Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás jogerőre emelkedése?
Figyelt kérdés
Ha a válást kimondják jogerőre emelkedéstől számitva, mikor küldik el az anyakönyvvezetőnek hogy bejegyezze a válás tényét? S erről mi mikor kapunk értesitést?2011. ápr. 28. 08:29
1/3 anonim válasza:
Nekem pár éve 8 nap volt, de úgy hogy ott helyben lemondtunk a fellebezési jogrol.
2/3 anonim válasza:
Amikor kimondja a válást a bíró, vagy bírónő akkor megkérdezi,hogy kívántok -e élni a fellebbezési joggal, mi mondtuk, hogy nem, így abban a pillanatban jogerőre emelkedett, tehát onnantól te már hivatalosan is elvált vagy, nekem egy hét múlva küldték a papírt.Ezután kértem a névváltoztatási kérelmet stb, de azon is a dátum a bírói végzés napja volt.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én mindenféleképpen lemondok a fellebbezési jogomról, az alperes nem lesz, mivel ismeretlen helyen tartózkodik, igy ügygondnok lesz helyette, amit persze nekem kellett fizetnem, remélem igy is jogerőre fog emelkedni még aznap.
2011. ápr. 28. 11:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!