Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek jogosan húztam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogosan húztam fel magam a párom volt élettársán? Bocsi a hosszú regényért, de nagyon mérges vok!

Figyelt kérdés

Semmi bajom vele,mint ember,a párom tiltotta meg neki,h ide feljárjon hozzánk,mondván h a kislányukat nem kell megzavarni,ha eddig nem volt rá kíváncsi,most se legyen!Meg attól tart h bele vinne engem is a rosszba!

!éve már a párom neve a kislányt,mert az anyuka nem volt rá kíváncsi!" éves volt a kislány amikor szétmentek,akkor anyuka még 1 évig felvette a gyest,sőt a családi pótlékot is ő veszi fel utána a mai napig,és úgy adja nekünk oda 2 hónapja!Eddig szépen lenyúlta,azt a pénzt,ami nem őt illette vna meg ha nem a kislányt!Ráadásul van még egy gyereke,a mostani párjától,és mind egyedülálló 2 gyerekes anyuka veszi fel a cs.pótlékot,vagyis havi 14800at kap gyerekenként!Múlt hónapba oda is adta a páromnak!A minap nekem hozta át,de mondván h nincs hozzá közöm,előtte meg se néztem,h meg van e az összeg!Mikor elment néztem h ez csak 12200,magyarán egy gyereket egydül nevelő összeget adta oda!Párom át is ment tnap,szólt neki!És át akarta vágni a páromat,mden féle hülye dumával,h hát bejelntkeztek az önkormányzaton mint élettársak,mert h össze akarnak házasodni,sé ahhoz előbb élettársnak kell lenni,meg h ő ennyit kap!Mikor el is szólta magát,h ő 55ezret kap havonta a MÁK-tól,mint amennyit én kaptam régen a 2 gyerek után gyes-se együtt!Addig addig morogtam,még a párom fel nem hívta(mondtam neki h ez abszurd,h az esküvőhöz élettársnak kell lenni előbb,meg ha ő ennyit kap,akkor újra kellett vna igényelni a MÁK-nál mdent,és ahhoz meg kellettek vna a kislány adatai,papírjai,amik nálunk vannak),és azt mondta ennyi jár a páromnak,mert neki k.rvára szüksége van a pénzre,és meg lett neki mondva h nekünk is!Erre fel azt mondta "itt a gyereked,vidd innen"-egy anya mond ilyet,sztem szánalmas!Sőt közbe a párja,aki tegyük hozzá h tinécser srác,is ott kiabált,h akkor gyere át a pénzétz!

Én azon vagyok nagyon felháborodva,h ő veszi fel a kedvezménykét,közbe magasról tojik a kislányra,és elbulizza a pénzt(mikor nem volt kisbabája,akkor volt h 2 hónapig felé se nézett a kislánynak,de persze mióta ismét gyes-en van,nem tud menni bulizni,így elviszi)

" hete mikor a párom átvitte láthatásra,még aludt(délelőtt 11kor),felkelt mert hát fogadta a páromat,és utánna mikor a párom eljött,kiküldte a kaislányt az udvarra biciklizni,a kislány szegény meg mindig kérdezte h mikor kelsz anya...a válasza az volt,még 10 perc,még 5 perc,még 2 perc!Ha jó idő lett vna annyira nem is zavarna,de 2 hete pont h hideg volt!Meg hát akkor minke kéri h vigyük át,ha nem foglalkozik vele!

Az meg h milyen koszosan,igénytelenül jön onnan haza a kislány egy másik téma!

Meg tudnánk szorongatni vhogy?Papíron ő veszi fela pénzt,de papíron a páromnál van a kislány?Ha összeházasodunk meg tudnám szerezni és a felügyeleti jogot a kislány felett(vagy nem tudom h h írják,h én legyek hivatalosan a nevelője)?

Gyerektartást max úgy tudnánk tőle kicsikarni,ha az állam megelőlegezi,mert a gyes-ből nem vonható!

