Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem túlzás egy kicsit hogy az exnejem szerint a 3 éves kislányom havonta átlagosan 52. 000 forintba kerül? Holott a havi nettó jövedelme pontosan ennyi. (csal. Pótlék+GY. T. +Gyes)
Ezzel szemben a 12 ezer ft gy.t-levonása után nekem a maradék 23.000 ft segélyből kell fizetnem a kajámat,lakásrezsit, autó fenntartást, lakbért, és egyéb költségeket.
Persze, az exemnek könnyű, mert szüleivel él, és tömik pénzzel a gazdag szülei.
Két éves a gyerekem. Gyógycipő kell neki, csak azt hordhat. 8000 Ft két havonta növi ki, télen a csizmája 13500 volt...szóval a 12000 lóf@sz már bocs. S ez csak a lábbelije amit muszáj megvenni.
Hol van még a ruházat amit szintén minden harmadik hónapban cserélek mert nagyon nő(s nincs egyetlen márkás vagy új! ruhája sem), a kajája (nem kukival meg mindenféle vacakkal etetem), mi még pelusozunk, stb stb. Ja és játéka alig van, az is használtan vagy a nagyszülőktől kaptunk. Elmegy sok egy kicsire.
Talán gondolkodni kellett volna mielőtt segílyesként gyereket vállalsz.
Arra nem gondoltok,nagyokosok,hogy mikor a gyereket vállalták,még volt munkája az apának?
Ha nem hallottatok volna még róla,senkinek a munkahelye nem 1000%-ig biztos,bárkit kitehetnek egyik pillanatról a másikra.
Alapvetően nem az a baj, hogy most segélyből él. Hanem hogy egyrészt nem igazán hihető, amit ír, hiszen 23 ezerből nem jön ki egy lakás, kaja, meg minek ilyenkor autó?
Másrészt nem a szerencsétlen gyerekén kéne spórolni, így is elég nagy trauma lesz neki, hogy csonka családban nő fel...
Az a szerencsém hogy a párom jólkeres és így ki tudunk jönni a pénzből, és jut benzinre. Egyébként csak 2 hónapja vagyok segélyen. A jövő hét közepén már kezdek az új melóhelyemen.
A nettó pénz kb. 85 ezer lesz, de az áprilisi csökkentési tárgyaláson ragaszkodni fogok továbbra is a mindenkori 20%-hoz.
Igen a kötelező 20%ék,és plussz a mellékjövedelmekből is vonni fognak,ami ugye nem baj,mert a gyerek növöget-növöget.Neked meg kutya kötelességed utána fizetni,és nem avval foglalkozni,hogy neki mennyi a bevétele.Valószinű,hogy nem dúskál egy gyerekkel egyedül ilyen árak mellett.Te viszont valszeg jól élsz,ha egy autót is fent tudsz tartani,a mai benzin árak ellenére.
13.55-ös ne haragudj,de valahogy képtelenségnek tartom,hogy te három gyerekre(2 pelenkásra is)nem költesz el 52.000 Ft-ot.Ha nem költesz el ennyit,annak valószinüleg az az oka,hogy nem tudsz többet,mert nincs.Ami persze egészen más.
Mellékjövedelemből tuti hogy nem fognak vonni, mert nincs. Ha lenne fekete meló akkor se vonnának, mert a bíróságon nem bizonyítható. Ezért nem foglalkozik vele a bíró.
Ideiglenesen 12 ezerre csökkentették a GY.T-t amíg segélyen vagyok, de ez így is a jövedelmem 33%-a. Ennél többet nem vonhatnak le segélyből. Ha elkezdek melózni, akkor megint 17 ezret vonnak majd, úgy mint korábban.
Szerintem a minimum összegnek nincs semmi jelentősége, ha melózom. Csak akkor ha segélyen vagyok, mert ilyenkor a 20% helyett az exnejem 33%-ot kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!