Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kedves Édesapák! Válóper...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kedves Édesapák! Válóper során kinek sikerült gyermekelhelyezési pert nyernie, és mik voltak a nyomós érvek?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 6. 07:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Férjem úgy nyerte meg a pert előző házasságból született gyerekéért, hogy az anya fiatal volt és anyaságra alkalmatlannak nyílvánították.

Gyorsan megromlott a kapcsolatuk mert megcsalta a nő, elváltak és a Bíróság elhelyezte az anyánál.

Aztán sorozatosan bezárta a lakásba és elment szórakozni, az egyik lakó feljelentést tett a gyámhatóságon.

Kisbaba volt, alig múlt 1 éves.

Újraindították a pert és az apának ítélték.

Gyerek szemponját nézik mindig.

Sok sikert!

2011. ápr. 6. 09:30
 12/26 anonim ***** válasza:
90%
3-an vagyunk testvérek és minden apánkhoz kerültünk. A biróságon megkérdezték hogy hol akarok lakni ezentúl és figyelembe vették. Mivel akkoriban minden iskolások voltunk lényegében csak apánk tudott teljes ellátást biztositani. Mellesleg akármikor meglátogathatom anyámat a többi testvéremmel együtt.
2011. ápr. 6. 09:30
 13/26 A kérdező kommentje:
Ha van használható ötlet, akkor az engem is érdekelne, mert nálunk most folyik a per... kezdetű hozzászólónak üzenem! Keress meg privát levélben! Köszi!
2011. ápr. 6. 09:39
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Válásunkkor a Bíróság nekem ítélte a lányunkat, én neveltem fel.

Az ítélet alapja, igazságügyi pszichológiai vizsgálatok eredménye volt.

Egy apuka

2011. ápr. 6. 09:56
 15/26 anonim ***** válasza:
42%
Én anyuka vagyok, és közös megegyezéssel én nevelem a 4 éves fiunkat, viszont mindig fenyegetőzik, hogy ha letelik a két év perelni fog és elveteti. Pedig én szeretem a gyerekemet, megadok neki mindent és amit tud mindenre én tanítottam. Az apjánál csak az aggressziót és a csúnya beszédet tanulja. Mégis ragaszkodik az apjához. Én nem tiltom sőt, akkor jön hozzá amikor csak tud. Jegyzem nem hiszem hogy sok esélye lenne a gyereket megkapni, mert nekem van lakásom (hitelmentes), autóm, állásom, és még az ovónők is elvannak ájulva a fiamtól milyen jógyerek. Az apjának csak bárlistái vannak, albérlete, az elmúlt 10 évben 6 napot dolgozott, és aggresszív, ezt látleletek bizonyítják. Ja és én egyáltalán nem a gyerektartásért akarom hogy nálam legyen, sőt! Ha egy forintot nem adna se érdekelne, ugyanúgy látogathatná is. Én csak a gyereket nézem. Amiben megállapodtunk gy.tartás, az havi 15 ezer, amit hol idead, hol nem. ha adja is késve. Ez pedig nem egy ökör összeg. Az ovi ebédje majd 10 ezer. Hát kedves apukák, én elgondolkodnék, hogy tényleg jobb helyen lenne e nálam a gyerek, vagy csak a bosszú miatt ragaszkodok hozzá. Ha tényleg jobb helyen lenne, és már nem csecsemő, akkor különböző pszichológiai vizsgálatokkal stb. lenne esély. DE én személy szerint nem tudom mi lenne a gyerekkel ha az apja nevelné. Mármint az enyémet.
2011. ápr. 6. 12:28
 16/26 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszadó Anyuka!

Én nem az Ön személyes története alapján óhajtom megtudni, milyen egy Apa! A szülő a lényeg! De ha az Anya agresszív, az elmúlt 7 évben nem dolgozott, csak eltartartatta magát, akkor lehet, hogy adott esetben lehet nő is hibás. Nem csak a férfi lehet alkoholista, munkakerülő, durva a családjával! Ezért nem is értem hozzászólását!

