Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek a volt feleségemmel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek a volt feleségemmel, hogy ne zaklassa jelenlegi élettársamat?

Figyelt kérdés
Tavaly váltunk tíz év együttlét után közös megegyezéssel. Semmi probléma nem volt decemberig, azóta naponta hívogatja, a mobil számát is megszerezte, nem tudom mit tegyek hogy problémám se legyen, de valahol ezt nekem kell megoldanom!
2009. febr. 28. 20:33
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Cseréljétek le minden a mobilszámotokat? Jelentsétek fel zaklatásért? Ismeretlen számról hívogassátok őt ti is éjjelenként?

Vagy próbáld meg beszélni a volt feleségeddel. Miért hívogatja az élettársadat? Miket mond neki a telefonban?

2009. febr. 28. 20:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudod megbeszélni vele, akkor kérheted a bíróságon a távolságtartási végzést, ami kiterjedhet a mobilhivogatásaira, és ha megszegi akkor minden alkalommal feljelentheted. A hívásait elvileg tudod igazolni a mobilszolgáltatón keresztül és a bejövő hívások által is!
2009. febr. 28. 20:46
 3/10 A kérdező kommentje:
A rendőrséget/bíróságot inkább hagyjuk, mert van egy kis prióm, de fogok vele beszélni, szerintetek mit mondjak neki,
2009. febr. 28. 21:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem itt csak az segit, ha eleinte kettesben beszeltek, elmondhatod neki, hogy ez titeket zavar, meg kerdezz ra, hogy miert van ez, de semmikepp ne üss meg vele eröszakos hangnemet, mert akkor a legtöbb növel, legalabbis, ha magambol indulok ki, nem lehet beszelni. Ugyanis, ha tamadsz, akkor a legjobb vedekezes a tamadas alapon, csak elveszti a fejet, es csak veszekedes lenne belöle. Probalj meg vele nyugodtan beszelni, partnerkent, hogy együtt tudjatok megoldani a problemat, elvegre ez lenne a celod, mondjuk, ha en lennek a te volt feleseged helyzeteben, akkor, ha a mostani parod intelligensen tud ervelni, akkor ram ö tudna inkabb hatni, de ezt embere valogatja. Csak azert, mert veled nyilvan soha nem tudnek minden erzelem nelkül beszelni 10 együtt töltött ev utan. Szoval ez is egy opcio, de akkor tenyleg egy nagyon erös jellemnek kell lennie a mostaninak, es okosan kell tudnia kezelni a helyzetet.
2009. febr. 28. 21:20
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

Azt lehet tudni, hogy mi az ok? Mert a megoldás sokban függ attól, hogy miért csinálja. "Csak" zaklatni akar vagy van konkrét célja? (több gyerektartást akar vagy te megcsaltad és ezért váltatok el, stb.)

A párod számát le lehet cserélni, de ettől a probléma nem oldódik meg, hisz bármikor újra zaklathat. Inkább a probléma okát kellene megkeresni és orvosolni. Valószínűleg a volt párod valamiért nagyon el van keseredve (ez nem indok a zaklatásra!), de azért jó lenne ezen segíteni. Hidd el, ha kedves és megértő vagy vele, akkor ő is normálisabb lesz, mintha azt látja, hogy 10 év házasság után még arra sem méltatod, hogy választ adj. 10 évet csak lehúztatok együtt és gondolom, hogy azért voltak jó emlékeitek is és ezt nem lehet csak úgy kitörölni. Nem ismerem a helyzeteteket, ezért nem tudom, hogy mi a megoldás, csak azt mondom, hogy az is lehet, hogy meg van bántódva, ha pl. megcsalás miatt váltatok.

2009. febr. 28. 21:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hívd el a volt feleségedet egy közös ebédre, kávézásra. Vendéglőbe menjetek, ahol nem tud üvöltözni veszekedni, és azért kettesben tudtok beszélgetni is.

Kérdezd meg tőle miért hívogatja az élettársadat. Mondd el neki, hogy ezt abszolút nem tudod mire vélni, magyarázza már meg. Aztán fejezze be.

Ha ez sem használ, akkor nyomatékosabban fejezd ki magad. Vagy ha tényleg semmi nem használ, akkor muszáj a bíróságot bevonni.

2009. márc. 1. 00:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A Te priuszodnak semmi köze ehhez! Az élettrsad jelentse fel elvégre őt zaklatja, téged - ha úgy vesszük - csak idegesít.
2009. márc. 1. 01:21
 8/10 anonim ***** válasza:
91%
Az én exem még a nevét sem tudja az "új" (már jó régen új) páromnak, és senki más nem tudja a teljes nevét, akitől megtudhatná. Még nem zaklatta közvetlenül, csak utalgatott rá, hogy mi lenne ha személyesen találkozna vele (pedig ő üldözött el, szóval jó nagy lehet a lelkiismeretfurdalása), de ha nálunk is ez lenne, én is hasonlókkal próbálkoznék, mint amit az előttem szólok mondtak.
2009. márc. 1. 08:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is próbáld magadat egy picit belegondolni az Ő helyzetébe: gondolom még szeretett amikor váltatok és ez az érzelem most sem hűlhetett ki. Szerintem megviseli, hogy Te ennyire könnyen túltetted magadat rajta és hiányzol Neki.

Most jön a tanács része:

-Jól látod, hogy ezt midenféleképpen Nektek kellen megbeszélnetek. Ülj be vele valahova meginni egy teát, és teljesen barátságos hangnemben beszéld meg vele a próblémáidat. Értesd meg vele, hogy új életet kezdtél, és Te szereted az új élettársadat! Hozd a tudomására, hogy ez Neked nagyon fontos! Legyél nagyon kedves vele, hisz nagyon sebezhető lehete. Ha tényleg szeret, még a saját fájdalma árán is el fog engedni...de ehhez idő kell. Ha minden jól ment, adhatsz neki pár tanácsot is, hogy hogyan kezdhetné előlről...

Remélem tudtam segíteni

-Tündérlány(17)-

2009. márc. 3. 00:29
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mindegyik hasznos volt.

Tündérlány, írhatok egy privátot?

2009. márc. 3. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!