Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös szülői felügyelet van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös szülői felügyelet van nálunk. Mind ketten albérletben. A gyereket nekem ítélték és most költözni akarok egy "saját lakásba", kb fél órára a másik szülőtől. Nem tehetem meg?

Figyelt kérdés
Ő nem akarja,bírósággal fenyeget.Nem értem,ő nem kötelezhet arra,hogy albérletben éljek csak azért,hogy az adott kerületben maradjunk.Vagy igen?Pláne.hogy már nem bírom fizetni sem és akkor raknak ki innen,amikor akarnak.Hogy van ez?
2011. máj. 14. 13:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9: "A különélő szülőknek is vannak jogai, még akkor is, ha a gondozó szülő kizárólagos felügyeleti jogot kapott. Ezek a jogok a következőek: a gyermek nevének meghatározása, taníttatásának, életpályájának kijelölése, lakhelyének meghatározása"

Az állandó lakcím bejelentése is? Nálunk folyamatban a válás. Mindenről megegyeztünk, a láthatás teljesen rugalmas, a gyerektartás is. Azért mentem ebbe bele, mert cserébe kizárólagos felügyeleti jogot kérek azért, mert apuka gyakran jár külföldre. Volt, hogy 2-3 hónapra lelépett és nem akarom, hogy ilyenkor ne tudjak semmiféle hivatalos ügyet intézni a gyerekeknek. De akkor ez azt jelenti, hogy hiába a kizárólagos felügyelet, ha a gyerekek apja épp külföldön eltűnt egy időre én meg költöznék, akkor a gyerekeket ne tudnám átjelenteni? Ez nekem furcsa...

2012. febr. 20. 00:22
 12/12 anonim ***** válasza:
Nincs kizárólagos felügyeleti jog, ha a bíróság nem vonta meg a különélő szülő felügyeleti jogait. Márpedig azt csak és kizárólag igen komoly dolgok miatt szokás megvonni.
2012. febr. 20. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!