Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért javasolják sokan a válást?
*mi itt csak az egyik oldalt ismerjük és ugye minden éremnek két oldala van.
Nem biztos,hogy a férj tényleg elhanyagolja a feleséget,inkább csak sokan panaszkodnak és felnagyitják a problémát.
Második, újra.
Nézd... a kérdező leírja a bánatát. Ha valóban számít a véleményünk neki, akkor nem állít valótlanságot, hiszen érdeke, hogy a valódi problémára kapjon segítséget. Ha elferdíti a dolgokat, lehet, hogy azt mondjuk, hogy szegény, igaza van, de nem lesz előbbre, mert az elferdített problémára adott tanácsok nem fognak működni a valódi helyzetében. Anoním az oldal, feltételezhető, hogy a kérdező igazat mond. (Amikor ő maga látja rosszul a helyzetet, az pedig általában kibukik, felhívjuk a figyelmét olyan dolgokra, amit nem vett észre. - Ez nem hazugság.)
Ha meg a kérdező szándékosan elferdíti a tényeket (és a másik fél mást mondana), arról mi nem tehetünk, magára vessen. Szerintem ebben az esetben ő maga sem gondolja komolyan a probléma megoldását, hiszen ha komolyan gondolná, akkor elsődleges lenne az őszinteség, így tök mindegy, mit válaszolunk neki.
Az emberek java a konfliktus megoldásaként, a csomó kibogozása helyett egész egyszerűen átvágja azt, és megszünteti a feszültséget kiváltó helyzetet, okot, azaz magát a hászasságot. Szerintem az esetek zömében menthető lenne a kapcsolat, csupán kitartás kellene, ami gyakran nincs meg. Az emberek gyakran gyávák és akarat-gyengék. Azt hiszik, majd a következő jobb lesz. Amikor ráébrednek, hogy ez a lila köd (szerelem) is csitul, mennek tovább, keresik az újat, az izgalmasat, amire még rá tudják vetíteni a saját elképzelésüket az ideális kapcsolatról, társról. Amikor arról is lehullik a ködből készített ruha, csak néznek bután, és még mindig nem veszik észre, hogy a probléma bennük van. A megoldás lényege is bennük rejlik. És meg kéne keresni, mert húzzák maguk után kapcsolatról kapcsolatra, mint a kígyó a már félig levedlett bőrét, amitől már inkább szabadulni szeretne, de valami hiba csúszott az elszakadásba, és nem valahogy nem megy, a probléma mindig a nyakukba liheg...
Elvált szülők gyereke vagyok. Szerettem volna az apámmal élni, imádtam őt. Ők nem törődtek vele, mi mit akarunk. Nekünk mi a fontos. A mai napig keresem a gyökereimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!