A családi pótlékot is közösen akarjuk felvenni a 3 gyerkőc után,de úgy tudom ahhoz is esküvő kell!Igaz?

2011. febr. 6. 08:35
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Apuka igen !4! éve neveli,de mi nem 4 éve vagyunk együtt,és amióta össze is költöztünk azóta adja nekünk,a cs.pótlékot,igaz ő 14800at vesz fel,mert 2 gyereke van és egyedülállóként van bejelentve,amikor nem is az!Sztem én v a párom akkor tudná igényelni a cs.pótlékot,ha összeházasodunk,és úgy lenne 16.000X3!Nem?
2011. febr. 9. 18:38
 22/27 anonim ***** válasza:
65%

From-al kezdek egyet érteni.Eléggé csak a pénzre hajtasz.

Ne is haragúdj de nem hinném ha eddig tudtatok 3 gyermeket nevelni akkor most 2000 fog földhöz vágni.Tudom sokszor 100 Ft is jól jönne de ha eddig nem volt akkor most miért hiánycikk?

Rendezzék ezt el ők.Neked égvilágon semmi közöd az Ő multukhoz.

Párodnak meg már rég el kelett volna intéznie ezt az ügyet anyucival.

Nemutolsó sorban pedig elég gyermeteg felfogásod-írásod van,nem egy érett nőre utal.Nőj fel mert támasz és ,,szülő" kell a gyermekeknek nem pedig játszótárs.

2011. márc. 8. 14:47
 23/27 A kérdező kommentje:
Mert eddig nem laktunk együtt,és mki a szülőjével élt,akik mindegyikőnket(külön-külön) segített!De most h külön költöztünk,igen is sokat számít,az a 2zer forint is,nekünk legalább is igen,mert 3 gyerek,az 3 gyerek!Ő sajnálja a saját lányától,mert inkább bulizik!Amúgy megjegyzem,6,azaz HAT hete nem látta a nő a lányát,jövő 7en sem viszi el(páromnak mondta),mert megy bulizni!Most akkor pénz éhes vok,mert mérges vok azért,h inkább elbulizza,mint h a lányának adja?
2011. márc. 8. 14:56
 24/27 anonim ***** válasza:

Hát,bizony engem is zavarna,hogy nevelek egy olyan gyereket,akit nem én szültem és az anyja,ahelyett,hogy odaadná a lánya után járó összeget elszórja saját magára!És ezt nem azért mondom,mert nem szeretném a gyereket,csak ez tényleg felháborító.

Ami jár,az jár!Ennyi és nem több!

2011. márc. 8. 15:59
 25/27 anonim ***** válasza:
Én ehhez nem tudok mit hozzátenni, csak annyit: használj inkább pontokat a kijelentő mondatok végén, mert idegesítő a sok felkiáltójel. Tudom hogy ideges vagy blabla sablonszöveg, de tényleg ne felkiáltójelezz mindent.
2011. márc. 8. 16:20
 26/27 anonim ***** válasza:

Figyelj be kell jelenteni hogy mióta nincsen a háztartásában a kislány feltétlen, aztán igényelje párod fél évre visszamenőleg a csp-t annyit lehet visszamenőleg igényelni. a nőtől elveszik a cspt, és csk 1 gyerekre fogja kapni mint egyedülálló.gyerektartás ha megvan itélve kérni kell annyak végrehajtását, ha az sikertelen akkor előlegezi meg a MÁK, addig nem csinál ez ügyben semmit amig meg nem volt próbálva a végrehajtás. Priviben bővebben is leírom én már átmentem ezeken majd írj rám.

