Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnék elválni a feleségemtől mert sok évi válok nem válok tépelődés után úgy érzem beérett a válás, de fogalmam sincs hogyan kezdjek neki?
Tisztelt Fórumozók!
Az elején kezdeném kis történetem.2004 nyarán ismerkedtem össze a párommal.Ő egy elvált 1 gyerekes nő volt akkor.Áprilisban ismertem meg és néhány találkozó és egy közös nyaralás után augusztusban össze költöztünk az ő albérletébe Győrben.Én pesten dolgoztam akkoriban mint szerződéses katona.Nagyon kimerítő volt 24 órás szolgálatok után dél tájban levonatozni Győrbe.Hajnali fél 3-kor meg kelni hogy reggel 7-re pestre érjek.Ezért otthagytam az állásom érte és a civil szférában akartam dolgozni ami nem igazán jött össze.Bújtam az álláshirdetéseket és néha alkalmi meló összejött de akkor sem rendszeres jövedelem.Ezért egyre több vita volt köztünk a pénz miatt.De nem csak a pénz hanem a leányzó jelleme is kezdett a felszínre kerülni.Kimutatta a foga fehérjét.Egy agresszív,arogáns természetű nő volt.Ha megemlítettem neki ,hogy ott akarom hagyni nem engedte és érzelmi zsarolásba kezdett és egyéb módon vett rá a maradásra.Pár napig működött,de aztán kiújult a vita.Nekem titokban kellet megszerveznem,hogy minden cuccomat egyszerre el tudjam hozni,mert tudtam ha valami ottmarad azt többet nem kapom vissza.Visszamenni sem volt szándékomban érte.2005 február elejére össze is jött minden körülmény a szökéshez.Csak a szökésem előtti estén a fuvarosom felhívott hogy biztos jöjjön e és így lebukott a tervem.Örjöngött,csapkodott,tört,zúzott mindenemet.Másnap reggel bepakoltam és elköltöztem haza a szüleimhez.Sajnos otthon sem voltak túl idiliek a körölmények egy alkoholista apa mellet.Úgy gondoltam csöbörből vödörbe estem.Magányosnak éreztem magam.És hiába próbálkoztam nem jött össze új kapcsolatom sem.Ezért pár hát után telefonon beszélgetni kezdtem az exel.Arra jutottunk,próbáljuk meg újra.Mindenfélét megígért.Megváltozik stb. stb.Itthon volt állásom és kivettünk augusztusban itt egy albérletet ahol én lakom.250km volt a távolság.Az első pár hónapban minden jó volt.Aztán egyre többször volt hullám-völgy a kapcsolatban.A viták egyre sűrűsödtek.Volt hogy tettlegességbe fajult.Ő nekem esett karmolt,ütött,ruhámat tépte vagy késsel jött felém.Természetesen én megvédtem magam és ő húzta a rövidebbet.Én nagyon vágytam már egy nő törödésére és bizony párszor megcsaltam alkalmi kapcsolatokban.Amíg a másik nővel voltam legalább nyougodt voltam.Persze sokszor lebuktam és mégnagyobb vita volt belőle.Kitalált olyat hogy szerez még egy csajt és akkor majd szeretni fogom.Nem volt rosz részemről hogy 2 nővel voltam de jobban esett a másik lánnyal mint vele és ezt észre is vette.Őrá sem panaszkodhatom hogy olyan volna mint egy fadarab mert elég aktív és tudja mi a jó de hát ha valaki iránt vonzalmat sem érzel akkor a sima szex sem jó.Párszor volt ilyen hármas felállás de ez a féltékenysége miatt véget ért.Utána vagy fél évig nagyobb viták nélkül elvoltunk.Ekkor teherbe esett.Én nem szerettem volna elvetetni és ő is azt mondta megtartja.Ez volt 2006 májusában.Átköltöztunk a kis lyuk albérletünkből egy két szobás konfortosabb tisztáb albérletbe augusztusban.Itt elvoltunk egy darabik.Kisseb viták voltak de vérengzősek nem.Közben megszületett 2007 januárban a fiam.Ez után elég sok vita kezdett lenni.Szerintem egy kis szülési depi is betett neki.Már akkor kezdődött a vita mikor a babát haza hoztuk.Aztán csak vita vita hátán.Én hogy törődést,nyugalmat kapjak megismerkedtem egy nővel.Sajos kiderült mert úgy nyomozot utánam mint egy detektív.Jó nagy balhék voltak belőle.Később lecsitultak a kedélyek.Májusban feldobta az ötletet hogy közös lakást kéne venni.Ne albérletet fizessünk hanem sajátot.De a hitelhez házasnak kellet lenni.Tehát 2007 juniusában megvolt a polgári esküvő.Tiszta szégyen volt.Csak én,ő és a két tanú.Menetrend szerinti távolsági busszal mentünk.Se gyűrű se semmi.Még egy vacsora sem volt négyünknek valahol.Nem így képzeltem el egy szolíd esküvőt sem.El lett intézve minden.Nekem nem volt bejelentett munkám úgyhogy kellet szerezni egy munkáltatói igazolást amit valakitől vett.Nekem nem volt időm foglalkozni semmivel mert csak dolgoztam folyton.