Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös szülői felügyelet van nálunk. Mind ketten albérletben. A gyereket nekem ítélték és most költözni akarok egy "saját lakásba", kb fél órára a másik szülőtől. Nem tehetem meg?
9: "A különélő szülőknek is vannak jogai, még akkor is, ha a gondozó szülő kizárólagos felügyeleti jogot kapott. Ezek a jogok a következőek: a gyermek nevének meghatározása, taníttatásának, életpályájának kijelölése, lakhelyének meghatározása"
Az állandó lakcím bejelentése is? Nálunk folyamatban a válás. Mindenről megegyeztünk, a láthatás teljesen rugalmas, a gyerektartás is. Azért mentem ebbe bele, mert cserébe kizárólagos felügyeleti jogot kérek azért, mert apuka gyakran jár külföldre. Volt, hogy 2-3 hónapra lelépett és nem akarom, hogy ilyenkor ne tudjak semmiféle hivatalos ügyet intézni a gyerekeknek. De akkor ez azt jelenti, hogy hiába a kizárólagos felügyelet, ha a gyerekek apja épp külföldön eltűnt egy időre én meg költöznék, akkor a gyerekeket ne tudnám átjelenteni? Ez nekem furcsa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!