Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A házassági szerződésbe miket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házassági szerződésbe miket lehet beleírni?

Figyelt kérdés
Mi arra gondoltunk, hogy közösen veszünk házat, mindkettőnk nevére. A házassági szerződést pedig úgy beszéltük meg, hogy ha közös megegyezéssel válnánk, akkor mindent felezünk, de ha valamelyikünk megcsalja a másikat az lemond a részéről. Ez így lehetséges?
2009. febr. 16. 11:09
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Még nem vagyunk házasok sem, majd csak tavasszal lesz az esküvő, és a házassági szerződést akármikor meg lehet írni.
2009. febr. 16. 13:49
 12/29 anonim ***** válasza:
78%

Legalább nem fog téged megcsalni!Az összes férfi ilyen!De te nagyon okos vagy komolyan!Megérdemelné az összes férfi aki fére lép,hogy egy semmi nékül kirakná az asszony öt!

Ezt ugye Te sem gondolod komolyan, hogy ezért nem lép félre valaki? Meg talán általánosítani sem kéne, hogy csak a férfiak hűtlenek.

Mi van abban az esetben, ha esetleg már hónapok óta külön éltek, de a válást még nem mondták ki? Ha akkor bármelyik fél talál magának egy partnert az már megcsalás? És különben is mi a megcsalás, sexuális kapcsolat, érzelmi kötődés, vagy mi?

Sokan úgy gondolják, hogy egy házasságban a félrelépésnél rosszabb dolog nem is történhet. Szerintem ennél sokkal megbocsáthatatlanabb dolgok is vannak (pl. szenvedélybetegség, bántalmazás stb), ami persze nincs benne a szerződésetekben.

Én tényleg házassági szerződés párti vagyok (nekem is van), de szerintem ha a 2 fél ugyan annyit tesz bele akkor ugyan annyival is száljon ki. Ez így tisztességes, és egy válásnál szerintem már majdnem, hogy mindegy, hogy miért is ért véget. Természtesen, ha az egyikőtök több pénzt fektet bele azt érdemes szerződésbe foglalni.

2009. febr. 16. 13:55
 13/29 anonim ***** válasza:
40%
szerintem meg az kerüljön az utcára aki megcsalta a másikat!Vagy a legjobb lenne ha levágnák ott neki ,azt többet nem lépne fére!
2009. febr. 16. 13:59
 14/29 A kérdező kommentje:
Ismerem a páromat és tudom, hogy mit várhatok el tőle. Egyedül csak a megcsalástól félek, mert erre már volt példa (nem engem csalt meg, hanem az előző barátnőjét). Én nyugodtabb lennék. És ő is beleegyezett.
2009. febr. 16. 14:07
 15/29 anonim ***** válasza:
67%
Igazad van kedves kérdezö!Ha nem ugy viselkedik veled a párod azaz a leendö férjed,megérdemli ,hogy az utcán végeze!Nagyon undoritó ha egy kapcsolatban megcsalják egymást az emberek!
2009. febr. 16. 14:16
 16/29 anonim ***** válasza:
96%

Hű, nagyon biztos vagy magadban, csak nehogy a saját "csapdádba" ess. Most úgy érzed nagyon bebiztosítottad magad, de ne felejtsd el, hogy Te is ugyan úgy félreléphetsz. Hiába tartod ezt most elképzelhetetlennek. A másik meg, hogy a megcsalásnak is oka és előzménye van, amiért nem biztos, hogy pont az hibáztatható jobban, aki máshol keresi a törődést. Érezhetetd még Te is egyedül magadat mikor a férjed majd folyton dolgozik Te meg otthon ülsz majd és csak várod. Ha esetleg akkor részedről belépne valaki igazságosnak éreznéd, hogy X gyerekkel Te hagyj ott neki mindent?

Nem tudom, hogy az itt hozzászólók mért csak azt tudják elképzelni, hogy a férfiak hűtlenek.

2009. febr. 16. 14:47
 17/29 A kérdező kommentje:
Tudod már elég régóta együtt élünk és sokat dolgozik én meg este várom haza, kaját csinálok neki, takarítok stb... Ezért megbecsülést és tiszteletet kapok. Én ezt tartom normálisnak és azt, hogy ameddig megadok neki mindent (az ágyban is) addig nem megy más nőcik után.
2009. febr. 16. 14:55
 18/29 anonim ***** válasza:
39%
Akkoe elkell válni ha menthettetlen a kapcsolat!Akkor sem kell fére lépni!Ha lenne börtönbüntetés erre akkor legalább egy honapot adnák de fogházat!
2009. febr. 16. 15:04
 19/29 anonim ***** válasza:
95%

Nem kiosztani akartalak, ha ti így látjátok jónak, akkor csináljátok.

Csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy ha a másik fél úgy kívánja, akkor nehéz bizonyítani a megcsalást. Ha ilyet akarnék íratni-aláírni, akkor pontosan leírnám, hogy milyen esetben mondok le a saját részemről, az ördög nem alszik, lehet, hogy akkor már ezerszer megbánja/megbánod és fogad egy olyan ügyvédet, aki bebizonyítja, hogy az, amit ő/te megcsalásnak vél(sz), az tulajdonképpen nem az. Ha pedig csak simán akar elválni, akkor ráküldesz magánnyomozót, hogy bebizonyítsd, hogy igenis megcsalás volt a válás indítéka?

Ne értsd félre, tiszteletben tartom azt, hogy ti ezt szeretnétek, csak kíváncsi vagyok, hogy ilyenekbe belegondoltatok-e.

Ezt viszont rosszul tudtam: a házassági szerződés a jövőben megszerezni kívánt vagyontárgyakra is irányulhat.

Üdv: 13:44-es

2009. febr. 16. 15:47
 20/29 A kérdező kommentje:
Az azért kicsit durva lenne, hogy olyan dolgot bizonyítanék rá amit meg se csinált csak azért, hogy mindent megkapjak. Ez kicsit drasztikus lépés lenne.
2009. febr. 16. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!