Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elváltunk párommal. Van egy közös gyerekünk. Mennyi gyerektartást kérhetek ha 89000ft a bejelentett bére?
Ha fix összeget beszéltek meg, akkor az minden hónapban jár, de ha a bér 20%-áról döntötök, az csak akkor jár, ha bér is van, tehát a munkanélküli hónapokbanpl nem igen jár semmi, mert a 0ft 20%-a is nulla!
Az apa szemszögéből persze ez emberségesebb, hiszen ha nincs havi bére mit is adjon szegény, de ez attól isfügg milyen az apa, mert ha nem szeret dolgozni, akkor neki mindegy.
A legjobb, ha meg tudjátok beszélni mennyi legyen.
Azért kicsit pontosítanám azokat a "pontos" válaszokat... :-)
A gyerektartásdíj - általában - 20 %, de a bíróság meghatároz egy minimumösszeget is, amelyet akkor is meg kell fizetni, amikor az adott hónapban az apa keresete esetleg úgy alakul, hogy a 20 % kevesebb lenne ennél.
Ez esetben a minimumösszeg mindig jár, de ha legalább ennyit tesz ki a 20 % vagy többet, akkor a 20 %.
Ezt a megoldást javaslom.
Láthatásra: mennyi idős a gyerek?
Ha a bíróságnak kell meghatároznia a láthatást - ami régen rossz, mert pont ez az a kérdés, amelyben a szülőknek meg kellene egyezniük a gyerek érdekében, sőt, az előre meghatározotttól is el szoktak térni, mert a gyereknek szüksége van mindkét szülőjére -, akkor az általában minden második hétvége, plusz nyáron 2 hét, plusz minden nagyobb ünnep második napja.
De ezek olyan merev szabályok, hogy - szerencsére -a felek nem szokták betartani, kérdés, meg lehetne-e egyezni abban, hogy pl. hol az egyikük, hol a másikuk megy érte az iskolába, illetve hogy akkor lássák egymást, az apa és gyermeke, amikor akarják.
Nem vagyok ilyen helyzetben, de ha jól értem, amit írtál, akkor a gyerekeket nem bántja, nem alkoholizál, nem csalt meg stb. csak ti ketten nem jöttök ki. Bár mind mások vagyunk, de nekem ha már lenne gyerekem, és kialakulna ez a helyzet alaposan végig beszélném a dolgot a párommal, és ha lehet külön szobában, vagy ágyon együtt maradnánk, ill. semmiképpen nem válnék el és igyekeznék nyugodt álarcot fölvenni, és amíg lehet nem mutatni semmit olyat a gyerekek felé, ami miatt bánkódhatnának. Ha már nagyobbak (min.8-10 év) elmagyaráznám nekik mi helyzet apuval meg Velem, és őket is bevonnám a döntéshozatalba, hogy mit akarnak...
Remélem nem lesz ilyen, de (nem mondom lehet naív vagyok) úgy tervezem, ha lesz gyerekem valaha, akkor az én igényeim, kényelmem stb. háttérbe fog kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!