
Kihangsulyozom az elejen, hogy nem itelkeznek egyik oldal felett sem, de szeretnek megvilagitani egy olyan aspektust, amit lehet, hogy eddig nem tartottal lenyegesnek:
Ha a feleseg psziches beteg, akkor ezt kezeltetni kellene, hogy küldjek az orvosok. Gyakran nem vagy csak soka kerül erre sor. Es mellesleg, annak oka volt, hogy ez igy alakult.
Psziches betegsegek sajnos ilyen viselkedessel jarnak, ez ellen nem vadaskodni kellene es visszaelni vele (azaz ha ele tartja a gyereket, nem visszavagni kellene valamivel), hanem segiteni neki, mellette allni. (Kerdes, ehhez a ferj hogyan viszonyul, mert alt. fogalmuk sincs ilyesmikröl az embereknek, kerdes, ö mennyire nezett utana a psziches betegsegeknek?) Nagyon szomoru, hogy pont egy ilyen helyzetben akar valni ez a ferj, ilyenkor hagyja magara a feleseget. Ez hasonlo, mintha egy eveken at milliokat keresö, szorgalmas ferfi hirtelen tolokocsiba kerül es kirakja az asszony, hiszen mindenkinek joga van elni a sajat eletet, boldogsagat, ugye? Az idözites nem mindegy szerintem.
(Egyebkent a valasnal jo esetben kernek psziches elemzest is, es elöfordul, hogy pont a magat egeszsegesnek, masikat problemasnak gondolo ferjröl es csaladjarol derül ki, hogy ott meg nagyobb galiba. De ezt nem allitom, ez majd kiderül, hogy van.)
"Erre a férj azt mondta, rendben. Akkor megegyeznek és a gyerek nála lesz elhelyezve, viszont akkor kiviszi külföldre és ott fog óvodába, iskolába járni. Ő meg fogja oldani a gyereknevelést." Itt derül ki, hogy nem a gyerek szempontjait nezi a ferj. Ugyanis egy gyereknek, aki az apjat ugyszolvan nem is latta 4 evig, nem lehet szoros, bizalmas szülö-gyerek kapcsolata az apjaval, es ahhoz kötödik, akivel addig a legtöbb idöt volt, es a vele valo kapcsolat megszakitasa egy eletre tönkrevagthatja pszichesen a gyereket. Tehat ez nem annyi, hogy "megoldom a gyereknevelest", mert a gyerek nem egy targy, amit üzemeltetni kell vagy növeny, amit mindegy, ki öntöz. Mint 3 gyermekes csaladanya, ugye erted, amiröl irtam?
A helyedben, ha a gyermek erdekeit nezed, en nem ilyeneken gondolkodnek, hiszen semmi közöd hozza, azt majd megoldja a birosag, hanem segitenek az otthon egyedül nevelö anyanak, baratsaggal közeledve hozza, tiszteletben tartva szemelyiseget. Ahogy testi betegsegnel, lelkinel is - a latszat ellenere!- egyetlöen ember sincs "topon", a lelki betegseg a testire is kihat, gyogyszerek mellekhatasa...stb, szerintem nehezebb dolga van, mint gondolnad. A testvered felnött, raadasul nem psziches beteg, majd megoldjak, az ö eletük.Es ha az anya pszichesen beteg, ez hatassal van a gyerek eletere is, amit neki segitessz, azt a gyereknek is. Pl. gyogyszerek helyett jobbak a termeszetes szerek, ezeket is javasolhatod, ezeknek is utananezhetsz, netes oldal is van. (De hirtelen TILOS gyogyszert abbahagyni, csak orvos mellett!)
Az IGAZI segitseget nem utasitja vissza senki, mert az olyan segitseg, amit ö (=a sogornöd) erez segitsegnek, es nem mindig az, amit Te AKARSZ adni. (Ugy kezdödik, hogy felajanljuk, miben segithetünk, es lehetösegeinktöl függöen csak abban es azt segitjük, pl. nem eröszakoskodunk masban.)
2.
"Ugyanis egy gyereknek, aki az apjat ugyszolvan nem is latta 4 evig, nem lehet szoros, bizalmas szülö-gyerek kapcsolata az apjaval, es ahhoz kötödik, akivel addig a legtöbb idöt volt, es a vele valo kapcsolat megszakitasa egy eletre tönkrevagthatja pszichesen a gyereket. Tehat ez nem annyi, hogy "megoldom a gyereknevelest"..."
Remelem, erthetö vagyok: itt arra gondoltam, hogy szerintem erre nem ez a helyes reakcio, hogy akkor nelküled is minden megoldodik, mert ezzel csak sulyosbitja a feleseg betegseget, amit a gyerek is erez es az ö pszichejere is kihat, azaz: ha a gyerek erdekeit nezi, nem igy all hozza szerintem. (Megha szükseg eseten igy is oldana meg.) esetleg eleg lett volna annyit mondani, hogy vegszüksegben megoldom, de ugye mindketten tudjuk, hogy Te vagy a legfontosabb a gyerek eleteben. Persze megertem, nem egyszerü neki sem mindig helyesen reagalni, de jo, ha legalabb utolag tanul belöle. A gyerek erdekeit nezö apanak az az erdeke szerintem, hogy az anya egeszseges legyen, biztatni es eröt adni, embersegesen es segitöen viszonyulni hozza. (A kerdesben feltett anyagi elosztas mas kerdes, de lelkiekben!)
2.
13:12-nek
Nem lelkibeteg. Hipohonder.
Sajnos ezt erőlteti a gyerekre is. Egyet köhög és rohan vele az orvoshoz. Minek??? Azért akarja leszázalékoltatni magát, mert nem akar dolgozni és ezzel akarja elérni, hogy a férje a továbbiakban őt is eltartsa... ez sem kitaláció, megmondta kerek-perec a férjének. Ezek után azt hiszem nem kell sajnálnom szegényt és lelki támaszt nyújtanom??? Amúgy kijelentette, hogy a szüleinkhez eddig csak jóindulatból és tiszteletből járt!!! Az én esküvömön jelenetet csinált, amiért az Apja majdnem felpofozta, de a végén inkább hazaküldte. Ezek után is sajnálatra méltónak találod, aki segítségre szorul??? Nagyon rossz indulatú és irigy. Nem volt ilyen, de van egy Húga aki sajnos nagyon befolyásolja, rossz irányban. Házasságuk után fél évvel kezdte kimutatni a foga fehérjét, előtte nagyon tartotta magát e téren. A válás meglesz. Ha egy kicsit okosabb akkor közös megegyezéssel, ha buta akkor visz mindent majd a bank...
Ismeretlenül, csak az egyik oldal allaspontjat ismerve hogyan is itelkezhetnek?
Tegyel a legjobb belatasod szerint!
2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!