Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most ez normális így?

Hú.
13 évesen még igencsak szükséged lenne a szüleid erkölcsi támogatására!
Valahogy az értésükre kellene adnotok nektek testvéreknek közösen, hogy min. 18 éves korotokig rájuk vagytok utalva, és ráadásul úgy, hogy Ők együtt vannak. Ja ki kéne békíteni őket valahogy.
Szerintem ha látják hogy Ti, a gyerekeik összefognak (házimunka, egymás segítése), akkor majd magukba szállnak, és remélhetőleg rájönnek arra, hogy ezt kéne csinálniuk nekik is.
Ha egy gyerek felnőttként tud viselkedni, akkor egy felnőtt hamar rájön a saját gyerekes vonásaira. Szerintem egy házasság felrúgása, ami ilyen helyzetet von maga után, amiben most Ti is vagytok a tesóiddal, a felelőtlenségből ered. Ami gyerekes vonás.
Lehet hogy hamar leszel kénytelen felnőni. Keress értelmes, és nálad idősebb barátokat. Egy jó baráti kör sokat segít az emberen.
És tényleg tanulnod kell. Tűzz ki egy értelmes célt magad elé, és haladj afelé.
Van olyan is hogy családsegítő központ. Szerintem egy 13 éves gyerek is bemehet oda nyugodtan. Talán tudnak pár hasznos tanáccsal szolgálni. (Ha elmész vidd a tesóidat)
Sok sikert, és ne mondj le az életről. :)
Gondolj bele. Egyszer felnősz, majd bebizonyíthatod, hogy lehet jobban is csinálni, mint ahogy azt az elődeid tették. Persze szeresd és tiszteld őket!

Pont ugyan ezt érzem, már volt hogy nyugtatót is vettem be, mert már nem birom.
Esetleg lenne kedved privibe beszélni? Hátha közel laknánk és tudnék neked segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!