Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjemtől kb 2 éve elváltam. És va egy közös gyerekünk, de nem fizet hónapokig gyerektartást. Mert álítólag nincs bejelentett munkahelye. Mivel tudom rávenni, hogy fizessen?
A bíróságon tudod kérni, ha még nem kérted a gyermektartásdíj megállapítását!Visszamenőleg hat hónapra!Az már legyen a a bíróság dolga, hogy kiderítse van-e munkahelye vagy nincs!
Ha megállapította már a bíróság a tartásdíjat és nem fizet már legalább 3 hónapig, akkor mehetsz az önálló bírósági végrehajtóhoz az összeg behajtásáért!Ha elmész a végrehajtóhoz kérj egy igazolást, hogy elindítottad végrehajtási eljárást s, ha ez megvan mehetsz a gyámhivatalba, ahol kérheted a gyermektartásdíj állam általi megelőlegezést!Sajnos erre csak három évig van lehetőség, ha az apa egy fillért sem fizet vissza az államnak!A tartásdíj állam általi megelőlegezésére akkor van lehetőség, ha az önálló bírósági végrehajtó nem tud behajtani!De a gyámhivatal a kérelem benyújtásától rendeli el a megelőlegezést.A végrehajtási eljárás egyébként hosszú ideig is elhúzódhat (akár 1 év is), nagyon függ a végrehajtótól!
Egyébként meg valóban ráterhelhetik az adós ingatlanára is a tartásdíjat és árverezhetnek is!Na remélem segítettem és érthető számodra!Sok sikert!
1. Jelentsd, hogy feketén dologzik.
2. Jelentsd, hogy nem fizet akármilyen munkahelye is van. Én nem hiszem el, hogy ezalatt a 2 év alatt semmit sem dolgozott és ezt a bíróság sem fogja elhinni, szóval követeld ki, ami jogosan megilleti a gyerekedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!