Ő intézett mindent.Volt rá ideje.Én csak berohantam gyorsan alá írogatni mindent amit elém toltak.Augusztusban meglett a lakás.Félszocpol volt az önerő és erre kaptunk hitelt.Kicsit több hitelt vettünk fel mint ami a lakás ára volt mert mindkettőnknek voltak ilyen olyan tartozásai amit le tudtunk rendezni.De a lakás felújítására és átalakítására már nem maradt pénz.2008 januárban megint eléggé megromlott a viszonyunk.Az ő szülei adtak kölcsön 1.5 milliót 2008 februárban amiből ablakcsere,konyha és nappali fullosra lett megcsinálva.Illetve új mosógép,hűtő,konyhaszekrény meg nekem számítógép.El is ment a pénz.Én márciusban teljesen egyedül erőt időt energiát nem kímélve felújítottam a nappalit és konyhát.Szabit vettem ki hogy legyen rá időm.Ő levelező tagozaton főiskolát csinált és pestre járt fel időnként vizsgázni.Szokszor akár egy órig is ült a kádban és a telefonján netezett és chat oldalakon volt fent.Nem balhéztam vele mert akármennyire is sok vita volt tudomásom szerint nem csalt meg.Úgygondoltam ő soha.Kérdeztem tőle párszor hogy mit csinál de csak azt mondta a fórumot olvassa.Elhittem.Aztán egy névre lettem figyemes a chaten.Arra azt monta a fősulin évfolyanm társa és a suliról beszélgetnek.Elhittem.Áprilisban nem tudom mi lelt de olyan érzés kapott el hogy hú de szeretem.Bisztos tavaszi zsongás.Ő lazán lekezelt és nem érdekelte.A nyár folyamán többször is volt a suliban pesten,és mindíg későn 17-19 óra közt keveredett haza.Aztmondta későn volt a vizsga.Elhittem.Egyre jobban eltávolodtunk egymástól.Én tv.ztem a gyerekekkel ő kivonult a konyhába rejtvényezni meg ilyesmik.Aztán már 19-20 órakor szó nélkül lefeküdt nélkülem.Szex már sak havi 1-szer ha volt.Én ezt az egész szitut meguntam és úgy gondoltam találok magamnak valaki mást.Volt akkoriban itt a közeli pékségban egy nagyon helyes nagycicis lány.Néha beszaladtam hozzá fél órára és beszélgettünk amennyit tudtunk 2 vásárló között.A fiam is megmutattam neki 1-2 alkalommal.Egy szeptemberi péntek délután megkétórdezte a feleségem hogy hova hordom a gyereket?Mondta tegyem ki nyíltan.Elmondtam hogy találkozok a pékleánnyal.Erre kivágta teljesen higgadtan hogy neki is van valakilye.Úgy hangnemben beszélgettünk mint 2 haver,közben egyre kissebre szorult a gyomrom ahogy elmesélt mindent a fickóról és hogy mi van köztük.Nejem volt akko 27.Afickó akit össze szedett egy 40 éves 3 gyerekes nős fickó.A chates állítólagos sulitársa.De nem az volt hanem egy pasi csak a chatról.Állítása szerint januárban ismerte meg a chaten.Tehát 9 hónapon át volt palija melletem.Azt állította csak egyszer volt köztük szex mikor augusztusban haza hozta pestről és útközben lenyomtak egy menetet a kocsiban.Én teljesen összetörtem.Nagyon gusztustalan dolog de akkor én úgy megvertem hogy azthittem nem kel fel többet.Napokig nem bírtam aludni.Ki voltam teljesen.Hogy miért nem hagytam ott azonnal nem tudom.Talán a sokktól amit kaptam magamnál sem voltam.Időközben elsuhant 3 év de még mindíg nem tudom túltenni magam ezen.Illtve olyan hogy bizalom és tisztelet egyáltalán nincs iránta.Anyagi szempontból közben jött a válság és egyre több lett a törlesztő részlet.Nem volt pénz a számlákra sem ezért meggyőzött hogy emeljem meg a bankszámla hitelkeretem.Ebből egy részét letudtuk a tartozásoknak.De neki még volt egy provident kölcsöne is ami a mai napig nincs tisztázva.Elintéztünk a banknál egy hitelkönnyítést.Ezt egy évre kaptuk meg ami most 2011 áprilisban lejár.Eddig kb 28.000 forintot kellet volna fizetni de még ez is gondot okoz és nincs annyi pénz az esedékességi napon a számlán hogy a bank levegye.Csak pár nappal később.Én még mindíg feketén dolgozom és így keresek jobb hónapokban 160.000-et.Ő munkanélküli és csak családi pótlékot,gyerektartást és valamilyen segélyt kap.Ez összesen kp 70.000 ami a számlára megy és ebből veszik le a villanyszámlát a hitelt és még mit tudom én.