Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudom hitelesen bizonyí...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudom hitelesen bizonyítani a lelki terrort?

Figyelt kérdés

Az apa a gyermeket a szemem láttára ellenem neveli, mióta beadtam a gyermekelhelyezést a bíróságon. Azzal fenyeget, ha elviszem a gyerekeket, azonnal beperel önbíráskodás címen.

Hogyan tudom bizonyítani, hogy a négy fal között fenyeget és terrorizál?

2009. márc. 3. 09:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Vedd fel. Akár diktafon a zsebedben, akár kamera a szekrény tetején, webkamera. A bíróságon bizonyítéknak ugyan nem szokták elfogadni, de bemutatható és befolyásolja a bírót.

Ezenkívül a gyerek pszichológiai vizsgálatát is kérheted, amikor szakember vizsgálja meg, hogy milyen befolyással van az apa a gyerekre.

Nem egészen értem, hogy hogy perelhetne be önbíráskodás címen, ha te elhagyod és viszed a gyereket is magaddal, ahhoz egyenlőre jogod van (még nincs ítélet a gyermekelhelyezésről), csak az a fontos, a fellelhetőségedet az apa és a bíróság tudomására kell hozni. Ennek semmi köze az önbíráskodáshoz.

Ügyvéd és esetleg nevelési tanácsadó. És kérdezz tőlük, hogy segíthessenek.

2009. márc. 3. 09:39
 2/12 A kérdező kommentje:
Fordultam ügyvédhez, gyámhatósághoz. Amíg nincs ideiglenes gyermekelhelyezésről határozat, addig tehetetlenek. Az eljárás minimum fél év. A terror mindennapos. A gyerekeket elvihetem ugyan, de ha odajön két kopasszal, visszahozhatja őket.
2009. márc. 3. 09:48
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Próbálj a nanéhoz is fordulni, hátha van tanácsuk.

www.nane.hu

(Én ugyan kicsit egyoldalunak tartom őket, de biztos nagyon sok hasonló helyzetet láttak már és ötletük lehet.)

2009. márc. 3. 09:50
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Úristen milyen ócska egy apja van a gyerekednek!Ne is haragudj!Én a államvédelmishez fordulnék minden kép!Ő önbíráskodóik nem Te!Szégyellheti magát!Különben így akar téged is magához láncolni!Fogd a gyereket,és vid ha oda jön a gorilláival azonnal rendőrség,vagy kérjél távol tartás a rendőrségen.Mond el nekik,hogy félted a gyereket,meg magadat tőle.Üdv.Egy édesanya
2009. márc. 3. 10:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Bocs családvédelmishez akartam írni.
2009. márc. 3. 10:52
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Mindenképpen kell lépned! Nem hagyhatod, hogy az apa terrorizáljon! Vidd el a kicsiket és ha hozza a verőlegényeket, hívd ki rá a rendőrséget! Akár minden egyes ilyen megszólalása miatt mehetsz a rendőrségre, mert ez, ha jól vettem ki a szavaidból, fenyegetés. Nincs joga megfenyegetni sem téged, sem a kicsiket. Fordulj a rendőrséghez, legalább nyoma lesz, amit a bíróság elfogad. Mondd meg neki, hogy nyugodtan pereljen be téged (úgyis kiröhögnék őt, mert ez nem önbíráskodás) de te is bepereled őt fenyegetés miatt. Ne hagyd magad, mert a fejedre fog nőni és pokollá fogja tenni az életed! Állj a sarkadra és ne rémisszen meg, ha perrel fenyeget! Kérd ki ügyvéd véleményét (bár nem olcsó, de a gyerekek megérnek ennyit) és ne hagyd, hogy légből szedett jogi dumákkal rémisztgessen! Kérheted a közeli gyámhivatal segítségét, a lényeg, hogy minden egyes fenyegető lépését ha lehet, dokumentáld a rendőrségen, gyámhivatalon vagy más hivatalos szervnél. A bíróság kérheti és akár te magad is, hogy független pszichológus vizsgálja ki a gyerekeket, ez döntő bizonyíték is lehet melletted. A lényeg, mint mondtam, hogy ne add fel, légy határozott és ne ijedj meg ilyen (bocsánat), de semmit sem érő féregtől!

Kitartás!

2009. márc. 3. 11:19
 7/12 A kérdező kommentje:

Jaj, nagyon kedvesek vagytok!

Köszönöm a segítségeteket! Tegnap voltam a gyámügyön, amíg nem vagyunk kórházban, nem tudnak lépni. Holnap megyek a családvédelmishez (nála már jártam többször ez ügyben az elmúlt évek alatt), és biztosít nekünk pszichológust is. (Nekem is és a gyerekeknek is.) A védőnő is rendszeresen látogat minket és ő is tudja igazolni, hogy rendes anyuka vagyok.

Az ügyvédem azt mondja, hogy menjek el, de védelmet nem tud biztosítani, amíg nincs meg az ideiglenes elhelyezés.

Próbálok minden hivatalos követ megmozgatni.

Mégegyszer köszönöm.

2009. márc. 3. 11:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez igen! Te tényleg egy gondoskodó, igazi anya vagy, mert cselekszel és nem csak siránkozol itt! Nagyon sok erőt és kitartást kívánok Neked!
2009. márc. 3. 12:43
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

www.nane.hu

hívd fel őket, biztos, hogy tudnak segíteni!!!

2009. márc. 3. 13:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehet egy apa ilyen? Miért nem nézi a gyerek érdekeit? Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de ez mindig megdöbbent, hogy ilyen emberek vannak.
2009. márc. 3. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!