gyerek láthatása az azt jelenti ha kiváncsi a kisasszony a gyerekre akkor neki kell mennie utána nem nektek vinni a gyereket! ezt törvény írja elő. ha nem akarjátok hogy oda betegye a lábát kérhetitek gyámhivatalnál a láthatás szabályozásás úgy hogy hivatalba szakember jelenlétében láthatja a gyereket ott nem tud vele semmo olyasmit tenni ami nem jó, amint ezt megszegi hazaküldik. egy idő után megunja a mászkálást és ha tartósan nem megy el a kpcsolattartásra lehet kérni a ritkitást mondván minek menjetek fel 2hetente ha ö havonta 2havonta 1 szer megy fel látni pl. jaj rengeteg mindent tudnék segíteni nektek. a nő ott vág át titekt ahol tud egy szava se igaz. nem kell élettársnak lenni hogy összeházasodjon

párod igazolja miota van nála a kislány : gyerekelhelyezésről végzés, lakcimkártya adó tajkártya szám minden adat ami csak van, ovodáztatási igazolás ha jár ovodába, és kérje visszamenőleg a családit ,megfogják adni!!!!! gyerektartás után biróságra irtok egy ajánlott elsőbbségi levelet a gyermekelhelyezési végzés másolata amiben benne van hogy mennyi gyerektartást kell fizetnie.megirjátok mióta nem fizet egy árva fillért se párod aláirja ka számlára akarja a pénzt akkor megadja a számlazámot egy bankkivonattal igazolja, ha nem akkor postás fogja hozni. a végrehajtó megkeresi honnan kap pénzt és ahonnan tud és lehet onnan levonja ha nem tudja levonni ad végzést hogy mi van ha skerül behjtani az ugy fog müködni, hogy 2-3 hét alatt megküldi a papirt nektek és neki meg ahonnan vonnak, és onnantól kezdve a havi gyerektartást kapni fogja meg az afeletti rész az annak a töredéke lesz amit ő visszamenőleg törleszteni fog. átlalában 6 hónapra visszamenőleg adják meg. ha nem tud miből vonni mondom akkor sikertelenségről fog végzést adni, amivel mehettek a kincstárhoz, és ők megelőlegezik. Fontos bármit amit kértek kérhetitek évekre visszamenőleg, de azt hiszem 6 hónapra szoktak visszamneőleg megadni mindent. ne hagyjátok magatokat ellenkező esetben hidd el ő egyből követelné a pénzt párodtól. ha gyereket csinált vállalja érte a kövtkezményeket, nem csak joga van van neki kötelezettsége is, ha nem tesz eleget neki megbünteteik. gyerekjólétinél meg gyámügynél ha veszélyezteti a gyereket azonnal jelentsétek, hátha korlátozzák majd a láthatást!! majd írj privit mi lesz hogy alakul, nagyon drukkolok neked. ha lesz idő irok én is privit saját tapasztalattal.

2012. márc. 28. 12:39
 27/27 anonim ***** válasza:
ja és biróságon a végrehajtási osztályra cimezzétek már rögtön nem lesz se tárgyalás se semmi hanem intézkednek a végrehajtásról. előző voltam. a többiekre ne hallgass nem vagy pénzsóvár, ami jár az jár . valaki gyereket csinál vállalja érte a felelősségeket kötelezettésegek, ha hibázik viselje a következményt. nem neked kötelességed eltartani a nő gyerekét hiába a párodé is, hanem a párodnak és a nőnek. a párod ha van hova elmegy dolgozni + kaphat csp , a nőnek meg tartásdijat kell hogy fizessen ez igy fair. te ami pénzt kapsz azt a saját gyerekedre kapod nem az ő lányára, ez tény. az is tény a csp nem a gyereké, hanem a szülőé azért kapja amiért nevelei a gyereket. ha nem nála van a gyerek akkor nem jogosult, sőt kötelezik a visszafizetésre, de az már nem 6 hónap visszamenőleg, hanem amennyit felvett jogosulatlanul. 33%al fogják töle fogni a jogosulatlanul felvett manit, ti meg rendesen kapjátok a kincstártól a pénzt. a párod meg megne sajnálja még véletlenülse a nőt, nem érdemes. ha cirkuszol ne bántástok, egy ujjal se rendőrt kell rá hívni, és ha olyat tesz vagy mond feljelenteni. el is vesztetné a látaatásijogát ha visszaél valamivel is.
2012. márc. 28. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!