2011. ápr. 6. 12:51
 17/26 anonim ***** válasza:
71%

Ugyan nem édesapa vagyok,hanem annak második felesége,de mi is épp egy gyermekelhelyezési perújrafelvétel előtt állunk...

Tulajdonképpen az anyuka nem alkoholista,nem drogos,nem veri a gyereket,nem árulja a testét,ezek okán már párszor "megvigasztaltak" minket,hogy semmi esélyünk,hogy hozzánk kerüljön a gyerek.

De mégis meg fogjuk próbálni,mert:

-a férjem lánya hozzánk akar költözni

-az anyja folyamatosan gyűlöletre neveli az apja ellen és ellenem,meg konkrétan az egész családunk ellen

-negyvenezer forintos gyerektartás mellett a lány mégis levált talpú cipőben és piszkos ruhában jár iskolába,szóval elhanyagolja az anyja,ezzel gyámhatóság szerint már meríti a kiskorú veszélyeztetése fogalomkört

-anyuka nem dolgozik,nem is akar,nem is fog,a vőlegénye tartja el(össz jövedelme a gyerektartás+a családi pótlék...)

Nagyjából eddig ennyi van a tarsolyunkban,de sokak szerint ez még bőven kevésnek fog bizonyulni...

2011. ápr. 6. 13:49
 18/26 A kérdező kommentje:
Én lassan ezeket a lépcsőket megjártam! Annyiban bővítem a felsorolásod, hogy az anyuka rendre kénye kedve szerint talál ki láthatási időpontokat. Igaz nálunk még csak ideiglenes elhelyezés sincs a bíróság részéről. A Gyermek 5 éves és imádja a családom, és a nővérét, aki engem választott koránál fogva a gyámhivatalnál. Remélem tudok tapasztalatokat adni, de segítségre is van bőven szükségem. Szeretném a gyermekeim egyesíteni, de nem akarom korlátozni a kapcsolattartást a másik féllel! Mindenki tapasztalatára igényt tartok, aki hasznosan és tényleg a gyermek fejlődését előtérbe helyezve szól hozzá a kérdésemhez!
2011. ápr. 6. 14:28
 19/26 anonim ***** válasza:
85%

szerény véleményem szerint az is nyomós érv hogy a 2testvér együtt nőjön fel!

sok sikert!

amúgy én is egy válás közepén vagyok, csak a másik oldalról, anyuka vagyok.férjem vert, ordítozott, de erre nincs bizonyítékom...

és hogy őszinte legyek mindent megtennék én is hogy velem maradjon a fiam, ha szégyen ha nem...

én felajánlottam hogy bármikor jöhet láthatja, de mivel 4hómapos még nem viheti el magéval, majd meglátjuk akkor is ilyen nagy lesz e a szája...mivel munkanélküli, nincs háza, pici gyerek, tteljesen esélytelen

2011. ápr. 6. 15:57
 20/26 A kérdező kommentje:

Kedves Anyuka!

Köszönöm biztató szavait! Természetesen én is azon vagyok, hogy a gyerekek a minimális sérülés (mert van és még lesz sajnos) mellett vészeljék át a válást és az azt követő éveket! Persze a láthatás, a gyerek közügyeiben való közös részvétel a legfontosabb a 2 gyerek számára! de ezt van aki nem így fogja fel!

Ön ne aggódjon, a gyermeke biztos helyen van. Egy cél vezérelje: soha ne érezze a kisgyermek, hogy az apukája milyen. Segítse, támogassa az apát a gyermek korának megfelelően! Hisz a gyerek felnő, okosodik és majd egyszer visszakérdez: és az én apukám hol van? Én ezért a kérdés ellen harcolok az anya miatt. Nem ellene, sajnos nem vele, hanem miatta!

2011. ápr. 6. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!