Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik, hogy a bank kienged, mint adóstársat, ha a válásunkat kimondták?
Szia!
A "valamilyen faktoring" az sajnos egy végrehajtó cég. Szóval már a bank végrehajtásra átadta az ügyet. Itt már sok mindent nem lehet tenni. Legfeljebb kifizetni a pénz, de gondolom ezt úgy sem tudod.:( Esetleg megpróbálhatnál beszélni ezzel a végrehajtó céggel, hátha még belemennek a részlet fizetésébe. Ha nem akkor árverezni fognak. Azt az ingatlant ami a hitel fedezetéül szolgál.Illetve még letilthatják mindkettőtök keresetét 33% erejéig. Ha vannak ingóságok amik értékesebbek, akkor lefoglalhatják őket.(Egy ágyat ,szekrényt ,hűtőt, mosógépet hagyniuk kell.)Ha elváltatok az sem számít sajnos. Nem lehet sehogyan sem kibújni alóla, csak egy módon. Ha fizettek. És azt kell mondjam hogy már régen BAR listán lehetsz ,ha már itt tart az ügy. Asszem, 1-2 részlet késedelmes fizetése után már BAR listás is az ember 5 évig.
Köszönöm a válaszokat!
Külön vagyon megosztási perünk nem volt,mert mindent hagytam az ex férjemnek,de a házból kértem a közösen befizetett összeg felét,ami aránylag nem sok(has csapásra akkor 800.000-et kértem,amit ő mosolyogva elfogadott).Cserébe lemondok a tulajdonrészemről,ő visz másik adóstársat,DE sajnos ebből csak az lett bírósági papírra fektetve,hogy vagyon megosztási vitánk nincsen és hogy alperes"volt férjem"használja az ingatlant és én cserébe nem kérek semmit,az ingatlan dolgait peren kívül óhajtjuk intézni.
Viszont ügyvéd előtt írtunk egy megállapodást,aminek a határideje már réges-régen lejárt,de ezt már említettem is.
Szóval,igen félek,hogy báros leszek....úszik a 2 ház....de papírt még nem kaptam arról,hogy felkerültem volna bar-ra.Gondolom értesítenek majd :S
Minden esetre jövő héten ügyvéd és bank...ráadásul volt anyósomékkal is nekem kellene ismét beszélnem,hiszen az ő ingatlanjuk is úszhat...
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
"papírt még nem kaptam arról,hogy felkerültem volna bar-ra"
Erről nem is fogsz. Nincs róla értesítés, csak a képedbe röhögnek ha hitelt akarsz felvenni.
És ha valamilyen faktoring küldött neked már levelet akkor minden bizonnyal már BAR-os vagy.
Azta!Hogyan tudom kideríteni,hogy bar-os vagyok-e?
Ezt nem gondoltam volna,hogy nem figyelmeztetnek :(
Köszönöm,hogy írtál!
Tulajdonos vagy a házban, vagy nem??? Írtad hogy valamilyen formában "kifizetett" téged...
Ha nem vagy tulajdonos, akkor elárverezik a házat. Ezzel még nem biztos hogy vége lesz a történetnek, de ha fedezi az eladási ár a tartozást+egyéb költségeket, akkor vége lesz az ügynek...
Utolsó:
A bankot kicsit sem érdekli, hogy te tulajdonos vagy-e még az adott fedezetben vagy sem. A hitelt felvették, a szerződés szerint kell törleszteni. Tökmindegy, hogy közben mi lett az ingatlannal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!