Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lenne néhány kérdésem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lenne néhány kérdésem a válásról! Segítene valaki?

Figyelt kérdés

- Kell a közös megegyezés? Elválhat anyukám úgy apukámtól, hogy apukám NEM akarja?

- Mivel apukám nem akar válni, így elköltözni sem...A bíróság kötelezheti őt az elköltözésre? (Haszonélvező, anyukámmal közösen).

- Ha nem, akkor mi van? Kinek kell költöznie?

- 18 év feletti gyerekek esetén, nappali tagozaton tanulunk, jár nekünk valamilyen juttatás? (Apukám nyugdíjas...így is?)

- Ez autómatikus, vagy külön kell kérvényezni?

Bocsi a sok kérdésért, de álmomban sem hittem volna, hogy valaha a Válás rovatot kell majd böngésznem...:(

22L

2011. máj. 12. 07:29
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem a te dolgod,hogy utána járj,majd anyukádék eldöntenek elintéznek mindent.A kérdéseidre pedig a bíróságon a bíró és az ügyvéd tud csak választ adni.
2011. máj. 12. 07:34
 2/6 anonim ***** válasza:

A válást akkor is kimondják,ha nincs közös megegyezés.

Ha közös a lakás,akkor egyiküknek sem kell elköltözni. Hacsak valamelyikük nem veszélyezteti a családtagokat.

A gyerekeket valamelyik szülőnek ítélik. A 12 év feletti kiskorúakat megkérdezik,hogy kivel akarnak élni. A nagykorúakat nem.

Akinél nem maradnak a gyerekek,az gyerektartást köteles fizetni,akkor is,ha nyugdíjas. Ezt a tanuló,nagykorú gyerekek is megkapják.

Minderről a Bíróság dönt.

2011. máj. 12. 07:36
 3/6 anonim ***** válasza:

1.

Nem kell közös megegyezés, ha az egyik fél akar csak válni, akkor is elválasztják őket. Az viszont tény, hogy ha van megegyezés, akkor gyorsabb.

2.

Nagyban függ, hogy a lakást együtt vették e, vagy valamelyikőjük különvagyona. Egyébként egy vagyonjogi per eredménye lehet az is, hogy eladásra kerül a ház, a felek pedig osztoznak.

3.

18 év felett rokontartásnak hívják, nem gyerektartásnak. Úgy tudom ez ilyenkor kérvényezni kell, de ebben nem vagyok biztos.

De ha egy tanácsot elfogadsz: ne mássz bele a szüleid válásába. Ezt intézzék ők, azon semmi nem változik, hogy a szüleid maradnak.

Egyébként a bíróságokon van panasznap, ahol az ilyen jelleggű kérdéseket fel lehet tenni.

2011. máj. 12. 07:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazatok, de amióta tudom, hogy el fognak válni, nem volt egy nyugodt éjszakám sem, folyamatosan kattog az agyam. Sajnálom az apukámat, nem akarom, hogy elköltözzön, de én sem akarok elköltözni innen, anyukámmal, ahol felnőttem.
2011. máj. 12. 07:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Azt már te döntöd el, hogy kivel szeretnél maradni, mivel jogi értelemben nálad már nem lesz gyerekelhelyezés, hiszen nagykorú vagy.
2011. máj. 12. 09:37
 6/6 anonim ***** válasza:

1., Nem kell. Jól néznénk ki ha nem lehetne elválni, ha akar... Természetesen elválhat

2., Nem. Ha mindketten haszonélvezők pláne nem.

3., Senkinek. Közösen használják az ingatlant, mint eddig

4., Amíg nappali tagozaton tanulsz addig igen.

5., Külön kell kérvényezni.

2011. máj. 12. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!