Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás előtt állunk. Van két...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás előtt állunk. Van két fiú gyermekük (8 és 13 évesek), valamint a napokban fogom megszülni a harmadik gyermeket. Mi a teendő, ha a férjem nem akar gyes-re menni?

Figyelt kérdés
A terhességem kezdetén megegyeztünk a férjemmel (akkor még szó sem volt válásról), hogy 1 évig Én leszek gyes-en, majd 1 év után Ő lesz gyes-en ill. gyed-en. Válás után 1 vagy 2 gyereket nem tudnék egyedül eltartani ill. egy lakást fenntartani gyesből. Nekem muszály visszamennem dolgozni. Mi a teendő, ha a férjem nem akar gyes-re menni? A bíróságon figyelembe veszik az akkori szóbeli megállapodásunkat?
2009. febr. 12. 11:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Es hol van a legkozelebbi bolcsi? Reggel amikor mesz dolgozni, nem tudod magaddal vinni es beadni a bolcsibe? Vagy hol dolgozol, ott a faluban?

Esetleg eltudnatok koltozkodni egy varosba, ahol bolcsi van? Es mindjart feliratkoznal a bolcsis listara.

2009. febr. 13. 22:40
 12/16 anonim ***** válasza:
Esetleg anyukad ha bevallalna, o tudna menni gyesre. Persze, ha nincs kiakadva ratok. Marmint az ujabb kisbaba vallalasara, es most a valasra. Joban vagytok vele? Mennyi van neki meg hatra nyugdijig? Mert o sokat tudna segiteni neked, ha elmenne gyesre.
2009. febr. 13. 22:45
 13/16 A kérdező kommentje:

Kedves Hozzászólók!

Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat, nagyon jól esik Nekem, hogy különböző tanácsokat adnak egy ilyen nehéz helyzetben.

Jelenleg vidéken lakunk, de a munkahelyem Budapesten van. Én azt szeretném, ha anyukámtól nem messze találnánk egy megfelelő lakást (bár ennek kicsi a valószínűsége) és akkor tudna nekem segíteni. Neki nyugdíjig még kb. 2 év van hátra. Egyébként jóban vagyok vele, Őt is nagyon bántja ez az egész válás ügy. Gyes-re szinte biztos, hogy nem menne, mert nyugdíj mellett továbbra is dolgozni fog, hiszen Ő sincsen elengedve anyagilag.

A férjemnek egyáltalán nem okozna gondot eltartani 1, 2 vagy 3 gyereket (ezt Ő mondta). Mint már írtam egy Bt tulajdonosa, mellette összeszed innen-onnan némi kis pénzt, de bejelentve a minimálbér kétszeresére van. Sőt! Egyik testvére igen jómódú, tehát segítséget onnan is kapna bőven. Ami még nagyon fáj, hogy Ő ezzel teljesen tisztában van és ezért is nyugodt, Én meg a nap minden percében azon gondolkodom, hogy miként lehet ezt megoldani, hogy a gyerekeket ne veszítsem el és tisztességesen fel tudjam nevelni Őket.

2009. febr. 14. 12:08
 14/16 anonim ***** válasza:
50%

Nem kell ezt neked megoldanod!

Nem válsz és kész.

Ha ő eléri, hogy elválasszák, akkor kérsz asszonytartást és rendes gyerektartást. Nem azt kell nézni, mire van bejelentve, hanem, hogy milyen színvonalat szoktak meg a gyerekek. Ha ezt tudja tovább biztosítani, tegye!

Ne válaszd el a testvéreket,kicsik még, nálad jó helyük lesz,

apukájuk támogassa őket, s ha még nagyobbak lesznek, majd többet lesznek együtt. A férjednek 1 éve kellett volna gondolkodni.

Ez nem a te problémád, hanem az övé.

2009. febr. 16. 20:12
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
esetleg közös gyereknevelés? válás után
2009. febr. 16. 21:09
 16/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi észrevételeket, véleményeket!
2009. febr. 23. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!