Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Most ez normális így?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most ez normális így?

Figyelt kérdés
Én 13 éves múltam januárban.Most másfél éve h anyuék bejelentették h el kell költöznünk.Utána rá fél évre azt mondták h elválnak,de mégis kibékültek.Alig 3 hónap után már a hugomnak is elmondták a válás dolgot.(tehát mégis válnak)Még azon a héten azt mondták h el kell menniük az apum anyujához,de mikor hazajöttek és rákérdeztem h mi baja van mamámnak elmondták h nem ott voltak hanem a keresztanyáméknál mert keresztanyumnak agyvérzése lett amikor az 5. gyereket várta.Közben anyám (most 2. éve)suliba jár h ne legyen kevesebb a fizuja.Tehát most minden rámhárult.A nővérem alig van itthon pedig csak 16 éves.A húgom meg kibirhatatlan,és még tanulnom is kell vmikor.Tehát öszefoglalva:13 éves vagyok,a szüleim elváltak(de még 1 házban élünk),ha a lakást nem adjuk el a bank elárverezi,a nővérem "kihasznál",a hugomat én "nevelem",anyum alig foglalkozik velünk,tanulnom kéne (ami ilyen környezetben nehéz),és még takarítani is nekem kell.Na most,szerintetek normális h már 2x is majdnem megöltem magam?
2011. ápr. 17. 10:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Butasàgot ne tegyél, majdcsak kialakul minden. Ezekszerint a szüleidnek sok teher van a nyakukon. Légy erõs.
2011. ápr. 17. 11:00
 2/6 anonim ***** válasza:
jézusom, azért magaddal vigyázzál, ne csinálj ilyen butaságokat!! A húdótat tanítsd amikor kell, mert egyedül nem igazán tud.., és te is sokat tanulj mert a jővödet teszed tönkre hogyha nem tanulsz! Hogyha megtanultál utána kezd el takarítani este, de ne terheld túl magad mert hulla fáradt leszel másnap. A nővéreddel meg nem tudsz mit kezdeni, mert hogyha mondasz neki valamit úgy se fogja megcsinálni, max. meg tudod kérni, hogy segítsen takarítani és a húdotokkal foglalkozzol. Anyud meg apud egyszerűen katasztrófa, hogyha szeretik egymást és tudjátok ezt akkor probáljátok meg őket kibékíteni, de ha lehetettlen akkor ne probálkozzatok vele. De miért váltak el amúgy? [Bocsii,tudom h nem rám tartozik..meg nem tartozik mindenkire..m1. :)] Sok siker mindenhez!
2011. ápr. 17. 11:03
 3/6 anonim válasza:

Hú.

13 évesen még igencsak szükséged lenne a szüleid erkölcsi támogatására!

Valahogy az értésükre kellene adnotok nektek testvéreknek közösen, hogy min. 18 éves korotokig rájuk vagytok utalva, és ráadásul úgy, hogy Ők együtt vannak. Ja ki kéne békíteni őket valahogy.

Szerintem ha látják hogy Ti, a gyerekeik összefognak (házimunka, egymás segítése), akkor majd magukba szállnak, és remélhetőleg rájönnek arra, hogy ezt kéne csinálniuk nekik is.

Ha egy gyerek felnőttként tud viselkedni, akkor egy felnőtt hamar rájön a saját gyerekes vonásaira. Szerintem egy házasság felrúgása, ami ilyen helyzetet von maga után, amiben most Ti is vagytok a tesóiddal, a felelőtlenségből ered. Ami gyerekes vonás.

Lehet hogy hamar leszel kénytelen felnőni. Keress értelmes, és nálad idősebb barátokat. Egy jó baráti kör sokat segít az emberen.

És tényleg tanulnod kell. Tűzz ki egy értelmes célt magad elé, és haladj afelé.

Van olyan is hogy családsegítő központ. Szerintem egy 13 éves gyerek is bemehet oda nyugodtan. Talán tudnak pár hasznos tanáccsal szolgálni. (Ha elmész vidd a tesóidat)

Sok sikert, és ne mondj le az életről. :)

Gondolj bele. Egyszer felnősz, majd bebizonyíthatod, hogy lehet jobban is csinálni, mint ahogy azt az elődeid tették. Persze szeresd és tiszteld őket!

2011. ápr. 17. 11:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Pont ugyan ezt érzem, már volt hogy nyugtatót is vettem be, mert már nem birom.

Esetleg lenne kedved privibe beszélni? Hátha közel laknánk és tudnék neked segíteni.

2011. ápr. 17. 12:21
 5/6 anonim ***** válasza:
íígy ?
2011. ápr. 17. 12:25
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,hasznosak voltak...am a szüleim azért váltak el mert már nem annyira szeretik egymást mint anno és nem akarják h durvábbra forduljon a helyzet...és családsegítőnél már voltunk ,de feleslegesen.
2011. ápr. 17. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!