Úgy néz ki a főiskolát nem fogja befejezni és akkor ha megszűnik a tanulmánya a diákhitel központ is elkezdi a pénz követelni.Az annyáéknak már kb egy éve nem fizeti a részleteket a 1,5 milla után.Hogy milesz itt áprilistól ha lejár a könnyítés is nem tudom.Teljes csőd.Én nem fogok 3 állásban dolgozni az biztos.Ha egyedül albérletben élnék és 30-35.000 +rezsit fizetnék és 20.000 gyerektartást az még mindíg csak nagyon durvány 100.000 ft.Még mindíg maradna vagy 60.000 magamra.Ha viszont vele maradok akkor csak állandóann a felszólítások és a lejárt tartozások lesznek.Anyagi szempontból ezért is érzem hogy el kell hagynom a süllyedő hajót.Csak az a gondom hogy nem tudom mik lesznek a következményei?Tiszta hitel a lakás.Hogy adom el mikor ő nem akarja.50-50% a tulajdon.Meg több a lakáson a hitel mint amennyiért elkelne most.Nem tudom hogy kéne csinálni hogy ne bukjak nagyot.Legszívesebben elköltöznék egy albérletbe de nincs egy forint dugi pénzem sem.Az asszony pontosan tudja mennyit kell kapnom.Ésha csak 500 forinttal kevesebbet hozok haza péntekenként már kérdőre von.Önkényesen fogja a tárcám és kiszedi az összes pénzt belőle.Hétfőre szinte csak pár száz forint apró marad benne.Dolyan is volt hogy 15 forintom volt benne.Elegem van már ebből hogy viszonylag jól keresek és mégsincs semmim.Nem iszom nem cigizek már és nem is kocsmázom.Nem dobálok a játékautómatába sem pénzt.Nem járok sehova szórakozni.Csak dolgozom és hazajövök.Ebből áll minden napom.Ruhákra sem költök évek óta.Azokat a ruhákat hordom amit karácsonykor kaptam az anyósoméktól.Max zoknit vesz évközben nekem.Egyetlen dolog van amire költök az a számítógépem.Néha csak pár ezret költök fejlesztésre.Nagyon ritkán költök drágább cuccokra de azt is úgy hogy a régi alkatrészt eladom és hozzáteszek max 20.000-et egy új vedeókártyához vagy processzorhoz.Viszonylak pitiáner összegeket költök másokhoz képest akik 120.000 et is kiadnak egy egy alkatrészért.De lényegtelen.Mindenkinek van valami hobbyja amire költ.Horgászat vagy paintball.Egyik sincs ingyen.Mostanában teljesen elhatalmasodott már rajtam ez az érzés hogy jobb volna egyedül mint így leélni egy életet ahogy eddig ment.Szeretnék véleméneket és tanácsokat kérni mindenről amit itt leírtam röviden.
Nos ezek ismeretében:
A 9,3M-s CHF hitel - hiába váltották át EURra - minden valószínűséggel a mai napon TÖBB, mint 9,3M forint. Majdnem biztos vagyok benne, hogy a havi 28.000 törlesztő még a kamatokat SEM fedezi. Tehát az adósságotok csak nő, nem csökken. Te belesétáltál a tipikus örökké törlesztendő hitelbe...
Az anyósodéktól kölcsönkapott pénzt - jogilag - rajtad behajtani valószínűleg nem lehetséges.
Az AVON 20e forintját az AVON az életbe nem hajtja be, maximum továbbadja valami behajtó cégnek. Ebben csak az a rossz, hogy így minden kiküldött levéllel 3-5 ezrekkel nő a tartozásod költség címén. Az ilyen követeléseknek legalább a fele a feledésbe merül ha simán lesajnálod a felszólításokat. Keveset visznek perre. De ha perre viszik akkor behajtják rajtad. A feleségedét szintén behajtják (vagy rajta vagy rajtad).
A feleséged Provident kölcsönéért te szintén felelős vagy, ha rajta nem megy rajtad kezdik el követelni. A providentnek viszont pont olyan kamatai vannak, amit érdemes lenne valahogy letudni, mert még 1-2 év és több százezrekkel fogtok tartozni. A Provident a szabad rablás kategória.
A távhő,víz,gáz,villany,internet,mobiltelefon stb. szolgáltatókat egy idő után ki fogják kapcsolni, idéntől 2 hónap elmaradás után is már. Aztán a te nevedre többet nem kötnek be sehova pl. T-s szolgáltatást amíg tartozásod van nekik.
Ha van örökséged az sose fog a feleségedhez tartozni, az örökség és az ajándékozás saját vagyon.
A lakás 50-50% az egy dolog, de a gyakorlatban a lakás nemhogy nem ér semmit, de valószínűleg csak adósságot ér.
"Meg a pc-t és a házimozi erősítőt és hangfalakat mondhatom magaménak"
Nem mondhatod magadénak, az is közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!