Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi van olyankor, ha az apuka...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi van olyankor, ha az apuka fizet gyerektartást csak éppen nem anyit amennyit kellene, meg nem minden hónapban?

Figyelt kérdés
Mindig a 6 hónapban felad valamennyit,igy most mit csináljak?Állitólag igy nem foglalkoznak vele ,meg az állam sem elölegezi meg!A fizetéséböl nem tudnak többet vonni pluszba(több gyereke is van).Rádásul állandóan változtassa a munkahelyét!Egyáltalán foglalkoznak igy az üggyel a biróságon?
2009. márc. 7. 17:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%

6 havonta fizet gyerektartast csak?

Amit ide leirtal, ird meg a birosagnak is. Neked folyamatosan kell gondoskodnod a gyerekrol, neki is folyamatosan kell fizetnie.

Hetfon add postara a leveledet a birosagnak!!!

2009. márc. 7. 17:36
 2/19 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem, attól, hogy "100" gyereke van, attól rendszeresen kellene fizetnie a gyerektartást. A fizetéséből 50 %-ot lehet gyerektartásra vonni (legalábbis így tudom), tehát attól függ hány gyereke van még a tiéden kívűl... Mindenképpen menjél el egy jogi tanácsadásra, szerintem foglalkozik vele a bíróság.
2009. márc. 7. 17:41
 3/19 A kérdező kommentje:
De az a gond nagyából érdeklötem,hogy nem foglalkoznak igy vele.Mivel fizet valamennyit.Rádásul az állam sem elölegezi meg!
2009. márc. 7. 17:41
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Szólnod kéne hivatalos úton. Egyébként ha gáz a fizetése, akkor nem nagyon tudnak belőle magasabb összeget vonni. Korlátozva van, hogy maximum mennyit vonhatnak összesen a fizetéséből, mindegy, hány gyereke van és hány helyen, van egy határ, amit nem léphetnek át, mert akkor ő kerülne az utcára, és nem tehetik meg, hogy emiatt ellehetetlenítik a megélhetését (akkor még annyit se tudna vállalni).
2009. márc. 7. 17:50
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

De, muszaj hogy foglalkozzanak vele. Neked is kell mindennap foglalkoznod a gyereketekkel, nem? Neked is kell mindennap enni adnod a gyereknek, nem?

Ne adj arra, hogy az emberek mit beszelnek ossze.

Ha tudsz, menjel el egy ugyvedhez is, aki segiteni fog neked behajtani az apatol minden honapban a gyerektartast!!!

2009. márc. 7. 18:01
 6/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem foglalkoznak vele ez tuti. A kedves apuka arra figyel hogy az utolsó pillanatba fizessen egy kicsit így nem tesznek vele semmit.
2009. márc. 7. 18:10
 7/19 anonim ***** válasza:
93%
off Most ez engem is érdekel ?!! A gyámügy sem csinál ilyenkor semmit ??? Válásnál kötelezik bizonyos összegröl, ha azt nem fizeti csak 6 honaponként, akkor a gyámügy mit csinál, vagy valaki van amit ilyenkor csinálhat ?
2009. márc. 7. 18:15
 8/19 anonim ***** válasza:
42%
Semmit nem tesznek csak akkor ha 6 hónapon túl nem fizet,de akkor kemény utána járás árán. Most nem mesélném el a történetemet mert nagyon hosszú csak annyi hogy én már a rendőrségen is feljelentettem akkor előszedték az apát bíróságra kerültem ott megigérte hogy fizet nem fizetett csak 1 hónapot. Azóta sem. Nem rég hívtam a gyámügyet azok a bíróságra küldtek , a bíróságról vissza mondván ők nem tehetnek semmit. Már 9 év gyerektartással tartozik.
2009. márc. 7. 19:12
 9/19 anonim ***** válasza:
71%
Nem 6 hónap után nem foglalkoznak vele, hanem a 6 hónapja lejárt követelés nem peresíthető, mert elévül. Magyarul igenis fordulhatsz bírósághoz, sőt a keresete 50%-áig le is tiltathatják a gy.tartást, ezen kívül a gyerek tartása olyan kötelezettség, amit még akkor is teljesítenie kell, ha a saját tartását (megélhetését) veszélyezteti.Fordulhatsz a gyámhatósághoz és az ügyészséghez is.
2009. márc. 7. 20:40
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Ismerem ezt a trükköt sajnos. Igen, az a szabály, hogy ha 6 hónapig nem fizet, akkor lehet kérni, hogy az állam előlegezze meg. És ha 6 havonta fizet egyet, akkor kezdődik előről a 6 hónap sajnos. Egyszer írta itt valaki, hogy egy idő után feljelentést tett a rendőrségen végül, és sikerült valamit elérnie az ügyben. Amúgy nagyon gerinctelen dolog amit csinál az apuka.
2009. márc. 7. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!