Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért javasolják sokan a válást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért javasolják sokan a válást?

Figyelt kérdés
Olyan dühítő,hogy azt se tudja sok válaszadó mi a helyzet,csak 2-3 sorból,mégis a válást ajánlja.Sokkal könnyebb válni mint megdolgozni a boldogságért,oké rendben van, ezt elfogadom,de megnézném a sok elváltat(akinél valójában piti dolog miatt ment tönkre a házasság) mennyire boldog most.És miből gondoljátok,hogy a gyerek boldogabb elvát szülők gyerekeként?
2011. márc. 3. 13:17
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

13:35 igazad van,a gyerekre hivatkoznak sokszor,de én is ugy vitázok a férjemmel hogy a gyerek nincs ott,és nem hinnám hogy a fiam boldogabb lenne apa nélkül,vagy akkor ha minél több pénz(tartásdij)behajtására használnám.

Vannak menthetetlen dolgok,de 80%-ban túlzás az egész és engem az bosszant,hogy nem tanácsot adnak hanem rögtön válásra buzditanak,mintha azzal egycsapásra minden megoldódna.

2011. márc. 3. 13:40
 12/24 anonim ***** válasza:
66%

Egy ismerősöm beszélgetett egy férfival nemrégiben, aki elmesélte, hogy a mostani már a negyedik felesége. Megkérdezte az ismerős, hogy ez a mostani házassága boldog? Azt felelte a férfi, hogy ettől a feleségétől már nem válik el, mert felesleges, egy ember, ha nem képes tanulni a saját hibáiból, akkor negyedszerre is pont ugyanazokat a dolgokat rontja el.

Az én véleményem az, hogy az emberek nagyon könnyen kimondják, ok, akkor elválunk. Könnyebb elválni, mint változni, változtatni, türelmesnek lenni... Nekem nagyon nagy élmény volt a Szerelempróba c. film, ajánlom minden párkapcsolatban élő figyelmébe.

Egyébként nagyanyáink idejében nem volt még divat a válás és hiszem, hogy sokkal jobbak voltak a házasságok, mint most. Egyrészt azért, mert meggondoltabban házasodtak, hiszen a házasság valóban egy életre szólt, másrészt, mert igyekeztek jól csinálni, hiszen el nem válhattak, rosszul működő kapcsolat pedig maga a pokol...

2011. márc. 3. 13:52
 13/24 A kérdező kommentje:

Bocs a kései válaszért felkelt a fiam:) http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

17:52,17:06.

Azt se tudják megcsalja e de terhesen lépjen le.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Az első oldalon 2-en is javasolják,hogy dobja,pedig én is volt,hogy más nevet mondtam és nem volt senkim.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Na ez is jó,a végén kiderül megbeszélek mindent semmi gond a párral,de a sokan itt is válást javasolnak.

2011. márc. 3. 14:27
 14/24 A kérdező kommentje:
láttam még párat de azt majd csak késöbb tudom linkelni:)
2011. márc. 3. 14:28
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
nem vagyok egy szakértő, de véleményem van. sok esetben abból a pár sorból kitűnik, hogy egyszerűen nem fog működni hosszú távon a dolog. gondolok itt arra amikor nők írják, hogy elhanyagol, megcsal, mással flörtöl, lusta, sokat iszik stb...
2011. márc. 3. 14:32
 16/24 anonim ***** válasza:
74%

Oké, elég lesz, köszi! :)

Ezek pont olyanok, amikre nem válaszoltam, talán ezért nem is maradtak meg a fejemben. Én az igazi komoly helyzetekre mondom azt, hogy jobb esélyt adni a boldogságra, inkább lépni időben, amikor már tényleg látszik, hogy menthetetlen a kapcsolat.

2011. márc. 3. 14:37
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Az a véleményem,hogy ha valahol baj van,akkor meg kell oldani. "Ver a férjem,erőszakos,iszik,durva,nem szeret már,megcsal"... akkor mi a kérdés? Mert ha teszem azt arról van szó,hogy a sok munka miatt két embernek nem jut ideje egymásra,akkor ezt még vissza lehet csinálni... de ha egy férj megüti a feleségét egyszer,lehet,hogy megüti másodszor,harmadszor,ezerszer! Ha egyszer megcsalja,honnan lehet tudni,hogy nem csalja meg megint?Ezek olyan szintű sérelmek,amiket az ember nem,vagy csak rohadtul nehezen él meg és dolgoz fel! És itt jön a képbe a gyerek...amikor anya vagyok,nem a gyerekem az első?Az ő jóléte,az ő boldogsága? DE! Kell a gyereknek egy zaklatott családi élet,hogy ezzel a példával nőjön fel,hogy depressziós,befordult kamasz legyen? Persze ez nem zárja ki,hogy valaki kiegyensúlyozott felnőtté váljon,de a kicsi nem hülye,megérzi,ha anya-apa nincs jóban... van,amit nem lehet előlük eltitkolni,többet tudnak olykor,mint gondolnánk.

Azt gondolom,hogy ha valaki ad egy esélyt a verekedős,erőszakos,nemtörődöm férjének,ám legyen.Ha elviseli a megcsalást,ám legyen.Adjon egy esélyt.De ne húzza ezt hónapokig,évekig,mert szerintem annak semmi értelme,mert a nő csak magát teszi tönkre,meg a gyerek életét. Én ezt gondolom,és bár házas még nem voltam,így látom ezt értelmesnek.

2011. márc. 3. 14:38
 18/24 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Ezt sem tartom túl nagy gondnak,vagy olyannak amit ne lehetne helyrehozni.

2011. márc. 3. 15:02
 19/24 A kérdező kommentje:

Abban igazatok van,hogy verés,megcsalás stb válással végződjön mert ez nem jó.

De sok olyan eset van ahol egy megbeszélés vagy egy kis megerőltetés segithet.Na ezeken bosszankodom:)

13:52 én is láttam filmet tényleg jó,és igazad van a leirtakban.Azért jó hogy vagytok többen akik egyet értetek ebben a kérdésben,hogy sokszor túl könnyen mondjuk azt,h legyen vége.

2011. márc. 3. 15:06
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

(nem olvastam végig mindent , de)

Én inkább azt ajánlanám mindenkinek , hogy össze se házasodjanak olyan gyorsan , mint ahogy azt nagyon sokan teszik . A szerelem pár év alatt elmúlik és sokan még ezen időn belül megteszik ezt a nagy lépést , pedig nem lenne szabad .

De belülről egy kapcsolatból sajnos nagyon nehéz megállapítani , hogy mikor is jött el a megfelelő időpont , vagy hogy egyáltalán szabad -e . Sokszor a barátoknak vagy szülőknek ki kéne kérni a véleményét hátha külső szemlélőként olyan dologra is rá tud világítani amit észre se vennének ...

2011. márc. 3. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!